Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Απόκριες σε 8 δήμους της Αττικής: Δωρεάν εκδηλώσεις, κούλουμα και μασκαρέματα

Για να γιορτάσετε με την ψυχή σας!

23 Φεβρουαρίου 2023 16:02
Απόκριες σε 8 δήμους της Αττικής: Δωρεάν εκδηλώσεις, κούλουμα και μασκαρέματα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι δήμοι της Αττικής γιορτάζουν τις απόκριες οργανώνοντας εκδηλώσεις για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. To AthensMagazine, σου παρουσιάζει τις αποκριάτικες εκδηλώσεις 8 δήμων.

Με την ευκαιρία ανακάλυψε 5 + 1 αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Αθήνα για το Σαββατοκύριακο.

Αποκριάτικες εκδηλώσεις και Κούλουμα 2023 στον Δήμο Αιγάλεω

Την Κυριακή στις 26 του μήνα ο Σύλλογος Κρητών Αιγάλεω «Η Κρητική Αναγέννηση» και το 2ο Σύστημα Προσκόπων Αιγάλεω σε περιμένουν στο Άλσος για ένα συναρπαστικό παιχνίδι χαμένου θησαυρού.

Την Καθαρά Δευτέρα στις 27 Φεβρουαρίου δίνουμε ραντεβού στο Άλσος Αιγάλεω να γίνουμε μια μεγάλη παρέα και να γιορτάσουμε τα Κούλουμα με μουσικοχορευτικές παραστάσεις από το Σύλλογο Κρητών Αιγάλεω και την Ένωση Ποντίων Αιγάλεω, παραδοσιακά και λαϊκά τραγούδια με τον Νίκο Μοντζέλη να έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια και φυσικά πολλές εκπλήξεις για τα παιδιά.

Αποκριάτικες εκδηλώσεις και Κούλουμα 2023 στον Δήμο Αιγάλεω

Απόκριες 2023 στον Δήμο Ζωγράφου

Ο Δήμος Ζωγράφου μας προσκαλεί στις αποκριάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνει.

Το Σάββατο 25/02/2023 – Βίλα Ζωγράφου (Γ.Ζωγράφου 13) – 11.00

  • Αποκριάτικη εκδήλωση για τους μικρούς μας φίλους.
  • Αποκριάτικες μασκότ, ξυλοπόδαρος, animateur, κινέζικος δράκος, ταχυδακτυλουργός, bubble show, Photo Booth, παραδοσιακό γαϊτανάκι, μάγοι, ζογκλέρ, φουσκωτά κάστρα, πύργος αναρρίχησης, στοχοβολία, εργαστήριο αποκριάτικης μάσκας και face painting, ποπ κορν, μαλλί της γριάς κ.α.

Το Σάββατο 25/02/2023 – Βίλα Ζωγράφου (Γ.Ζωγράφου 13) – 13.00

  • Αποκριάτικο πάρτυ με τους "Four on the Floor Band". Χορευτικό πάρτυ με αποκριάτικα τραγούδια, επιτυχίες 70s-80s, ντίσκο κ.α.

Την Κυριακή 26/02/2023 – Βίλα Ζωγράφου (Γ.Ζωγράφου 13) – 14.00

  • Συνάντηση των σχολείων της πόλης μας. Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να γιορτάσουν με πρόγραμμα DJ, να χορέψουν και να ξεφαντώσουν με αποκριάτικες μελωδίες και να γευτούν το σιντριβάνι σοκολάτας.

Την Κυριακή 26/02/2023 – Βίλα Ζωγράφου (Γ.Ζωγράφου 13) – 18.00

  • Χορός, μουσική, φαγητό και πολλές εκπλήξεις, όπως αναβίωση του αποκριάτικου εθίμου της τζαμάλας, που κρατά από την εποχή της τουρκοκρατίας, με το άναμμα μεγάλης φωτιάς και χορού γύρω από τις φλόγες.

Καθαρά Δευτέρα 27/02/2023 – Πάρκο Γουδή – 11.00

  • Την Καθαρά Δευτέρα γιορτάζουμε τα κούλουμα στο Πάρκο Γουδή (Γ. Παπανδρέου & Μεγ. Αλεξάνδρου) με νηστίσιμα, μουσική και χορό.

