Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Όταν ο Αμερικάνικος Νότος... μετακόμισε στην Κηφισιά: Το bar που ξεχωρίζει στα βόρεια προάστια!

5 Ιανουαρίου 2016
Όταν ο Αμερικάνικος Νότος... μετακόμισε στην Κηφισιά: Το bar που ξεχωρίζει στα βόρεια προάστια!

Το Bronco Bar κλείνει φέτος 6 χρόνια στις καρδιές µας. Και σίγουρα, αν ήταν µουσική, θα ήταν ένα mix από rock και pop µελωδίες µαζί µε τα µυστικά και τα γέλια µας.

Από τον Γιώργο Παπαχατζή - Φωτό: Κώστας Καπαρελιώτης

Σε ένα χώρο –δεύτερο σπίτι για τους περισσότερους– µε µια πλακόστρωτη αγκαλιά και εσωτερικό που θυµίζει Αµερικανικό Νότο, η µέρα έχει άρωµα καφέ, φρεσκάδα φρούτων και γεύση από νόστιµες σαλάτες, ενώ το βράδυ µπύρες από όλο τον κόσµο, παγωµένα cocktails και µια σειρά από εκπλήξεις σας περιµένουν.

Μην ξεχάσετε να δοκιµάσετε το καλύτερο burger της πόλης! Καθηµερινά, µε διαφορετικό Dj στα decks, το Bronco Bar µένει ξύπνιο ως αργά...

Ο ιδιοκτήτης του Bronco, Χρήστος Γάκιας, σε µια αποκαλυπτική συνέντευξη...

Χρήστο, ενώ φαντάζει εύκολο το να φτιάξεις ένα µαγαζί που διαθέτει ταυτότητα, τελικά είναι το δυσκολότερο. Λαµβάνοντας υπ’ όψιν ότι το Bronco ανήκει στην πρώτη κατηγορία, εσείς πώς τα καταφέρατε;

Στο Bronco Bar βάλαµε τις απαραίτητες βάσεις. Καθαρό ποτό, καλό service, χαµηλές τιµές, καλή µουσική και συνεχής ανανέωση. Με αυτές τις βάσεις, ο κόσµος πήρε το Bronco Bar από το χέρι και από τότε περπατάµε παρέα. Αυτή είναι η ταυτότητά του.

Το στέκι τελικά ποιος το κάνει; Η προσωπικότητα του ίδιου του µαγαζιού ή ο κόσµος;

Στέκι είναι το µέρος που περνάς ευχάριστα, χωρίς πίεση, το αναζητείς και σου λείπει. Αν δεν υπήρχε ο κόσµος, δεν θα υπήρχε Bronco Bar.

Φέτος συναντάµε νέες γευστικές αφίξεις στο µενού;

Φέτος συναντάµε πολλά νέα πράγµατα στο bar και την κουζίνα µας. Δεν συνηθίζω, όµως, να περιγράφω γεύσεις, προτείνω σε όλους να έρθουν µια βόλτα, να δοκιµάσουν και να βγάλουν τα συµπεράσµατά τους.

Όµως, ένα ακόµα δυνατό χαρτί του Bronco είναι και η γειτονιά του. Τι σου αρέσει πολύ εδώ και τι θα άλλαζες;

Πράγµατι, πανέµορφη γειτονιά. Με ένα πλακόστρωτο-κόσµηµα για την πόλη µας. Θα πρότεινα να απαγορευτεί η διέλευση αυτοκινήτων. Ας είναι την ηµέρα πεζόδροµος για τον καθένα, για µια χαλαρή βόλτα ή καφέ στις επιχειρήσεις της γειτονιάς. Και ας είναι το βράδυ ένα σηµείο συνάντησης-συνάθροισης νέων ανθρώπων. Και όχι λεωφόρος. Μου θυµίζει το «Ars Gratia Artis». Η τέχνη κάνει τον καλλιτέχνη ή ο καλλιτέχνης την τέχνη; Η απάντηση είναι απλή για µένα. Αυτός που δίνει πνοή σε µια γειτονιά είναι ο ζωντανός κόσµος που αναπνέει τον αέρα της.

Θεωρείς πως το Bronco Bar έπαιξε ρόλο στη νέα εποχή της διασκέδασης στην Κηφισιά;

Το φυσικό κάλλος δεν αρκεί. Το Bronco Bar ήταν βασικό στοιχείο στο να αποκτήσει η περιοχή µια ιδιαίτερη ταυτότητα. Να ξεκινήσει µια νέα εποχή για τη µαζική εστίαση και την ψυχαγωγία στην Κηφισιά. Αποτέλεσε έναυσµα για αρκετές προσπάθειες νέων ανθρώπων, έδωσε ανάσα στην τοπική επιχειρηµατικότητα και ανανέωσε το χαρακτήρα της πόλης ως προορισµό από κατοίκους όλης της Αθήνας.

Ποιος πιστεύεις ότι πρέπει να είναι ο ρόλος της δηµοτικής αρχής;

H δηµοτική αρχή χρειάζεται να δει τις επιχειρήσεις στα µάτια, µία µία ξεχωριστά και να µην τις αντιµετωπίζει συνολικά. Οφείλει να σταµατήσει την ανεξέλεγκτη εξάπλωση επιχειρήσεων. Οφείλει να επικροτήσει τις προσπάθειες νέων επιχειρηµατιών που γεννήθηκαν, µεγάλωσαν, έζησαν και θα ζουν στην Κηφισιά. Οφείλει να δώσει σηµασία στην ποιότητα των επιχειρήσεων, αυξάνοντας τον έλεγχο στα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, καθώς και τις συνθήκες εργασίας και να επικροτήσει την προσφορά τους στην τοπική οικονοµία. Τέλος, οφείλει να σταµατήσει το ασύστολο εµπόριο διασκέδασης, το οποίο στιγµατίζει τις επιχειρήσεις εστίασης και ψυχαγωγίας και, κυρίως, την ίδια την πόλη µας.

Info

Διοµ. Κυριακού 17, Τ. 210 6236691

Μάθετε τα πάντα για την Κηφισιά και γνωρίστε τα καλύτερα στέκια της στο Best In Town - Kifissia που κυκλοφορεί!

 

Clubs & Bars

Ροή ειδήσεων

Share