Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

8 μέρη για απολαυστικό καφέ στον Άλιμο

Το Athensmagazine.gr σας προτείνει

2 Ιουλίου 2020 08:31
8 μέρη για απολαυστικό καφέ στον Άλιμο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στα Νότια κάτι μας λεέι ότι ξέρουν από καλό καφέ και μας το αποδεικνύουν καθημερινά. Παρακάτω λοιπόν θα βρεις τα cafe που μπορείς να απολαύσεις τους πιο αρωματικούς και γευστικούς καφέδες.

Premier

Η καφετέρια λειτουργεί τα τελευταία 20 χρόνια περίπου, τα τελευταία 15 εκ των οποίων στον “τιμόνι” βρίσκεται η Παρασκευή Γραψοπούλου. Ιδιαίτερα φιλική ατμόσφαιρα, υπό ήχους τάβλι. Βαρύτητα δίνεται στην ποιότητα του καφέ που σερβίρεται, ο οποίος “κόβεται” την ώρα της παραγγελίας, προσοχή έχει δοθεί στις μηχανές καφέ οι οποίες είναι τελευταίας τεχνολογίας αλλά και το προσωπικό είναι εξειδικευμένο, παρακολουθεί σεμινάρια και φέρει εθνικές διακρίσεις σε διαγωνισμούς για bartender.

Rubirosa

Πρόκειται για μια σχετικά νέα πρόταση διασκέδασης στην παραλιακή! Το Rubirosa βρίσκεται στον Άλιμο και περιλαμβάνει από πρωινό καφέ και φαγητό με υπέροχες μεσογειακές γεύσεις μέχρι ξέφρενα beach parties!

Nalu

Tο όνομά του σημαίνει κύμα στα χαβανέζικα. Έτσι όπως πάει κι έρχεται το κυματάκι, έτσι πάει κι έρχεται το μυαλουδάκισε ταξίδια και ξεγνοιασιά. Ωστόσο, ακριβώς δίπλα στο κύμα, χαλαρώνουμε στις “παρεΐστικες γωνιές” του απολαμβάνοντας τον καφέ μας αγναντεύοντας το infinity blue που δεν ξεπληρώνεται με όλα τα λεφτά του κόσμου.

Akanthus

Στην παραλία του Αλίμου βρίσκεται το Αkanθus, όπου το ειδυλλιακό του περιβάλλον προσφέρεται για ολοήμερη διασκέδαση και είναι ιδανικό για τις καλοκαιρινές εξόδους σου. Το πρωί μπορείς μα κολυμπήσεις στα δροσερά νερά της ακρογιαλιάς, ακούγοντας υπέροχη μουσική και να απολαύσεις τον καφέ σου.

Εννοείται πως μπορείς να ικανοποιήσεις την όρεξη σου επιλέγοντας νoστιμιές μέσα από το εκλεπτυσμένο μενού του Akanθus. Όσο για τα βράδια του καλοκαιριού σου μην ανησυχείς καθόλου- βρίσκεσαι στο σωστό μέρος. Κάθε βραδιά το Akanθus προσφέρει και διαφορετική περίσταση για διασκέδαση είτε με τα καθιερωμένα πάρτυ του, είτε με special events.

Penarrubia

Το Penarrubia (το πρώην Ostria της παραλίας του Αλίμου) παραμένει ένας από τους πιο όμορφους και διαχρονικά αγαπημένους all day προορισμούς της παραλιακής. Lounge χώρος, υπέροχη θέα και κουζίνα τόσο με ελληνικές όσο και με διεθνείς αναφορές είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του που σε κάνουν να επιστρέφεις ξανά και ξανά.

Το πρωί θα πας για έναν χαλαρό καφέ ή για να πάρεις το πρωινό σου δίπλα στη θάλασσα, το μεσημέρι θα απολαύσεις την easy going διάθεση του μαγαζιού (γκαζόν, φοίνικες, αιώρες και απέραντο γαλάζιο συνθέτουν μια πραγματικά εξωτική ατμόσφαιρα) αλλά και τα νόστιμα πιάτα ή τις δροσερές σαλάτες του, ενώ το βράδυ θα παραγγείλεις ένα από τα cocktails του καταλόγου και θα αφήσεις τη μουσική που δυναμώνει να σε παρασύρει στον ρυθμό της μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Dia Noche

Η all day πρόταση στη Μαρίνα Αλίμου ονομάζεται «Dia Noche». Ωραίο περιβάλλον, με διακόσμηση από ξύλο και με τα σκάφη της μαρίνας να λικνίζονται μπροστά σου, συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό για μια χαλαρωτική έξοδο, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Μπορείς να το επιλέξεις για πρωινό, για brunch, για έναν απογευματινό καφέ, για ένα γρήγορο σνακ ή για ένα ελαφρύ βραδινό. Club sandwiches, πίτσες, pancakes, μακαρονάδες, ελαφριές σαλάτες ή χορταστικά burgers είναι μερικές από τις επιλογές του καταλόγου.

Από την άλλη, τα γλυκά και οι βάφλες που θα δεις να σερβίρονται στα γύρω τραπέζια είναι σίγουρο πως θα σε βάλουν σε πειρασμό, ακόμα κι αν έχεις έρθει μόνο για έναν καφέ. Και όλα αυτά, ενώ απολαμβάνεις την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα της μαρίνας και των ιστιοπλοϊκών που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής.


Skipper's

Η φράση “Πάμε να δούμε αν κουνιούνται οι βάρκες” βρίσκει την ενσάρκωσή της στο Skipper’s, αφού η φάση είναι ακριβώς αυτή: Αέναο χάζεμα των αγκυροβολημένων σκαφών και ιστιοπλοϊκών στη μαρίνα Αλίμου, λες και τίποτα άλλο δεν έχει περισσότερη σημασία από το ρυθμικό λίκνισμα τους στη θαλάσσια πίστα.

Αγαπημένο στέκι εραστών της θάλασσας , σκαφάτων και γενικώς φευγάτων! Το Skipper’s μας καλωσορίζει στο ξύλινο “κατάστρωμα” του και όταν καθόμαστε στις καρέκλες του σκηνοθέτη και απολαμβάνουμε τη μπύρα ή το ποτό μας, με θέα τη θάλασσα, ξέρουμε πως ο χρόνος έχει σταματήσει και ρουφάμε με όλη μας τη δύναμη το παρόν με μπόλικο θαλασσινό ιώδιο και φρέσκο αεράκι!

Splats Beach

Προνομιακά τοποθετημένο στην παραλία του Αλίμου, το Splats είναι η εύκολη λύση αν θέλεις να κάνεις μια βουτιά χωρίς να ξενιτευτείς. Στο beach bar μπορείς να βρεις καλό καφέ, χυμούς, snacks μέχρι και διάφορα γευστικά πιάτα. Στα συν και ότι διαθέτει free parking ενώ και η είσοδος είναι δωρεάν.

 

Clubs & Bars

Ροή ειδήσεων

Share