Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μύρισε άνοιξη. Πού θα πιούμε τα πρώτα ποτάκια στις ταράτσες της Αθήνας;

20 Απριλίου 2017 12:17
Μύρισε άνοιξη. Πού θα πιούμε τα πρώτα ποτάκια στις ταράτσες της Αθήνας;

Μέρα με τη μέρα, τα μπαράκια της πόλης που έχουν την τύχη – και ευλογία αν θέλετε – να διαθέτουν open air χώρους για εξόδους κάτω από τα άστρα βγάζουν τζαμαρίες, ανοίγουν οροφές και μας περιμένουν για πρόβα… καλοκαιρινή.

Barrio
Τριπτολέμου 10 και Ευμολπιδών 24, Γκάζι, τηλ. 210 3477379



To all day μπαράκι στο Γκάζι ανοίγει για ακόμα μια χρονιά την στιλάτη ταράτσα του, στον τρίτο όροφο, η οποία ατενίζει Ακρόπολη, και μας καλεί να απολαύσουμε σούπερ κοκτέιλ από την ενδιαφέρουσα λίστα του Τάσου Κυρίτση, αλλά και ωραιότατο μενού δια χειρός Τάσου Μαντή με έμφαση στην μοντέρνα κουζίνα. Οι μουσικές κινούνται σε mainstream επίπεδα, τα ποτά κοστίζουν 8€ και τα κοκτέιλ 9-12.

City Zen
Μητροπόλεως και Αιόλου 11 (4ος όροφος), Μοναστηράκι, τηλ: 2103254942



Μια ανάσα από την πλατεία Μοναστηρακίου, εκεί που η Αιόλου συναντά την Ερμού, το CityZen στήνει δύο διαφορετικά επίπεδα, με το πάνω να είναι μια υπέροχη ταράτσα, από τα οποία αγναντεύουμε τον Ιερό Βράχο και τη συνοικία της Πλάκας. Τα ποτά στοιχίζουν 7€, τα κοκτέιλ περί τα 10€, ενώ μπορείτε να το επισκεφθείτε και από νωρίς για καφέ, μπύρα, brunch ή ωραία ζεστή σοκολάτα.

La vista Optimista
Ερμού 95, Μοναστηράκι, τηλ: 2103250242



Στο roof garden του ξενοδοχείου Lotus Center αυτό το «αεράτο» bistrot με την μοντέρνα διακόσμηση έχει ήδη ανοίξει το στέγαστρο του και μας περιμένει από το πρωί για καφεδάκι και λαχταριστά σνακ μέχρι το βράδι για ωραιότατα κοκτέιλ και καθαρά ποτά κάτω από τα αστέρια. Οι θεματικές μουσικές βραδιές περιλαμβάνουν από jazz μέχρι… ελληνικά, ενώ τα live είναι συχνό φαινόμενο. Το ποτό κοστίζει 7€, τα κοκτέιλ από 10€.

Sensimilia
Δουκίσσης Πλακεντίας 129, Πανόρμου, τηλ: 697 933 8256



Διεκδικεί την πρώτη θέση της λίστας με τα πιο κεφάτα μαγαζιά της Πανόρμου και παρά το γεγονός ότι η ταράτσα του δεν έχει καμιά φοβερή θέα, είναι σχεδόν πάντα γεμάτη νεαρόκοσμο που χορεύει και περνά καλά. Στο Sensimilia θα πιείτε καθαρά ποτά, θα ακούσετε ωραίες μουσικές και θα νοιώσετε ξανά… φοιτητές. Το ποτό κοστίζει 7€, τα κοκτέιλ 8€, ενώ κάθε Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη τα ποτά στον όροφο του μαγαζιού κοστίζουν 5€.

Gazarte
Βουτάδων 32-34, Γκάζι



Με φόντο τα βιομηχανικά κτίρια της Τεχνόπολης, την Ακρόπολη και τα δέντρα που δεσπόζουν στον χώρο της, η open air ταράτσα του πολυχώρου ανοίγει Παρασκευές και Σάββατα για να φιλοξενήσει το ποτάκι μας σε χαλαρό, arty κλίμα, με εξίσου χαλαρές μουσικές για background. Πολύ πιθανό είναι να πετύχετε και κάποιο live (με είσοδο), οπότε τσεκάρετε εδώ τα μελλοντικά events. Το απλό ποτό κοστίζει 7,5€ και τα cocktails 8-10€.

White Noise
Ευμολπιδών 20, Γκάζι, τηλ.: 690 777 8889



Είναι η πιο ροκ ταράτσα του κέντρου, και ανοίγει από Τετάρτη μέχρι Κυριακή για να σερβίρει παγωμένη μπύρα, ποτά και ωραίες μουσικές που ηχούν άψογα στα αυτιά κάθε θαμώνα που εκτιμά την καλή, ροκ μουσική. Kaiser Chiefs, Arctic Monkeys, Black Keys, Clutch, The Last Shadow Puppets, Men At Work, Alice In Chains, Rory Gallagher και ένα σωρό ακόμα μπάντες γεμίζουν με τους ήχους τους αρμονικά τα βράδια μας. Η μπύρα ξεκινά από 3€, το ποτό από 6€.

Πηγή: In2life.gr

 

Clubs & Bars

Ροή ειδήσεων

Share