Καθαρά Δευτέρα 27/02/2023 – Πάρκο Γουδή – 13.00

  • Ζωντανή μουσική με το μουσικό σχήμα του Σπύρου Πολυκανδριώτη σε αποκριάτικα παραδοσιακά τραγούδια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Άλσος Γουδή: 27 Φεβρουαρίου 2023 | Δευτέρα: 11:0013:00

Βίλα Ζωγράφου: 25 Φεβρουαρίου 2023 | Σάββατο 11:00 - 13:00, 26 Φεβρουαρίου 2023 Κυριακή 14:00 - 18:00

Εορταστικές εκδηλώσεις τριημέρου Καθαράς Δευτέρας στο Δήμο Αγίας Παρασκευής

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής ανακοινώνει τις εορταστικές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στην πόλη του το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας (25/26/27 Φεβρουαρίου).

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, ώρα 11 π.μ. κεντρική πλατεία

«Πάρτυ μασκέ» με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ), για μεγάλους και παιδιά.

Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου, ώρα 11 π.μ., πλατεία «Μελίνα Μερκούρη», Κοντόπευκο

«Αποκριάτικο ξεφάντωμα», με παραδοσιακή μουσική, χορό, τραγούδια, έθιμα και κεράσματα. Διοργανώνουν οι Σύλλογοι «Αλληλεγγύη για όλους», «Δίκτυο Ανταλλαγής και Αλληλεγγύης», «Επτανησίων», «Κοντοπεύκου-Παραδείσου-Πευκακίων», «Λύκειον των Ελληνίδων», «Χοροταξιδευτές».

Συγκεντρώνονται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας και της Συρίας.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ).

Καθαρά Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου, ώρα 10.30 π.μ., Κλειστό Γήπεδο του Αθλητικού Κέντρου «Θανάσης Δημακόπουλος» (τέρμα οδού Νότου)

«Κούλουμα 2023», που διοργανώνει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής. Σαρακοστιανά, μουσική, χορός, δράσεις για παιδιά.

Εορταστικές εκδηλώσεις τριημέρου Καθαράς Δευτέρας στο Δήμο Αγίας Παρασκευής

Απόκριες στο Ίλιον 2023

Κέφι και χαρά επιφυλάσσει το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου τις φετινές αποκριές.

Η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, με τη συμμετοχή των σχολείων, των Εθνικοτοπικών, Πολιτιστικών Συλλόγων και άλλων ομάδων καρναβαλιστών θα ξεσηκώσει μικρούς και μεγάλους, η συμμετοχή της μπάντας Αφρο-Βραζιλιάνικων κρουστών θα δώσει έναν εκρηκτικό παλμό, ενώ κορύφωση της αποκριάτικης γιορτής θα αποτελέσει η μοναδική συναυλία με τον ανατρεπτικό και μοναδικό Τόνυ Σφήνο.

Ζωντάνια όμως, θα δώσει και ο Αποκριάτικος τραγουδιστικός περίπατος στο εμπορικό κέντρο της πόλης μας, ένα έθιμο που ζωντανεύουμε για πρώτη φορά, με κανταδόρους, μαντολίνα και κιθάρες, που θα μας συμπαρασύρουν σε ένα μελωδικό περίπατο με αγαπημένες παλιές καντάδες, τραγούδια του κρασιού, του γλεντιού και της αποκριάς.

Το καρναβαλολεωφορείο, με ανιματέρ, καρναβαλιστές, γιγαντομασκώτ και πολλή μουσική θα γεμίσει με μελωδίες και κέφι τις γειτονιές, το Φεστιβάλ Χρωμάτων και οι πολύχρωμες «μάχες», συνοδεία ξεσηκωτικής μουσικής, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Ιλίου, θα χαρίσει πλούσιο γέλιο, ενώ συναυλίες, πάρτι, παραστάσεις και πολλές εκδηλώσεις, συνθέτουν μια ξεχωριστή αποκριάτικη γιορτή για το Ίλιον.

Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις ολοκληρώνονται με τα «Κούλουμα στο Πάρκο», όπου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Αγίων Αναργύρων - Καματερού θα προσφέρονται Σαρακοστιανά, κρασί, λαγάνες, παραδοσιακή φασολάδα και χαρταετούς σε όλους και θα γιορτάσουμε μαζί το τέλος της αποκριάς

Απόκριες 2023 στο Δήμο Αγίου Δημητρίου

Για ακόμη μια χρονιά οι Απόκριες στην πόλη του Αγίου Δημητρίου θα εορταστούν με πολύ κέφι με εκδηλώσεις για παιδιά και μεγάλους, που έχει ετοιμάσει με αγάπη ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος.

