Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Shake it - Baba Au Rum, Avalon, Diver, Wine Bar Γραμματόσημο

3 Ιουνίου 2010
Shake it - Baba Au Rum, Avalon, Diver, Wine Bar Γραμματόσημο

Οι λάτρεις της patisserie το γνωρίζουν ως ένα cake βουτηγμένο σε ρούμι, ωστόσο, για εμάς το Baba Au Rum είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το δημοφιλές Zombie cocktail. Το δοκιμάσαμε και σας το προτείνουμε!

Λειτουργεί εδώ κι ένα χρόνο και έχει ήδη φέρει τα πολυνησιακά αγάλματα tikis στο κέντρο, κάνοντάς τα... προέκταση του χεριού των «περπατημένων» της νύχτας. Στο Baba au Rum, η εικόνα είναι ακριβώς αυτή! Οι θαμώνες του κυκλοφορούν με ένα... Zombie στο χέρι, το ρουφούν από τα τεράστια (μισού μέτρου) καλαμάκια του και κάνουν κόντρες για το ποιος κρατά το πιο ευφάνταστο ποτήρι σε σχήμα Tiki. Ο bartender και ιδιοκτήτης του, Χρήστος Χουσέας, φυσικά είναι περήφανος γι' αυτό. Ωστόσο, αυτό που τον εντυπωσιάζει περισσότερο είναι το ότι η pop κουλτούρα, που άνθισε στην Αμερική πριν 70 χρόνια και έφερε μαζί της τους αλκοολούχους... θρύλους Pina Colada και Mai Tai (God bless America!) συγκεντρώνει και πάλι θαυμαστές, λίγα στενά πιο κάτω από το Σύνταγμα.

Zombie
Συστατικά:

  • 20 ml Wray & Nephew White Overproof Rum (63% vol)
  • 20 ml Appleton Estate 12 ετών
  • 20 ml Myers's Rum
  • 20 ml Havana Club Anejo 7 ετών
  • 20 ml El Dorado 15 ετών
  • χυμός από μισό κόκκινο γκρέιπφρουτ και φρέσκο lime
  • σταγόνες από λικέρ δικής τους παρασκευής με ρούμι, ginger, πικραμύγδαλο και μπαχάρια
  • σταγόνες από Pernod και γρεναδίνη
  • σπρέι angostura
  • 10 ml λικέρ maraschino
  • 20 ml σιρόπι ζάχαρης
  • 10 ml λικέρ πορτοκάλι Boudier Orange Fine Champagne

Super duper κάβες

Πού θα βρείτε περισσότερες από 50 ετικέτες malt whisky; Σε ποιο σημείο της Αθήνας σερβίρονται πάνω από 130 διαφορετικές μπύρες; Το Athens Magazine τα πίνει, βγάζει τα συμπεράσματά του και, φυσικά, τα καταγράφει...

The place: Avalon (Λεωκορίου 20, Ψυρρή, τηλ. 210 3310572)
The choice: 21 διαφορετικά αποστάγματα (ξεχωρίζει η grappa Nonino με κόστος €10 ανά ποτήρι) και περισσότερες από 35 ετικέτες malt whisky (δοκιμάστε ένα ποτήρι extra special Oban με €12)
The tip: Μια επιπλέον επιλογή είναι η grappa frattina από Chardonnay (€10)

The place: Diver (Δαβάκη 65, Καλλιθέα, τηλ. 210 9530040)
The choice: 136 είδη μπύρας σε ποτήρι και 9 από βαρέλι. Ξεχωρίσαμε τις μοναστηριακές, και συγκεκριμένα την σπάνια Corsedonk (€8 το μπουκάλι).
The tip: Τα 10 διαφορετικά είδη γερμανικού λουκάνικου και η εξαιρετική Real Ale Corfu Beer της γνωστής Κερκυραϊκής μικροζυθοποιίας.

The place: Wine Bar Γραμματόσημο (Ηρ. Πολυτεχνείου 82, Χαϊδάρι, τηλ. 210 5820477)
The choice: Πάνω από 70 ετικέτες κρασιού, επιλεγμένες από τον ελληνικό, γαλλικό και ιταλικό αμπελώνα. Τα πιο πολλά σερβίρονται και σε ποτήρι (€6).
The tip: Ρωτήστε για τα κρασιά από Νέα Ζηλανδία και Χιλή (από €6) και συνοδέψτε την επιλογή σας με ένα πλατό τυριών ή αλλαντικών.

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗ:

The place: Baba Au Rum (Κλειτίου 6, Σύνταγμα, τηλ. 6948 242455)
The choice: Zombie από τον Χρήστο Χουσέα. (€12)
The tip: Εδώ θα βρείτε 160 ετικέτες ρούμι, με πιο ιδιαίτερη επιλογή το Demerara, το οποίο προέρχεται από την περιοχή γύρω από τον ομώνυμο ποταμό της Γουιάνα στη Νότια Αμερική (€11).

The survivor's tip: Το συγκεκριμένο cocktail περιλαμβάνει αρκετά είδη ρούμι, η πλειονότητα των οποίων έχει περιεκτικότητα σε αλκοόλ πάνω από 40%. Αν θέλετε να πιείτε και δεύτερο, φροντίστε πρώτα να κανονίσετε με ποιον θα γυρίσετε σπίτι, ποιος θα σας περιθάλψει την επόμενη μέρα κ.λπ.

 

Clubs & Bars

Ροή ειδήσεων

Share