Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πού θα διασκεδάσεις σήμερα, Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, στην Αθήνα; Μοναδικές προτάσεις από το Athensmagazine.gr

Ξεχωρίσαμε τα καλύτερα!

13 Φεβρουαρίου 2023 14:40
Πού θα διασκεδάσεις σήμερα, Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, στην Αθήνα; Μοναδικές προτάσεις από το Athensmagazine.gr
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr, σου κάνει τις καλύτερες προτάσεις διασκέδασης για σήμερα Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, ώστε να περάσεις μία όμορφη μέρα. Παρακάτω θα βρεις προτάσεις για όλα τα γούστα, από εστιατόριο και bar μέχρι σινεμά και θέατρο.

Εμείς ξεχωρίσαμε τα καλύτερα για διασκέδαση... εσείς απολαύστε το!

Εστιατόριο

Το Athensmagazine.gr προτείνει για σήμερα φαγητό στο «Namor», το ολοκαίνουργιο all day restaurant στο Κολωνάκι με σεφ τον Σάββα Ληχανίδη.
Το «Namor», δίνει έμφαση στην κουζίνα του και αρκεί μονάχα μία δοκιμή για να πειστείς ότι τα πιάτα του Σάββα Λhχανίδη, αξίζουν την κάθε μπουκιά τους.

Ο σεφ δημιουργεί fusion πιάτα, τα οποία συνδυάζουν διαφορετικές μαγειρικές μεθόδους και γεύσεις από Ασία, Γαλλία και Ελλάδα, ενώ φυσικά προσθέτει τις πολύ μοναδικές δικές του πινελιές.

Σαλάτα σολομός με φινόκιο, iceberg, edamame, μάνγκο, αβοκάντο, yuzu και cottage cheese, ceviche γαρίδας, με chili, κόλιανδρο, mango, λάιμ, passion fruit, σχοινόπρασο και σουσάμι umeboshi, πελμένι χειροποίητα ζυμαρικά με χοιρινό κιμά, κρέμα γιαούρτι, λάδι chili και άνηθος, που δένουν μοναδικά και δημιουργούν μια έκρηξη ευχάριστων γεύσεων στο στόμα σου, χοιρινό iberico με πουρέ καλαμπόκι και μοσχάρι φιλετο με ριζότο μανιταριών, ένα πιάτο που πρέπει να φας ζεστό, είναι μερικές από τις επιλογές που δοκιμάσαμε και πραγματικά ενθουσιαστήκαμε.

Τα πιάτα μπορούν να συνδυαστούν άψογα με ένα ποτήρι κρασί. Ρώτα τους υπεύθυνους του μαγαζιού, για τον κατάλληλο συνδυασμό κρασιού και φαγητού.

Bar

Από την άλλη αν έχεις διάθεση για ποτάκι τότε σου προτείνουμε για σήμερα τον «Gigifiogo "Bistronomy & Wine Bar"», που βρίσκεται στην οδό Κώστα Βάρναλη 16, στο Περιστέρι. Με την ευκαιρία ανακάλυψε περισσότερα μαγαζιά για ποτό στο Περιστέρι.

Ο Gigifiogos είναι ένα wine bar που ακολουθεί την τάση της μπιστρονομίας, ενώ η αισθητική του μας μεταφέρει στα ζηλευτά μπιστρό του Παρισιού και στα πανέμορφα μπαρόκ μαγαζιά του.

Στο χώρο κυριαρχούν το έντονο πετρόλ και το κόκκινο σε μια άκρως μυστηριακή ατμόσφαιρα που θα σε μαγέψει.

Σινεμά

Αν έχεις διάθεση για ποτάκι τότε σου προτείνουμε για σήμερα το ντοκυμαντέρ «1341 Καρέ Έρωτα και Πολέμου».

Υπόθεση:

Ο Ισραηλινός φωτογράφος Μίσα Μπαρ-Αμ, διάσημος πολεμικός ανταποκριτής, περιγράφει τη μακρόχρονη, διακεκριμένη καριέρα του.

Δες το trailer:

Δες εδώ σε ποια σινεμά παίζεται η ταινία

Θέατρο

Από την άλλη αν έχεις διάθεση για θέατρο τότε για σήμερα σου προτείνουμε την παράσταση «Στο πέμπτο σκαλοπάτι», στο θέατρο Αθηνά.

Ο Τόνυ και η Μάργκοτ ήταν ένα ευτυχισμένο ζευγάρι. Όταν στη ζωή της Μάργκοτ εμφανίστηκε ο Μαξ, σύννεφα σκέπασαν το γάμο τους και το ενδεχόμενο μιας δολοφονίας έγινε πλέον ορατό.

Ο Τόνυ σχεδιάζει το τέλειο έγκλημα. Παντρεύτηκε τη Μάργκοτ για τα χρήματά της και –τώρα που εκείνη τον απατά με τον Μαξ– σκοπεύει να τη δολοφονήσει για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Για τη δολοφονία προσλαμβάνει έναν παλιό γνωστό του, άνθρωπο του υποκόσμου. Όσα θ’ ακολουθήσουν θα συμπαρασύρουν όλους τους ήρωες σ’ ένα σκοτεινό μυστήριο, όπου τα φαινόμενα απατούν. Την υπόθεση θ’ αναλάβουν να εξιχνιάσουν ένας αστυνομικός επιθεωρητής της Σκότλαντ Γιαρντ και ο εραστής της Μάργκοτ.

Στο πέμπτο σκαλοπάτι

«Στο πέμπτο σκαλοπάτι» το κοινό καλείται να γίνει μάρτυρας της εκτέλεση μιας εν ψυχρώ δολοφονίας, και πάνω απ’ όλα να παρακολουθήσει ένα κλασικό αστυνομικό θρίλερ που κόβει την ανάσα. Η αριστοτεχνική κατασκευή του πλέκει έναν ισχυρό ιστό γεμάτο εκβιασμούς, ανατροπές, αποκαλύψεις, παράνομες σχέσεις που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή από την αρχή ως το τέλος.

Κλείσε εδώ το εισιτήριο σου

Μουσική

Παράλληλα, σήμερα μπορείς να απολαύσεις το Ρεσιτάλ πιάνου Σταύρος Δρίτσας.

Δύο συνθέτες-τιτάνες της Βιέννης των αρχών του 19ου αιώνα, οι Beethoven και Schubert, καθόρισαν τον ρου της μουσικής δημιουργίας όσο λίγοι άλλοι γεφυρώνοντας τη δύση του Κλασικισμού με τη χαραυγή του Ρομαντισμού. Ο σολίστ πιάνου και καθηγητής στο Ωδείο Νάκας Σταύρος Δρίτσας «πατά» πάνω σε αυτή τη νοητή γέφυρα παρουσιάζοντας σονάτες-ορόσημα των δυο συνθετών, από την περίφημη Waldstein και την προτελευταία op.110 σονάτα του Beethoven ως στο κύκνειο άσμα του Schubert, την τελευταία του σονάτα D.960.

Ρεσιτάλ πιάνου Σταύρος Δρίτσας

Κλείσε εδώ το εισιτήριο σου

Chocolate Festival

Επιπλέον, σήμερα μπορείς να απολαύσεις το «Chocolate Festival» στο Αμαξοστάσιο στο Γκάζι.

Εκεί θα είναι τα καλύτερα brands σοκολάτας, ζαχαροπλαστεία, chefs και τεχνίτες της γεύσης, ενώ μπορείς να απολαύσεις και τις διαφορετικές εκδηλώσεις.

 

Διασκέδαση

Ροή ειδήσεων

Share