Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Στα καλύτερα του Χαλανδρίου: 10+1 υπέροχα στέκια για ποτό, καφέ και φαγητό που πρέπει να επισκεφθείς!

16 Δεκεμβρίου 2020 15:59
Στα καλύτερα του Χαλανδρίου: 10+1 υπέροχα στέκια για ποτό, καφέ και φαγητό που πρέπει να επισκεφθείς!

Eύκολα θα το χαρακτήριζες -και όχι άδικα- την... καρδιά των ΒΠ, καθώς τα τελευταία χρόνια όχι μόνο αποτελεί σταθερό προορισμό διασκέδασης για τους κατοίκους των βορείων αλλά και αρκετούς από κάθε γωνιά της πρωτεύουσας. Αποτελεί μια πιάτσα που σφύζει από ζωή σχεδόν κάθε ώρα του 24ωρου ενώ δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως σχεδόν κάθε εβδομάδα κάνει την εμφάνισή του και κάποιο... new entry!

Για το Χαλάνδρι φυσικά ο λόγος που φωνάζει δυναμικά παρών για ακόμη μια χρονιά. Εδώ, το ρυθμό δίνουν το νεανικό crowd και οι προσεγμένες επιχειρήσεις, η πληθώρα επιλογών σε διασκέδαση και φαγητό, η αρκετά ενημερωμένη αγορά και το γενικότερο vibe που σου δίνει μια αίσθηση του κέντρου της Αθήνας.

Εμείς σου δίνουμε μερικές από τις καλύτερες επιλογές της περιοχής για φαγητό, διασκέδαση και shopping για να ξέρεις πως θα κινηθείς στον... νέο βασιλιά των Βορείων Προαστίων!

Oι προτάσεις μας:

Μαξιλάρα: H νέα άφιξη του Χαλανδρίου κάνει πιο χαλαρή την κάθε σου στιγμή

Από τέλη Αυγούστου μια νέα άφιξη ήρθε να κάνει την εμφάνισή της στην πάντοτε απαιτητική πιάτσα του Χαλανδρίου και φέρνει πραγματικά το κάτι διαφορετικό στην περιοχή. To cafe bar Μαξιλάρα λοιπόν, που με ιδιαίτερη φροντίδα και μεράκι έχουν δημιουργήσει ο Γιώργος και η Κατερίνα έχει το δικό του χαλαρό στυλ καθώς και προσωπικές πινελιές, που είναι έκδηλες σε κάθε του σημείο.

Πραγματικά, από τα λίγα στέκια της περιοχής που θα σου ξυπνήσει έντονα το αίσθημα της οικειότητας και θα σε κάνει να νιώσεις σαν στο σπίτι σου, ενώ μοιάζει ιδανικό για παρέες. Απλό και λιτό, εναλλακτικό και απέριττο το νέο hot spot του Χαλανδρίου δίνει μεγάλη έμφαση στην ποιότητα και τη λεπτομέρεια.

Δείτε περισσότερα εδώ

Chapeau: Ο ρομαντικός μικρόκοσμος της Αμελί ζωντανεύει σε ένα υπέροχο bistrot στο Χαλάνδρι!

H ισχύς εν τη ενώσει πάντα κάνει θαύματα, όπως στην περίπτωση της καταξιωμένης σεφ Ντίνας Νικολάου (ιδιοκτήτριας του εστιατορίου Evi Evan στο Παρίσι και τηλεοπτικής μαγείρισσας) και της επιχειρηματία Βούλας Ρακοπούλου, που από τον περασμένο Δεκέμβριο έφεραν άρωμα Μονμάρτης στο Χαλάνδρι!

Ο λόγος για το all day bistrot Chapeau, που και εμείς του βγάζουμε το καπέλο- όπως σημαίνει το όνομά του- για την girly touch διακόσμηση της designer Ειρήνης Κουρή, που απογειώνεται με ζωηρά χρώματα, παρεΐστικες γωνίες, ένα... χαλαρό μπαρ, αντικέ φωτιστικά και ράφια με λικέρ που λες και μας ανοίγουν παράθυρο στον ρομαντικό μικρόκοσμο της Αμελί...

Δείτε περισσότερα εδώ

Theory: Το hot spot που αναπτύσσει τη... δική του θεωρία στο Χαλάνδρι!

