Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

6 στέκια για καφέ στην Αγία Παρασκευή

Εδώ θα περάσετε όμορφα

29 Ιουνίου 2023 10:12
αγια παρασκευη καφε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπάρχει μια συνοικία στα Βόρεια που έχει πολλούς λόγους να σε προσκαλεί να την γνωρίσεις. Φυσικά μιλάμε για την Αγία παρασκευή. Αν θες λοιπόν το καφεδάκι σου χαλαρά και ωραία εμείς έχουμε 6 δελεαστικές προτασεις για σένα.

Σεμεδάκι

σεμεδακι αγια παρασκευη καφε

Θυμίζει μπιστρό, αλλά και παραδοσιακό ελληνικό καφενεδάκι, διακοσμεί τους τοίχους του με χρώμα και τον χώρο με σεμεδάκια και λουλούδια σε βάζα, διαθέτει μια μινιόν αυλίτσα και σερβίρει ωραιότατο καφέ, σπιτικά γλυκά και αργότερα δροσερά κοκτέιλ. Το Σεμεδάκι θυμίζει γειτονιά, και μας αρέσει για την οικεία του ατμόσφαιρα και τον ωραίο καφέ.

Big Spoon

big spoon αγια παρασκευη καφε

Η πανέμορφη αυλή του με τα άνετα τραπεζάκια και το «πράσινο» φόντο, ό,τι πρέπει για άνοιξη, ο μυρωδάτος καφές TAF που σερβίρει σε μεγάλη ποικιλία, το λαχταριστό brunch με τις φοβερές ομελέτες και η αγάπη για τα κατοικίδια τοποθετούν το «μεγάλο κουτάλι» στις σταθερές αξίες για all day έξοδο στην περιοχή.

Hound’s

hounds αγια παρασκευη καφε

Ένα… λαγωνικό αράζει εδώ και μερικά χρόνια στη Μεσογείων, ανοίγει από νωρίς το πρωί τον άνετο χώρο του με τους μεγάλους πάγκους και σερβίρει εκτός από μυρωδάτο καφέ και διάφορα ροφήματα (εξαιρετική η σπιτική λεμονάδα) κι ένα σωρό λαχταριστά γλυκά και σνακ για να τον συνοδεύσετε: cupcakes, cheesecake, club sandwich, μπαγκέτες, σαλάτες, χειροποίητη πίτσα και νοστιμότατο carrot cake.

Σφήνα

αγια παρασκευη καφε

Η ελληνική εκδοχή του μπιστρό εκφράζεται πλήρως από το συμπαθέστατο αυτό μαγαζάκι στην Ηρώων Πολυτεχνείου, το οποίο ανοίγει από νωρίς το πρωί σερβίροντας τέλειο καφέ, φρεσκοστυμμένους χυμούς, λαχταριστές σοκολάτες και σπιτική βυσσινάδα. Αφράτο carrot κέικ, σουφλέ σοκολάτας, πάβλοβα, cheese cake και ένα σωρό ακόμα χειροποίητα γλυκά συνοδεύουν άψογα τα ροφήματά μας.

Play Πλέει

play πλεει αγια παρασκευη καφε

Από τα ιστορικότερα καφέ μπαρ της περιοχής, το Πλέει άλλαξε και μεγάλωσε ανά τα χρόνια, όμως παραμένει ένα κεφάτο στέκι για καφέ και επιτραπέζια από νωρίς το πρωί, σε έναν χώρο με παιχνιδιάρικη διακόσμηση, σταθερά γεμάτο νεαρόκοσμο,ό,τι πρέπει για να αράξετε με την παρέα. Το βράδυ φιλοξενεί συχνά πυκνά live ή events με guest DJs.

Dodo’s

dodo αγια παρασκευη καφε

Στην πάνω πλατεία της Αγίας Παρασκευής το Dodo’s bar μας υποδέχεται για καφέ (εξαιρετικός white flat espresso), αλλά και ευφάνταστα κοκτέιλ αργότερα στον όμορφο, βιομηχανικό του χώρο και την χαριτωμένη βεράντα-αυλή του με τις καταπράσινες ζαρντινιέρες κατά μήκος της. Δυνατό σημείο και οι indie μουσικές του, καθώς επίσης και τα λαχταριστά pancakes.

 

Clubs & Bars

Ροή ειδήσεων

Share