Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πού θα διασκεδάσεις σήμερα, Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, στην Αθήνα; Μοναδικές προτάσεις από το Athensmagazine.gr

Ξεχωρίσαμε τα καλύτερα!

8 Φεβρουαρίου 2023 16:00
Πού θα διασκεδάσεις σήμερα, Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, στην Αθήνα; Μοναδικές προτάσεις από το Athensmagazine.gr
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr, σου κάνει τις καλύτερες προτάσεις διασκέδασης για σήμερα Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, ώστε να περάσεις μία όμορφη μέρα. Παρακάτω θα βρεις προτάσεις για όλα τα γούστα, από εστιατόριο και bar μέχρι σινεμά και θέατρο.

Εμείς ξεχωρίσαμε τα καλύτερα για διασκέδαση... εσείς απολαύστε το!

Εστιατόριο

Το Athensmagazine.gr προτείνει για σήμερα φαγητό στο «Vitelli Athens», το νεοκλασικό bar - restaurant στο Παγκράτι.
Αναγεννησιακοί πίνακες του Botticelli, του Da Vinci και άλλων διάσημων ζωγράφων, διακοσμούν τους τοίχους, ενώ το dj booth, με τα vintage στοιχεία, που μοιάζει να έχει βγει από άλλη εποχή, δίνει μια υπέροχη νότα στον χώρο.
Το μενού στο Vitelli, βασίζεται στη Μεσογειακή κουζίνα και στις γευστικές πινελιές που προσθέτουν στις συνταγές, με έμπνευση, από την ιταλική γαστρονομία.

Ο σεφ του μαγαζιού, ο Γιώργος Πορφύρης, ο οποίος ξεχώρισε με την επιτυχημένη συμμετοχή του στο Master Chef, το 2017, δημιούργησε ένα μοναδικό μενού, το οποίο σε ταξιδεύει, σε μοναδικά γευστικά μονοπάτια.

Bar

Από την άλλη αν έχεις διάθεση για ποτάκι τότε για σήμερα σου προτείνουμε το «Big Spoon», που βρίσκεται στην οδό Αγίου Ιωάννου 65, στην Αγία Παρασκευή. Με την ευκαιρία ανακάλυψε εδώ περισσότερα μαγαζιά για ποτό στην Αγία Παρασκευή.

Το Big Spoon, είναι ένα μαγαζί πολύ ντιζαϊνάτο, με minimal γραμμές και γεμάτο πράσινα φυτά. Η πλακόστρωτη είσοδος σε υποδέχεται με θέρμη και σου παρουσιάζει την κατάφυτη αυλή, με τα δύο ξύλινα decks, τα ευρύχωρα παγκάκια και τα μεγάλα τραπέζια για τις παρέες πολλών ατόμων.

Το ίδιο όμορφο είναι και το εσωτερικό του, το οποίο είναι φωτεινό, με ευχάριστες πινελιές, ενώ το 6μετρο μοναστηριακό τραπέζι στο βάθος, είναι το ιδανικό σημείο για να δουλέψεις με το laptop σου.

Το βράδυ το μαγαζί σε περιμένει για να απολαύσεις το ποτάκι σου, διατηρώντας ένα χαλαρό ύφος, αλλά ταυτόχρονα δίνοντας σου την αίσθηση ενός ωραίου βραδινού μαγαζιού. Μάλιστα, αξίζει να δοκιμάσετε τα cocktails τους, τα οποία είναι πολύ νόστιμα.

Σινεμά

Παράλληλα, αν έχεις διάθεση για σινεμαδάκι τότε σου προτείνουμε για σήμερα την ταινία «Η Αυτοκρατορία του Φωτός».

Υπόθεση:

Στις αρχές της δεκαετίας του ’80, σε μια παραθαλάσσια πόλη της νοτιοανατολικής Αγγλίας, δύο υπάλληλοι μιας πάλαι ποτέ πολυτελούς κινηματογραφικής αίθουσας, ένας νεαρός Μαύρος και μια ψυχολογικά εύθραυστη σαρανταπεντάρα, θα αναπτύξουν μια κοινωνικά αταίριαστη σχέση. Γλυκόπικρα στρογγυλεμένο δράμα με σινεφίλ ευαισθησίες.

