Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Shake it - Για το καλύτερο cosmopolitan

4 Ιουνίου 2010
Shake it - Για το καλύτερο cosmopolitan

Το είδαμε να κοσμεί το χέρι της Madonna ένα βράδυ του '69 , το αγαπήσαμε ως το -δεύτερο φετίχ- της Carrie Bradshaw και το ανακαλύπτουμε βελτιωμένο στο City στο Κολωνάκι... Cosmopolitan, δια χειρός Μάκη Αδαμίδη!

Όταν ο Κώστας Στεφανακίδης, Πρόεδρος του Hellenic Barmen Association, προτείνει το City (Χάρητος 43, Κολωνάκι, τηλ. 210 7228910) ως το καταλληλότερο bar για να απολαύσεις ένα cocktail cosmopolitan, δεν γίνεται να φέρεις αντιρρήσεις. Πηγαίνοντας εκεί και παρακολουθώντας τον έμπειρο bartender Μάκη Αδαμίδη να το παρασκευάζει, θα καταλάβεις γιατί είναι μακράν το καλύτερο που έχεις δοκιμάσει. Ακόμη και μετά από 15 χρόνια πίσω από τη μπάρα, ο Μάκης συνεχίζει με την ίδια όρεξη και χαρά να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: να φτιάχνει cocktails! Αυτό, άλλωστε, αποτελεί και την ειδοποιό διαφορά του δικού του cosmopolitan (€9) από τα υπόλοιπα της Αθήνας. Από τη μεριά μου, ωστόσο, πιστεύω πως το αυτό το «κάτι» προσφέρουν επιπλέον το φρέσκοστιμμένο lime, η vodka Citron και τα αιθέρια έλαια που απελευθερώνει η εντυπωσιακή γαρνιτούρα από καραμελωμένη φλούδα πορτοκαλιού!

Cosmopolitan

4 cl Absolute Citron

2,5 cl Cointreau

1 cl φρέσκο χυμό lime

4 cl χυμό cranberry

Το Sex and the City 2 έρχεται και το Νο1 girly cocktail ετοιμάζεται να ξαναμπεί στα ποτήρια μας! Ποια bar, όμως, το έχουν αναδείξει σε πραγματική γευστική εμπειρία; Πιείτε στα καλύτερα!

 

Clubs & Bars

Ροή ειδήσεων

Share