Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πού θα διασκεδάσεις σήμερα, Τρίτη 21 Φεβρουαρίου, στην Αθήνα; Μοναδικές προτάσεις από το Athensmagazine.gr

Ξεχωρίσαμε τα καλύτερα!

21 Φεβρουαρίου 2023 10:51
Πού θα διασκεδάσεις σήμερα, Τρίτη 21 Φεβρουαρίου, στην Αθήνα; Μοναδικές προτάσεις από το Athensmagazine.gr
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr, σου κάνει τις καλύτερες προτάσεις διασκέδασης για σήμερα Τρίτη 21 Φεβρουαρίου, ώστε να περάσεις μία όμορφη μέρα. Παρακάτω θα βρεις προτάσεις για όλα τα γούστα, από εστιατόριο και bar μέχρι σινεμά και θέατρο.

Εμείς ξεχωρίσαμε τα καλύτερα για διασκέδαση... εσείς απολαύστε το!

Εστιατόριο

Το Athensmagazine.gr προτείνει για σήμερα φαγητό στο «Monk's Beard», την ολοκαίνουργια άφιξη στον Νέο Κόσμο του σεφ Αλέξανδρου Καρακατσάνη.
Στο «Monk's Beard» σε υποδέχονται στην αρχή με χειροποίητο ψωμί από κρίθινο και σταρένιο αλεύρι με προζύμι εξήντα (60) ετών, συνοδεία τριών (3) διαφορετικών αλοιφών, βούτυρο με αλμυρή καραμέλα (η αγαπημένη μου), χοιρινό λίπος και βούτυρο με ελαιόλαδο και πίκλες από σαμπούκο.
Ο σεφ φτιάχνει μόνος του από ψωμί μέχρι αλλαντικά και τυριά. Ακόμα και τα πιάτα και διάφορα άλλα σκεύη, είναι χειροποίητα, φτιαγμένα από την Φανή Παναγοπούλου.
Κάθε πιάτο είναι μοναδικό από το ψητό καρότο με πίκλες από δαμάσκηνο και σάλτσα από αμύγδαλο, βγαλμένο κατευθείαν από τον ξυλόφουρνο, μαγειρεμένο σε ανοιχτή φωτιά, την γίδα βραστή με τραχανά και αποξηραμένο καπνιστό πρόβατο σε μορφή σούπας μέχρι το ταρτάρ σε κανόλι με ανατολίτικα μπαχαρίκά, σαλάτε ταμπουλέ και σάλτσα με γιαούρτι και ταχίνι.

Bar

Από την άλλη αν έχεις διάθεση για ποτάκι τότε σου προτείνουμε για σήμερα το «CV Distiller», το οποίο βρίσκεται στην οδό Χατζηγιάννη Μέξη, στον αριθμό 7, στα Ιλίσια και πρόκειται για ένα από τα καλύτερα whiskey bar, όχι μόνο της Αθήνας, αλλά της Ευρώπης ολόκληρης.

Το «CV Distiller», λειτουργεί από το 2012 και πρόκειται για το πιο ενημερωμένο whisky bar της πόλης.

Στο ισόγειο δεσπόζει ένα εντυπωσιακό ημικυκλικό μπαρ με ξύλο και πολλούς καθρέφτες, που προσδίδει κλασικό ύφος, αυτό που άρμοζε σε ένα μαγαζί που ξέρει από whiskey.

Το σημείο που ξεχωρίζει όμως, είναι το «μυστικό» speakeasy υπόγειο, όπου βρίσκεται και το κελάρι του μαγαζιού. Πρόκειται για ένα χώρο με ξύλινους πάγκους και καθίσματα, δερμάτινους καναπέδες, κρυφούς φωτισμούς καθώς και retro στοιχεία που παραπέμπουν στην εποχή της ποτοαπαγόρευσης, την εποχή δηλαδή που το whiskey, έγινε το διασημότερο ποτό στον κόσμο, επειδή απαγορεύτηκε η κατανάλωσή του.

Παράλληλα, εντυπωσιακό είναι και το γεγονός ότι στο «CV Distiller», θα βρεις 900 διαφορετικές ετικέτες whisky, από τις βασικές χώρες παραγωγούς, με τη Σκωτία να έχει τις περισσότερες επιλογές, ενώ στη συνέχεια ακολουθούν η Ιρλανδία, η Αμερική και η Ιαπωνία

Σινεμά

Αν θέλεις να πας σινεμαδάκι τότε για σήμερα σου προτείνουμε την δραματική ταινία «1976».