Τo Theory Bar & More άρχισε να λειτουργεί στις 20 Μαρτίου του 2013. Πρόκειται για ένα all day bar που έχει ήδη γίνει στέκι, αποδεικνύοντας ότι δεν υπάρχει κάτι πιο πρακτικό από τη θεωρία. Την πετυχημένη συνταγή υπογράφουν τρεις αλληλο-συμπληρούμενοι συνέταιροι. Ο Λευτέρης Γεωργόπουλος, ο Θάνος Τσουνάκας και ο Γιώργος Καίσαρης. Φίλοι εδώ και δεκαπέντε χρόνια, οι τρεις τους αποφάσισαν να κάνουν τη θεωρία τους για την ολοκληρωμένη έξοδο πράξη: ένα ολοκληρωμένο all day bar που μπορεί να υποστηρίξει οποιοδήποτε σχήμα- παρέες, ζευγάρια, νέους γονείς με καροτσάκια-, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, μέχρι αργά τη νύχτα.

Το Theory βρίσκεται εκεί όπου κάποτε στεγαζόταν το παλιό bar «Τζάκι», για να μαζέψει γύρω του όποιον θέλει να μοιραστεί μία καινούρια πρόταση για τη διασκέδαση.

Δείτε περισσότερα εδώ

Mr Peacock: Ένα από τα πιο ιδιαίτερα bar των βορείων προαστίων;

Σε ένα κεντρικό σημείο του Χαλανδρίου συναντάμε εδώ και λίγους μήνες ένα από τα πιο φρέσκα και σίγουρα πιο στυλάτα στέκια όλων των βορείων προαστίων.

Για το Mr Peacock ο λόγος, το νέο all day bar που θυμίζει αρκετά το εξαιρετικό Dalliance House στην Κηφισιά (πρόκειται κατά κάποιο τρόπο για το... μικρό του αδερφάκι).

Δείτε περισσότερα εδώ

"Ψαράκια και Θαλασσινά": Μυρίζουν θάλασσα και στο Χαλάνδρι!

Το αγαπημένο fish resto "Ψαράκια και Θαλασσινά" απέκτησε ένα ακόμη γευστικό σημείο, αυτή τη φορά στο Χαλάνδρι. Tο εστιατόριο άνοιξε τις πόρτες του σε ένα υπέροχο νεοκλασικό του Χαλανδρίου και έναν χώρο που ενδείκνυται για γευστικές στιγμές μαζί με την παρέα ή την οικογένεια, ακόμη και για εταιρικά meeting ή και κοινωνικές εκδηλώσεις (κατόπιν συνεννοήσεως).

Αρχικά, εδώ θα σου κάνει μεγάλη και θετική εντύπωση ο θαυμάσια διαμορφωμένος χώρος -φωτεινός και περιποιημένος μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια- όπως και το οικείο κλίμα.

Δείτε περισσότερα εδώ

Eξαιρετικά cocktails και ψαγμένες μουσικές: Τα δυνατά χαρτιά του El Rey Alobar!

Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα μπαράκια της περιοχής, που φημίζεται για τα εξαιρετικά του cocktails (οι ειδικοί λένε πως είναι τα καλύτερα της περιοχής) και το προσεγμένο concept σε διακόσμηση και μουσική. Ζεστός χώρος και ιδανικό για όσους αγαπούν τις cozy καταστάσεις αλλά και το μοναδικό στο οποίο μπορείς να χορέψεις με τη ψυχή σου!

Δείτε περισσότερα εδώ

Υδρούσσα: Eδεσματοπωλείο- σταθμός στο Χαλάνδρι!

Όταν ένα... εδεσματοπωλείο εδώ και σχεδόν 3 δεκαετίες δεν έχει κατεβάσει ούτε μία μέρα τις κατσαρόλες και τα τηγάνια και κάθε χρόνο εμφανίζεται ολοένα και πιο ανανεωμένο, σίγουρα μπορείς να μιλάς για ένα από τα σημεία-σταθμό του Χαλανδρίου!

Στεγάζεται σε ένα παλιό αρχοντικό και εδώ και μισό αιώνα συστήνει τους κατοίκους των Βορείων (και όχι μόνο) στην καλή και αγαπημένη ελληνική κουζίνα. Οι ξακουστοί μεζέδες «του Μερακλή», τα... πειραγμένα χανουμάκια, οι σαλάτες και τα τρυφερά φιλέτα με κρασί ή πιπέρι, όλα συνωμοτούν ώστε να πηγαίνεις στην Υδρούσσα όχι μόνο για να χορτάσεις αλλά και για να βιώσεις έναν αέρα παλιάς γειτονιάς με την παρέα σου!

Δείτε περισσότερα εδώ

Big Mouth: All day που αρέσει πολύ στο Χαλάνδρι!

