Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

6 μαγαζιά που ξέρουν από καλό καφέ στην Καλλιθέα

Σας τα προτείνουμε ανεπιφύλακτα

15 Μαρτίου 2022 08:23
καλλιθέα για καφέ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην Καλλιθέα ότι ώρα και να έρθεις θα περάσεις καλά. Έχει πολλές επιλογές και δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις. Όσων αφορά για τον καφέ σου όμως μέσα στην ημέρα, σου έχουμε 6 μαγαζιά που πρέπει να επισκεφτείς.


Passaggio

passagio καλλιθέα για καφέ

Το Passaggio είναι ένας ξεχωριστός all-day χώρος για καφέ, φαγητό και ποτό. Προσφέρει την απόλυτη εμπειρία σε όσους θέλουν να απολαύσουν το αγαπημένο τους ρόφημα, snack ή φαγητό σε ένα υπέροχο περιβάλλον που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο την χαλάρωση με την ζωντάνια, το παλιό με το καινούριο, την υψηλή ποιότητα με την προσιτή τιμή.


Ανθός Γεύσεων

ανθος γευσεων καλλιθέα για καφέ

Ένα αληθινά ωραίο μαγαζί, που ήταν μπακάλικο το 1970 και που ακόμη πιο παλιά στέγαζε το μαγέρικο της Νάγιας. Αυτός ο χώρος έχει γίνει σήμερα ένα πολύ αγαπημένο στέκι, που ακόμη δεν το ξέρουν και πολλοί βέβαια, αλλά σύντομα θα το μάθουν, γιατί αξίζει τον κόπο. Είναι αρκετά vintageκαι έχει φτιαχτεί με μεράκι και γούστο. Συστήνεται ως café restaurant, ενώ ιδιοκτήτης του είναι ο Γιώργος Γεράρδος, σεφ, που είχε συμμετάσχει στο Master Chef το 2.


Momo

momo καλλιθέα για καφέ

Το κυριακάτικο brunch του Momo θα σας κάνει να θέλετε να επιστρέφετε όλο και πιο συχνά στην Καλλιθέα. Από αφράτα pancakes και αυγά ποσέ μέχρι λαχταριστά burgers και melt sandwiches, όλα τα πιάτα του μενού θα σας αφήσουν χορτάτους και γευστικά υπερ-καλυμμένους. Στο Momo θα απολαύσετε επίσης καλό καφέ και υπέροχα cocktails, ενώ δυνατό χαρτί του αποτελούν οι γλυκές λιχουδιές. Highlight, ο όμορφος κήπος του, μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης στην καρδιά της Καλλιθέας.

North Café

north cafe καλλιθέα για καφέ

Το North Café μπορεί να έχει σήμα την πυξίδα, αλλά είναι σίγουρο ότι δεν χρειάζεσαι πυξίδα για να το βρεις. Αρκεί να κάνεις βόλτα στο κέντρο της Καλλιθέας και θα το δεις πάνω στην πλατεία. Ένα διώροφο κτίριο με ταράτσα για τους καλοκαιρινούς μήνες και έναν υπέροχο χώρο που θα φιλοξενήσει τις πιο όμορφες στιγμές σου από το πρωί μέχρι το βράδυ. Όταν έρχεται η ώρα του καφέ, εκείνη η ιερή στιγμή που θέλεις ό,τι καλύτερο, το North έχει να σου προσφέρει εκλεκτό specialty coffee που θα σε γεμίσει με το ιδιαίτερο άρωμα και τη γεύση του.

Στο all day στέκι της Καλλιθέας θα βρεις ξεχωριστά πιάτα για το lunch break και, φυσικά, μια ατμόσφαιρα ιδανική τόσο για μεγάλες παρέες όσο και για πιο προσωπικές εξόδους. Όσο για τη βραδινή του πλευρά, η μεγάλη μπάρα, τα ποτά και οι επιλογές ανάμεσα σε μια σειρά από κοκτέιλ είναι εκεί για να φροντίσουν τη διασκέδασή σου.

Central Park

central park καλλιθέα για καφέ

Μακριά από τη βουή της πόλης, το Central Park σας καλεί να απολαύσετε στιγμές χαλάρωσης σε ένα μοναδικό περιβάλλον στο Δημοτικό Πάρκο Αθλητισμού & Αναψυχής του Δήμου Καλλιθέας στην έκταση του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Θα το εντοπίσετε δίπλα στο κολυμβητήριο, το γήπεδο ποδοσφαίρου, την παιδική χαρά και μια ανάσα από το μεσογειακό κήπο του πάρκου. Το Central Park βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό σκηνικό που το περιβάλλει, ενώ αποτελεί ιδανική επιλογή για να πιείτε τον καφέ σας, να διαβάσετε ένα βιβλίο από τη βιβλιοθήκη του και να αφήσετε έτσι πίσω το άγχος της καθημερινότητας, ακούγοντας χαλαρή μουσική.


Nana's Café

nanas cafe καλλιθέα για καφέ

Το Café Νανά θα μπορούσε να λέγεται και Chez Nana, αφού η ατμόσφαιρα του χώρου σε κάνει να νιώθεις από την πρώτη στιγμή ότι βρίσκεσαι σε κάποιο φιλικό σπίτι πίσω στη δεκαετία του '60 και του '70. Στο Café Νανά η ποιότητα αποτελεί τη βάση για τον εκλεκτό καφέ, τα ιδιαίτερα πιάτα, τις ετικέτες κρασιών αλλά και στα καθαρά ποτά και τα κοκτέιλ. Γιατί αυτός ο νέος all day χώρος σε αφορά κάθε ώρα της ημέρας, προσφέροντας λίγο ρομαντισμό στην καθημερινότητα και κυρίως πολύ καλή ενέργεια.

 

Clubs & Bars

Ροή ειδήσεων

Share