Η αναβίωση του ηπειρώτικου εθίμου της Τζαμάλας με ζεστά εδέσματα και το τσίπουρο να ρέει άφθονο, η μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση και το καρναβάλι, μια συναυλία με τους +Banda, αλλά και η μελωδική standup comedy βραδιά με τη Σοφία Κουρτίδου συνθέτουν το πλούσιο αποκριάτικο πρόγραμμα του Δήμου Αγίου Δημητρίου, που θα κλείσει με τα Κούλουμα που θα εορταστούν με ζωντανή μουσική, ζεστή φασολάδα, νηστίσιμα κεράσματα, τσίπουρο και φυσικά το πέταγμα του χαρταετού στο Πάρκο Ασυρμάτου.

Απόκριες 2023 στο Δήμο Αγίου Δημητρίου

Αναλυτικά:

  • Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, Δημοτικό Θέατρο "Μελίνα Μερκούρη" και ώρα 20:00 – Συναυλία με τους +Banda.
  • Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, Δημοτικό Θέατρο "Μελίνα Μερκούρη" και ώρα 20:30 – Μελωδίες και standup comedy night με τη Σοφία Κουρτίδου.
  • Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου, Πάρκο Ασυρμάτου και ώρα 11:30 – Κούλουμα.

Απόκριες 2023 στο Περιστέρι

Μεγάλες συναυλίες, Παιδότοπος, Gaming arena, Παιδικές παραστάσεις, Ηappenings.

Ο Δήμος Περιστερίου με σύμπραξη της Περιφέρειας Αττικής διοργανώνουν ξεχωριστές εκδηλώσεις και δραστηριότητες για να γιορτάσουμε όλοι μαζί τις.

Απόκριες 2023 στον κλειστό χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου Περιστερίου.

Απόκριες 2023 στο Περιστέρι

Απόκριες και Κούλουμα 2023 στην Πετρούπολη

Την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου, από τις 11 το πρωί, θα εορταστούν τα Κούλουμα στην Πλατεία Αγίου Δημητρίου, όπου κλόουν και εμψυχωτές θα περιμένουν τα παιδιά (εντός της παιδικής χαράς), με πολλές δράσεις και εργαστήριο κατασκευής χαρταετού.

Η παραδοσιακή ορχήστρα των αδελφών Αυγουστίδη θα συνοδέψει μελωδικά τον χορό, ενώ θα προσφερθούν σαρακοστιανά κεράσματα και άφθονο κρασί.

Απόκριες και Κούλουμα 2023 στην Πετρούπολη

Αποκριάτικες εκδηλώσεις Δήμου Αγίας Βαρβάρας

Παιδικό Αποκριάτικο Party Μασκέ με πολλές – πολλές εκπλήξεις και τον Μάγο Sankara

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023 από 11π.μ. έως 1μμ. -Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο "Νίκης 2ου Λυκείου" (Σιπύλου 16)

Γιορτάζουμε τα Κούλουμα με Τραγούδια Λαϊκά και Παραδοσιακά

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023 στις 11πμ.- Άλσος Μητέρας (Διομήδη Κομνηνού 3-7)

29ο Καρναβάλι Δήμου Νίκαιας - Αγ.Ι. Ρέντη

Ξυλοπόδαροι, Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού, ζογκλέρ, κλόουν, αλευρομουντζουρώματα, καντάδες, disco party και πολλές εκπλήξεις επιφυλάσσει το 29ο Καρναβάλι Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη.

Σάββατο 25/02

Γλέντι με ζωντανή μουσική, πυροτεχνήματα και τη συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων της Διεύθυνσης Αθλητισμού στην πλατεία Κουμπάκη- ώρα 19:00

Κυριακή 26/02

Κεντρική παρέλαση Ρέντη- ώρα 12:00. Ακολουθεί γλέντι με ζωντανή μουσική στην κεντρική πλατεία Ρέντη

29ο Καρναβάλι Δήμου Νίκαιας - Αγ.Ι. Ρέντη

 

Διασκέδαση

Ροή ειδήσεων

Share