Στην οδό Γυφτοπούλου και στο σημείο του θρυλικού Blue Bar που "μεγάλωσε" γενιές και γενιές ήρθε το Big Mouth. Το all day στέκι διαθέτει δύο ορόφους και μια ταράτσα για να απολαύσετε το ποτό σας αφ'υψηλού. Ενδείκνυται για ένα ηλιόλουστο πρωινό γεύμα, ο πολύχρωμος πρώτος όροφος με σαφή προτίμηση στο μπλε εκπέμπει χαρούμενα vibes, ενώ στον πρώτο το jazz bar που ανοίγει μόνο κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ μας μυεί σε μαύρες μουσικές με το σκηνικό να αλλάζει τελείως.

Δείτε περισσότερα εδώ

Ancho: Αυθεντικές γεύσεις... made in Mexico στο Χαλάνδρι!

Το Ancho Mexican Grill είναι ένα μεξικάνικο food spot στην περιοχή του Χαλανδρίου. Για πρώτη φορά στην Αθήνα το αυθόρμητο ύφος και η νοστιμιά του μεξικάνικου street food συνδυάζεται αρμονικά με την αύρα και το fun ενός burrito bar της Καλιφόρνια. Burritos, tacos, nachos, tortillas, quesadillas, chili con carne και αρκετά άλλα νόστιμα μεξικάνικα πιάτα και σνακς, τα οποία μαζί με τις δυνατές frozen margaritas σε κάνουν να θέλεις να αναφωνήσεις ένα ενθουσιώδες Viva Mexico!

Δείτε περισσότερα εδώ

Μελούκ: Oι παραδοσιακοί λουκουμάδες συναντούν ευφάνταστα cocktails στο Χαλάνδρι!

Την πρωτότυπη, all the way Greek ιδέα του Melouk εµπνεύστηκαν οι τρεις ιδιοκτήτες και φίλοι πριν από 4 χρόνια και µοιάζει µε success story αµερικάνικης παραγωγής...

Tο καινοτόµο concept στηρίζεται στο παραδοσιακό προϊόν και την εξέλιξή του σε gourmet έκδοση. Η φιλοσοφία είναι η εξής: 70 (!) είδη λουκουµάδων (35 γλυκών και 35 αλµυρών), σε ιδανικό συνδυασµό µε µια executive και εµπνευσµένη λίστα 70 plus house cocktails, µε βάση ελληνικά αποστάγµατα, όπως η µαστίχα, η τσικουδιά και το παλαιωµένο τσίπουρο.

Δείτε περισσότερα εδώ

Kong: Cocktails και ασιατικές γεύσεις στο πιο... εξωτικό στέκι του Χαλανδρίου!

Έκανε την εμφάνισή του τον προηγούμενο Φεβρουάριο και αποτέλεσε μια από τις πιο δυνατές αφίξεις στον χάρτη της πόλης και την πιάτσα του Χαλανδρίου.

Για το Kong ο λόγος, το asian bar- restaurant στην Λεωφ. Βασ. Γεωργίου Β'.

H κουζίνα του Kong φέρει ταϋλανδέζικες και ιαπωνικές επιρροές, με τα πιάτα να εναλλάσσονται μεταξύ σούσι, προτάσεις με κάρι, pad thai, noodles και σούπες, καθώς και κάποιες πιο... τολμηρές επιλογές. Φυσικά, το φαγητό σου μπορείς να το συνοδεύσεις με κάποια από τις πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις της λίστας cocktails.

Δείτε περισσότερα εδώ

Θέλετε να μαθαίνετε τα πάντα για την Αθήνα; Τότε κάντε like στην νέα μας σελίδα στο Facebook αποκλειστικά για θέματα πόλης, City Guide by AthensMagazine.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Από τη Σικελία μέχρι το Μιλάνο και από εκεί στην Αθήνα: Tα καλύτερα ιταλικά εστιατόρια της πόλης για μοναδικές γευστικές εμπειρίες!

Ένα καλά φυλαγμένο μυστικό της Αθήνας: Ο μικρός πεζόδρομος μια ανάσα από το Σύνταγμα, με τα μαγαζάκια- θησαυρούς!

Upupa Epops: Ποιο είναι το ολοκαίνουριο bar για το οποίο μιλά όλη η Αθήνα;

Οι πιο κλασικές αξίες στις νύχτες της πρωτεύουσας: Τα 8 πιο... ιστορικά bar της Αθήνας, όπου όλοι έχουν πιει ένα ποτό!

Total Guide - Πίστες: Όλα τα σχήματα της νυχτερινής Αθήνας για τον χειμώνα 2016- 2017!

 

Αφιερώματα

Ροή ειδήσεων

Share