Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Meeting points - Eleven, S Club, Pastis

3 Ιουνίου 2010
Meeting points - Eleven, S Club, Pastis

Η Μαρία Περδικέα φοράει τα Manolo της, βγαίνει, διασκεδάζει και καταγράφει όλο το "παιχνίδι" στα νέα στέκια της πόλης.

Eleven

Από την πρώτη στιγμή που φτάνει κάποιος στο αδερφάκι του Ten, στα ημι-βόρεια προάστια, τρομάζει από το έντονο deja vu, καθώς του ξυπνά μνήμες από ξέφρενα απογεύματα σε νησί ή βραδινούς χορούς σε υπόγεια στο Κολωνάκι. Η διάθεση του μαγαζιού αλλά και των θαμώνων είναι ξεκάθαρη... «Ήρθαμε για να φλερτάρουμε, να πιούμε και να μην φύγουμε μόνοι/ες». Το φαγητό δεν είναι κακό, χωρίς να είναι και τίποτα ιδιαίτερο. Αυτή την πολύ απλή κουζίνα, με μια συντηρητική παραγγελία, την πληρώνουμε γύρω στα €30-40 το άτομο -χωρίς ποτά, εννοείται. Το «παιχνίδι» γίνεται στο εξωτερικό μπαρ και στα τραπέζια γύρω και μπροστά απ' αυτό. Το crowd είναι οι παρέες των δύο ιδιοκτητών τόσο από Μύκονο όσο και από Κολωνάκι και φυσικά τα λοιπά ημι-βόρεια προάστια, όπως φιλόδοξα κορίτσια από την Πεύκη και το Νέο Ηράκλειο, αγόρια-«μάγκες» από τον Παράδεισο Αμαρουσίου, επιχειρηματίες από Κηφισιά και πολλοί αθλητές, κυρίως παίκτες του μπάσκετ και του βόλεϊ (φίλοι του ιδιοκτήτη Νεκτάριου). Ένας φίλος, ο οποίος μένει κοντά και πηγαίνει συχνά πυκνά για ένα γρήγορο drink μετά το γραφείο, τελευταία μού αποκάλυψε αυτό που ταράζει την ψυχολογία κάθε φορά: «Ξέρεις τη λέξη χαβαλέ; Ε, αυτό πλανάται σε μεγάλο βαθμό στην ατμόσφαιρα εδώ. Έχει πολύ χαβαλέ βρε παιδί μου, είναι πολύ μπούχαχα η κατάσταση, ένα «χύμα» που τελικά αυτό ακριβώς επιζητούν όσοι έρχονται εδώ». Μετά τις 02:00, η κατάσταση μέσα στο club θυμίζει πενταήμερη, καθώς όλοι χορεύουν με τα πιο γνωστά hits της εποχής. Εδώ αγάπη μου βασιλεύει η mainstream και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης έχει χρυσή θέση στη δισκοθήκη του dj.

Αγ. Κωνσταντίνου 59-61, Μαρούσι, τηλ. 210 6147192

S club

Το νέο μαγαζί που φιλοξενεί τον Σάκη Ρουβά έγινε αμέσως talk of the town από την πρώτη μέρα που άνοιξε, κι όχι μόνο χάρη στον Σάκη, την Τάμτα και τον Gifted... Ένας άλλος λόγος είναι το καλά μιξαρισμένο κοινό, που ξενυχτάει από Πέμπτη μέχρι Σάββατο πίνοντας ροζ Moet και πετώντας τόνους λουλούδια στον καλλιτέχνη που, αν και κοντεύει τα σαράντα, «χτυπιέται» όπως την εποχή που τραγουδούσε το «Θα σου κάνω μακαρόνια με κιμά για να φας» (1993). Ακόμα και το styling του Σάκη είναι το ίδιο -στενό παντελόνι και μπότες ιππασίας. Στα μπροστινά τραπέζια εφοπλιστές, μοντέλα και άνθρωποι των Media ανταλλάσσουν... αίμα, δάκρυα κι ιδρώτα μπροστά στο υπόλοιπο φιλοθεάμον κοινό, που μετά βίας καταγράφει τον σταρ από τα κινητά. Ούτε ο Brad Pitt, κορίτσια! Το προσωπικό είναι όμορφο, αν και με λαϊκές καταβολές, pas mal. Η σαμπάνια ρέει άφθονη, οι κόκκινες σόλες των Louboutin ψιθυρίζουν σε αυτιά με εξουσία και δύναμη και όλοι μαζί χορεύουν εκστασιασμένοι στην πίστα αγκαλιά με τον Gifted. Ο έγχρωμος performer, αν έχεις την τύχη/ατυχία να κάθεσαι σε μπροστινό τραπέζι, σε αρπάζει και σε ανεβάζει στη σκηνή χωρίς να το καταλάβεις. Όλοι γινόμαστε μια παρέα κι αυτοί που αγαπιόμαστε κι αυτοί που μισούμαστε -αυτό ονομάζεται και επικίνδυνες σχέσεις.

Λ. Βουλιαγμένης 22, Ν. Κόσμος, τηλ. 210 9228230

Pastis

Καλοντυμένα κορίτσια με Chanel και Jimmy Choo που συναντιούνται για απογευματινά γεύματα εργασίας, χαρούμενες οικογένειες με σακούλες από το Attika και το Zara Home και καλοβαλμένες παρέες που κουτσομπολεύουν χαμηλόφωνα... όλοι αυτοί συνθέτουν τις εικόνες που συναντώ κάθε φορά στο Pastis. Όλα μπερδεύονται γλυκά στο ρεστοράν-πασαρέλα του Golden Hall. Το Pastis, με τους άνετους μαύρους καναπέδες του, είναι ωραίο, ζεστό και δεν αποκαλύπτει ποτέ τα μυστικά του. Μόνο εκεί θα φας ωραιότατο ταρτάρ στις 4 το απόγευμα και θα δεις τηλεστάρ (βλ. Χαριτάτο, Καραμέρο, Τατιάνα Στεφανίδου κ.ά.), αθλητές και ανθρώπους που «φωνάζουν» βόρεια προάστια. Οι σερβιτόροι είναι ευγενικοί και γρήγοροι, οι τιμές decent και οι τουαλέτες πάντα καθαρές -διαθέτουν και γυναικεία αξεσουάρ για τις «δύσκολες» μέρες. Ελαφρώς σνομπ με ελιτίστικο decor και έναν genial παιδότοπο για να πίνουν οι μαμάδες ήσυχες τον latte macchiato τους. Η αλήθεια είναι πως το Golden στο σύνολό του έχει ευρωπαϊκό αέρα, πιο εξευγενισμένη ατμόσφαιρα την οποία υιοθετεί και το Pastis. Δηλαδή, όπως Παρίσι.

Λ. Κηφισίας 37Α, Μαρούσι, εντός Εμπορικού Κέντρου Golden Hall, 2ος όροφος, τηλ. 210 6835577

 

Clubs & Bars

Ροή ειδήσεων

Share