Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Shake it - Central, Pere Ubu, Belafonte, Ache Egomio, City bar, T Palace, Duck Tail

3 Ιουνίου 2010
Shake it - Central, Pere Ubu, Belafonte, Ache Egomio, City bar, T Palace, Duck Tail

Στο Central συναντήσαμε τον Γιάννη Σαμαρά, bartender-mixologist, manager του Panas Group και υπεύθυνο του bar consulting του Ομίλου, ο οποίος και μας έδωσε το know how για βράδια καυτά και μεθυστικά!

Bleizer

Συστατικά:

50 ml rum Zacapa 23

1 κουταλάκι (του μπαρ) βούτυρο

2 πρέζες μοσχοκάρυδο

4 πρέζες κανέλα

2 φλούδες λεμονιού

2 φλούδες πορτοκαλιού

15 ml σιρόπι μελιού

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το ρούμι σε ένα ποτήρι του κονιάκ και το ανάβουμε. Ρίχνουμε το βούτυρο και περιμένουμε να λιώσει αργά, ενώ περιστρέφουμε το ποτήρι για να μην σπάσει. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα συστατικά, αφήνοντας τελευταίο το μέλι για να σβήσουμε. Μεταγγίζουμε σε ένα ποτήρι του κρασιού, τοποθετώντας το σε μια βάση με πάγο για να ρίξουμε σταδιακά τη θερμοκρασία.

Οι προτάσεις του χειμώνα είναι cocktails με λιγότερο πάγο, συνήθως της κατηγορίας Martini. Ωστόσο, δεν έχουν ως βάση το συγκεκριμένο ποτό, απλώς σερβίρονται στο ποτήρι του. Επίσης, δεν περιέχουν πάγο και εμπλουτίζονται με νότες από τροπικά φρούτα και γεύσεις που μας ξυπνούν αναμνήσεις από το καλοκαίρι. Για τις πιο κρύες μέρες, η δική μας πρόταση είναι το Bleizer, μια τεχνική που ελάχιστοι γνωρίζουν και η πορεία της στο χρόνο ξεκίνησε το 1790. Άλλες επιλογές είναι το Honey Caipirinha (με μέλι, θυμάρι και τεκίλα) και τα cocktails με ουίσκι, όπως το Porn B που περιέχει μέλι, ζάχαρη, passion fruit, ρόδι, ασπράδι αυγού, κανέλα και bitters από κεράσι.

Central, Πλ. Φιλικής Εταιρείας 14, τηλ. 210 7241059

Best cocktail spots

Ζητήσαμε από τον πρόεδρο της Ένωσης Barmen Ελλάδος και καθηγητή Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων και Υπηρεσιών στη σχολή ΟΤΕΚ Αναβύσσου, κο Κωνσταντίνο Στεφανακίδη, να μας πει την άποψή του για τα cocktail bars και τους bartenders της πόλης. Οι προτάσεις του είναι απλώς... μεθυστικές!

Πού; Pere Ubu (Κύπρου 74, Γλυφάδα, τηλ. 210 8941450)

Ποιος; Γιάννης - Πέτρος Πετρής

Τι; Tokyo Pear Mojito (€10,50)

Πού; Belafonte (Αγησιλάου 61Α, Κεραμεικός, τηλ. 210 3462054)

Ποιος; Σπύρος Βλάχος

Τι; Hendricks Cucumber Martini (€11)

Πού; Ache Egomio (Κύπρου 57, Γλυφάδα, τηλ. 210 8942949)

Ποιος; Άγγελος Πάλης

Τι; Pornstar Martini (€15)

Πού; City Bar (Χάρητος 43, Κολωνάκι, τηλ. 210 7228910)

Ποιος; Θωμάς Αδαμίδης

Τι; Red Bell Pepper Martini (€9)

Πού; T Palace (Ξενοδοχείο King George, Β. Γεωργίου 3, Σύνταγμα, τηλ. 210 3222210)

Ποιος; Κώστας Σκάρπος

Τι; Lichees Martini (€15)

Πού; Duck Tail (Ξενοδοχείο Electra Palace, Ν. Νικοδήμου 18, Πλάκα, τηλ. 210 3370000)

Ποιος; Μενέλαος Γεωργίου

Τι; Mandarino punch (€9)

 

Clubs & Bars

Ροή ειδήσεων

Share