Δες εδώ το trailer:

Θέατρο

Από την άλλη αν έχεις διάθεση για θέατρο τότε για σήμερα σου προτείνουμε την παράσταση «Η Τρελή του Σαγιό», στο Θέατρο Παλλάς.

Το εμβληματικό θεατρικό έργο του Ζαν Ζιρωντού, ενός από τους σπουδαιότερους Γάλλους δραματουργούς του Μεσοπολέμου, στο Θέατρο Παλλάς, σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο, της «Τρελής» του Σαγιό -κατά κόσμον Ωρελί- αναλαμβάνει η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, και ενσαρκώνει τον αγώνα μιας εκκεντρικής Παριζιάνας, ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας που επηρεάζει τη ζωή μας. Μαζί της ο Νίκος Μουτσινάς στον ρόλο του παλιατζή, ενός δαιμόνιου θεατρίνου του δρόμου και η Αθηνά Οικονομάκου, στο ρόλο της γλυκιάς και ευαίσθητης Ίρμας, μιας Παριζιάνας πόρνης με αγνή ψυχή, σα μικρού παιδιού. Στην παράσταση πρωταγωνιστούν ο Γιάννης Σιαμσιάρης, ο Κώστας Καζάκας, η Χριστίνα Τσάφου, η Στέλλα Γκίκα, ο Στάθης Μαντζώρος, η Γεωργία Καλλέργη, ο Πρόδρομος Τοσουνίδης, ο Ευθύμης Γεωργόπουλος, ο Μάκης Πατέλης και έξι ακόμα ηθοποιοί.

«Η Τρελή του Σαγιό», στο Θέατρο Παλλάς

Η Ωρελί, η ιδιοφυής «τρελή» από την περιοχή Σαγιό στο γαλλικό Τροκαντερό, είναι μια ανεπιτήδευτη, ιδεαλίστρια που βλέπει τον κόσμο όμορφο και χαρούμενο. Όταν μαθαίνει το σχέδιο μιας ομάδας διεφθαρμένων εταιρικών στελεχών και κυνικών επιχειρηματιών, που σχεδιάζουν να σκάψουν το Παρίσι για να βρουν το πετρέλαιο που πιστεύουν ότι βρίσκεται κάτω από τους δρόμους του, κινητοποιεί όλους τους φίλους της, που, όπως κι εκείνη, αντιστέκονται στην εξουσία του χρήματος, και στήνει μια παγίδα στους εχθρούς της, μέσα στην οποία τους οδηγεί και τους καταστρέφει, καθώς αυτοί είναι τυφλωμένοι από την απληστία τους.

Κλείσε εδώ το εισιτήριο σου

Μουσική

Παράλληλα, σήμερα μπορείς να απολαύσεις τον Δημήτρη Καλαντζή στη σκηνή του Half note Jazz Club με το κουαρτέτο του.

Μουσική εμβληματικών συνθετών του παρελθόντος και πιο συγκεκριμένα του μέρους εκείνου της ελληνικής μουσικής, που ονομάζουμε μάλλον αδόκιμα «ελαφρά». Καλύπτουν τεράστιο εύρος μουσικής παραγωγής, από την κλασσική μουσική ως τον κινηματογράφο και φυσικά…. τραγούδια.

Δημήτρης Καλαντζής στη σκηνή του Half note Jazz Club

Οι συνθέσεις τους, όπως και οι ίδιοι σαφώς επηρεασμένοι από την jazz της εποχής. Κομμάτια μεταξύ άλλων των Γιαννίδη, Καπνίση, Σπάρτακου, Μουζάκη, Μωράκη, σε mainstream jazz διασκευές, ύφους 50s-60s, χωρίς εκπτώσεις στον απολύτως jazz χαρακτήρα τους.

Η παράσταση, όπως και ο ομότιτλος δίσκος που έχει κυκλοφορήσει, είναι πάντα αφιερωμένος στον μεγάλο πιανίστα της ελληνικής jazz, Μανώλη Μικέλη.

Κλείσε εδώ το εισιτήριο σου

 

Διασκέδαση

Ροή ειδήσεων

Share