Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Φθινοπωρινά cocktail: 10 bar στο κέντρο της Αθήνας που σε περιμένουν για ποτό μετά τις καλοκαιρινές σου διακοπές

12 Οκτωβρίου 2016
Φθινοπωρινά cocktail: 10 bar στο κέντρο της Αθήνας που σε περιμένουν για ποτό μετά τις καλοκαιρινές σου διακοπές

Οι παραλίες και οι ταράτσες δίνουν σιγά σιγά τη θέση τους στις μπάρες της πόλης και το AthensMagazine.gr σας παρουσιάζει 10 bar για να είναι πιο εύκολη η φθινοπωρινή μετάβαση στην Αθήνα, μετά τις καλοκαιρινές διακοπές...

Δείτε αναλυτικά:

Upupa Epops

To Upupa Epops αποτελεί ένα από τα πιο φρέσκα bar της πόλης και το συναντάς στα Κάτω Πετράλωνα. Φέρει την υπογραφή της Μάρφης Μπαλή και σε περιμένει σε έναν ιδιαίτερο χώρο για ευφάνταστα cocktails.

Δείτε περισσότερα εδώ

Οdori

Αρώματα σημαίνει το όνομά του και ειδικά αυτά που σχετίζονται με έναν βοτανικό κήπο. H πρώτη βερμουτερία της Αθήνας λοιπόν είναι γεγονός και τη συναντάμε στο εντυπωσιακό Odori!

Η oμάδα του Theory Bar στο Χαλάνδρι με επικεφαλής τον Λέλο Γεωργόπουλο μας παρουσιάζει στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας κάτι εντελώς διαφορετικό από τα όσα είχαμε συνηθίσει έως τώρα.

Δείτε περισσότερα εδώ

Baba au Rum

Ψαγμένες μουσικές και πολύ εξυπηρετικό bar-tendering με πρωτότυπες ιδέες. O Θάνος Προυνάρους έχει διαμορφώσει έναν υπέροχο χώρο με μια ακόμη πιο υπέροχη λίστα cocktail, με "αποστάγματα" και εμπειρίες από τα ταξίδια του.

Δείτε περισσότερα εδώ

The Trap

Χωρίς να θέλει να προκαλέσει εντυπώσεις, συνδυάζοντας την αυθεντικότητα, τη φρεσκάδα αλλά και το κλασικό στυλ, αυτός ο μικρός και ατμοσφαιρικός χώρος, μέσα σε μια «κρυμμένη» αστική στοά, ένα βήμα από το Σύνταγμα, άνοιξε τις πόρτες του στην καρδιά της Αθήνας ως American bar, French bistro.

Δείτε περισσότερα εδώ

La Esquina

Από πρόπερσι τον Ιούνιο ο γραφικός πεζόδροµος του Κολωνακίου απέκτησε ένα παρεΐστικο και ανεπιτήδευτο cocktail and burger bar που κατάφερε να εδραιωθεί αµέσως στον χάρτη της αθηναϊκής everyday διασκέδασης, καθώς συνδύασε ένα easygoing menu µε µια χαλαρή µπαρίστικη διάθεση.

Δείτε περισσότερα εδώ

James Bar

Ο ερχοµός ενός αντισυµβατικού ροκ τύπου µε µούσι και γυαλιά έφερε ένα πιο ανατρεπτικό ύφος στη γειτονιά του Κεραµεικού τον περασµένο Νοέµβριο.

Μας συστήθηκε µε το όνοµα James, µας µίλησε αµέσως στον ενικό, µια και έχει αλλεργία στο «δήθεν», και µπήκε στην καθηµερινότητά µας, αφού µέχρι σήµερα µας κάνει παρέα µέρες και νύχτες µε καφέ, ποτά αλλά και «ψαγµένο» street food από πίτσα, burgers και τορτίγιες µέχρι ακαταµάχητα cord dogs (λουκάνικα βουτηγµένα σε κουρκούτι, που ψήνονται εκείνη τη στιγµή)! Και όλα αυτά σε έναν χώρο που στήθηκε από το µηδέν και θυµίζει εργένικο σπίτι µε αυλή.