Υπόθεση:

Στη Χιλή του 1976 η Κάρμεν, σύζυγος ευκατάστατου γιατρού, ακολουθεί τη συμβουλή του τοπικού ιερέα και περιποιείται έναν τραυματισμένο νεαρό. Ανακαλύπτοντας πως είναι ένας καταζητούμενος αντικαθεστωτικός, θα αρχίσει να αναθεωρεί όλα όσα συμβαίνουν γύρω της.

Δες εδώ το trailer:

Δες εδώ που παίζεται η ταινία

Θέατρο

Από την άλλη αν έχεις διάθεση για θέατρο τότε για σήμερα σου προτείνουμε την παράσταση «Κωλόκαιρος», στο Θέατρο Τζένη Καρέζη.

Σε ένα κέντρο διασκέδασης στην Ελευσίνα, μέσα στα απομεινάρια του γλεντιού της προηγούμενης νύχτας, οι χαρακτήρες του έργου βρίσκονται μπροστά σε μια μεγάλη έκπληξη. Η άφιξη του Σοφοκλή, όχι μόνο θα αναταράξει τις ισορροπίες στο μικρόκοσμο του μπουζουκτσίδικου, αλλά θα φέρει μυστικά και αποκαλύψεις στο φως και θα εξωθήσει τον Μίμη, τον Στέλιο, τη Μαρία και τον Μάκη σε ακραίες συγκρούσεις. Το παρελθόν επισκέπτεται βίαια το παρόν, την ώρα που όλοι ετοιμάζονται για μια κηδεία και οι ουρανοί έχουν ανοίξει. Όλα προμηνύουν μια απρόσμενη εξέλιξη.

«Κωλόκαιρος», στο  Θέατρο Τζένη Καρέζη

Τα πρόσωπα στο μαγαζί «Διυλιστήριο» στην Ελευσίνα φέρουν όλα τα χαρακτηριστικά μιας λαϊκής ελληνικής πραγματικότητας. Η ζωή τους, βουτηγμένη στο αλκοόλ, τη μυρωδιά του τσιγάρου και τον ήχο των λαϊκών και των «σκυλάδικων», ακροβατεί ανάμεσα στην ειλικρίνεια και στις αμαρτίες του παρελθόντος. Η αγνή λαϊκότητά τους συγκρούεται με την πονηριά και το κυνήγι του συμφέροντος. Άνθρωποι με αντιφάσεις, ούτε καλοί ούτε κακοί, με τις αδυναμίες και τα προτερήματά τους.

Μέσα από τέτοιους χαρακτήρες το έργο σκιαγραφεί μια χώρα κι έναν κόσμο όπου τίποτα δεν είναι σταθερό, δεν υπάρχει απάγκιο ούτε εγγυήσεις για το μέλλον, οι αξίες είναι ρευστές και οι σχέσεις δύσκολες. Η φιλία, η συντροφικότητα, η αγάπη και η οικογένεια είναι έννοιες που βάλλονται στον Κωλόκαιρο, συγκρουόμενες με την απληστία, τους εγωισμούς και την προκατάληψη απέναντι στο καινούργιο και το διαφορετικό.

Κλείσε εδώ το εισιτήριο σου

Μουσική

Παράλληλα, σήμερα μπορείς να απολαύσεις την KOMPANÍA στο ΙΛΙΟΝ plus.

Η KOMPANÍA είναι εδώ και χρόνια, μία από τις πλέον επιδραστικές μπάντες στο χώρο του ρεμπέτικου και αποτελείται από τους: Ιουλία Καραπατάκη (τραγούδι), Σωτήρη Παπατραγιάννη (τραγούδι, μπαγλαμά), Θοδωρή Πετρόπουλο (μπουζούκι, τραγούδι), Τζίμη Γκίνη (ακορντεόν), Γιώργο Παπαδόπουλο (ηλεκτρική κιθάρα) Μιχάλη Δάρμα (κοντραμπάσο) και Κώστα Σπυράτο (τύμπανα/κρουστά).

H KOMPANÍA στο ΙΛΙΟΝ plus

Επί μια δεκαετία πραγματοποιεί συνεχείς περιοδίες, σε δεκάδες πόλεις, χωρών του εξωτερικού, όπως σε Ολλανδία, Γερμανία, Αυστρία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ελβετία, Γαλλία, Σουηδία, Ισραήλ, Αλβανία, Κύπρο κ.α. και φυσικά σε σημαντικούς χώρους ανά την Ελλάδα!

Κλείσε εδώ το εισιτήριο σου

 

Διασκέδαση

Ροή ειδήσεων

Share