Δείτε περισσότερα εδώ

Spinster

Γιατί Spinster;

Γιατί αυτή η γεροντοκόρη (σε ελληνική απόδοση...) στέκει μοναχική πίσω από το Δημαρχείο της Αθήνας.

Δεν είναι καθόλου ιδιότροπη, απεναντίας μας κάνει την καλύτερη παρέα από τις 14 Δεκεμβρίου του 2014 που άνοιξε σε ένα κτίριο του 50, πρώην πρακτορείο εφημερίδων και περιοδικών.

Δείτε περισσότερα εδώ

Μαύρος Γάτος

Ένα από τα αγαπηµένα στέκια των Εξαρχείων, ο Μαύρος Γάτος, αυτό το ατµοσφαιρικό street bar συµπληρώνει 7 χρόνια ζωής και ισάριθµα επιτυχίας, διατηρώντας αναλλοίωτο το ύφος και τον χαρακτήρα του. Αν και το επιλέγουµε από το πρωί για εκλεκτό καφέ, το δυνατό του «χαρτί» είναι η βραδινή διασκέδαση.

Δείτε περισσότερα εδώ

Minnie the Moocher

Με το όνοµά του να παραπέµπει στην εποχή της ποτοαπαγόρευσης (1931), όταν γράφτηκε το πασίγνωστο τραγούδι του Cab Calloway «Minnie the Moocher» και πούλησε τότε 1.000.0000 αντίτυπα, το στυλάτο vintage all day bar στον πεζόδροµο της Τσακάλωφ, αν και µόλις τριών χρόνων, έχει καταφέρει να γίνει classic!

Ένα νοερό ταξίδι στον Μεσοπόλεµο και την εποχή που το αλκοόλ ήταν... παράνοµο ήταν η πηγή έµπνευσης για τον επιχειρηµατία Γιώργο Λεουτσάκο και τον αρχιτέκτονα Γιάννη Καρβουτζή, που αποφάσισαν να δώσουν µια ατµοσφαιρική διάσταση στην άλλοτε «ψυχρή» στοά του εµπορικού κέντρου, κερδίζοντας διαρκώς πιστούς θαµώνες.

Δείτε περισσότερα εδώ

By the Glass

Το εντοπίσαµε σε µια εντυπωσιακή αστική στοά, κρυµµένη, αν και στην καρδιά της Αθήνας (ένα βήµα από το Σύνταγµα και το Ζάππειο). Δεν ξέρω αν οφείλεται σε αυτή την παριζιάνικης essence γωνιά ή στο ιστορικό κτήριο του 1825 της οικογένειας Ράλλη, όπου στεγάζεται, ή ακόµα περισσότερο στην αγάπη και τη βαθιά γνώση της Φωτεινής Παντζιά για το κρασί η επιτυχία του wine bistro By The Glass, που από τον Νοέµβριο του 2012 έχει καταφέρει να γίνει αγαπηµένο σηµείο συνάντησης για τους απανταχού οινόφιλους!

Δείτε περισσότερα εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΑ CLUBS & BARS ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Θέλετε να μαθαίνετε τα πάντα για τα CLUBS & BARS και όλα τα events της Αθήνας; Τότε κάντε like σελίδα της κατηγορίας στο Facebook

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τα καλύτερα Φοιτητικά Στέκια της Αθήνας!

Για αχνιστή σοκολάτα, ζεστό καφέ και χαλαρά ποτά: 13 υπέροχα... φθινοπωρινά cafe της Αθήνας!

Η μεγαλύτερη γιορτή της ελληνικής μουσικής τα τελευταία χρόνια: Το τριήμερο φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσεις στην Τεχνόπολη!

 

Clubs & Bars

Ροή ειδήσεων

Share