Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πού θα διασκεδάσεις σήμερα, Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, στην Αθήνα; Μοναδικές προτάσεις από το Athensmagazine.gr

Ξεχωρίσαμε τα καλύτερα!

7 Φεβρουαρίου 2023 12:55
Πού θα διασκεδάσεις σήμερα, Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, στην Αθήνα; Μοναδικές προτάσεις από το Athensmagazine.gr
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr, σου κάνει τις καλύτερες προτάσεις διασκέδασης για σήμερα Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, ώστε να περάσεις μία όμορφη μέρα. Παρακάτω θα βρεις προτάσεις για όλα τα γούστα, από εστιατόριο και bar μέχρι σινεμά και θέατρο.

Εμείς ξεχωρίσαμε τα καλύτερα για διασκέδαση... εσείς απολαύστε το!

Εστιατόριο

Το Athensmagazine.gr προτείνει για σήμερα φαγητό στο «Majorelle», την «μαροκινή βίλα» στη Νέα Σμύρνη με την fusion κουζίνα.
Η κεντρική ιδέα του μαγαζιού είναι το πάντρεμα των κοινών στοιχείων της μαροκινής και της ελληνικής κουλτούρας και η αλήθεια είναι ότι τόσο η διακόσμηση, όσο οι γεύσεις και οι μυρωδιές, πετυχαίνουν αυτό τον στόχο.

"Σε μια χώρα που σε ένα μέρος της βρέχεται από την Μεσόγειο όπως και εμείς μπορείς να συναντήσεις πολλά κοινά στοιχεία και συμπεριφορές με την Ελλάδα", αναφέρουν οι υπεύθυνοι του Majorelle.

Το μαγαζί θυμίζει ουσιαστικά μια Μαροκινή βίλα - σπίτι, είναι γεμάτο με κάκτους και πράσινα φυτά, φωτεινά φανάρια και κρεμαστά ψάθινα φωτιστικά.

Πρόκειται για ένα fun lifestyle restaurant, στο οποίο μπορείς να συνδυάσεις το φαγητό σου, το ποτό, το κοκτέιλ σου ή τον ναργιλέ σου.

Το φαγητό είναι πραγματικά πεντανόστιμο. Fusion κουζίνα και πιάτα που απογειώνονται από τις προσωπικές πινελιές του σεφ.

Bar

Από την άλλη αν έχεις διάθεση για ποτάκι τότε για σήμερα σου προτείνουμε το «Jazz In Jazz», που βρίσκεται στην οδό Δεινοκράτους 4, στην Αθήνα.

Το Jazz In Jazz, είναι ένα από τα πιο ειδυλλιακά και ατμοσφαιρικά μαγαζιά της Αθήνας, που αν δεν το έχεις επισκεφτεί αξίζει να το κάνεις.

Στον χώρο κυριαρχεί το ξύλο, ο φωτισμός είναι χαμηλός και στην διακόσμηση κυριαρχούν αντικείμενα - ενθυμήματα που ταξίδεψαν θάλασσες. Παράλληλα, στον χώρο υπάρχουν φωτογραφίες μεγαθήριων της τζαζ και μουσικά είναι ντυμένο με μουσικές από τη δεκαετία του '20 μέχρι τη δεκαετία του '70.

Σινεμά

Αν έχεις διάθεση για σινεμαδάκι τότε σου προτείνουμε την ταινία «Αστερίξ και Οβελίξ: Στο Δρόμο για την Κίνα».

Υπόθεση:

Η κόρη της αυτοκράτειρας της Κίνας ταξιδεύει μέχρι το μόνο ελεύθερο γαλατικό χωριό για να ζητήσει βοήθεια ενάντια στους δολοπλόκους που έχουν αιχμαλωτίσει τη μητέρα της. Ο Αστερίξ και ο Οβελίξ προσφέρονται να βοηθήσουν, ξεκινώντας για ένα ταξίδι στην άλλη άκρη του κόσμου.

Δες εδώ το trailer:

Θέατρο

Από την άλλη αν έχεις διάθεση για θέατρο τότε σου προτείνουμε την παράσταση «Θείος Βάνιας» στο Θέατρο Προσκήνιο.

Στον «Θείο Βάνια» ο Τσέχωφ με οξυδέρκεια, χιούμορ και κυρίως συμπόνοια γράφει τέσσερις σκηνές/τέσσερις παρτίδες, στις οποίες συμπυκνώνει όλη την υπαρξιακή αγωνία και το ατελές της ανθρώπινης φύσης.

Αφορμή γι’ αυτό το ανέβασμα γίνεται ένα τραπέζι, ένας υπαρξιακός τόπος όπου τα πρόσωπα καταναγκασμένα να συνυπάρχουν ή σα ριγμένα από πάντα εκεί καλούνται να αναμετρηθούν με τη ματαίωση, τις ψευδαισθήσεις και να αποπειραθούν να συμφιλιωθούν με τη ζωή. Το τεράστιο αυτό τραπέζι ως αίθουσα πρωινού ή ως ένα παρατηρητήριο ζωής ή ως ένας τόπος που τα πρόσωπα ανεβαίνουν για να δοκιμάσουν τη διαφυγή τους από την καθημερινότητα ενώπιον των υπολοίπων “καλεσμένων”.

«Θείος Βάνιας» στο Θέατρο Προσκήνιο

Τα πρόσωπα του Τσέχωφ, καθηλωμένα, καθισμένα περιμετρικά τρώνε βουλιμικά, πίνουν τσάι, παλεύουν να ξανανιώσουν και φαντασιώνονται την ομορφιά της ζωής σε μια χορογραφία των μικροπραγμάτων. Ένας ύμνος στη συμφιλίωση με το αδιέξοδο, κι ένας χορός ανθρώπων που προσπαθεί να απαλλαγεί από την επίπονη αναζήτηση της ουτοπίας.

Κλείσε εδώ το εισιτήριο σου

Μουσική

Παράλληλα, σήμερα μπορείς να απολαύσεις την KOMPANÍA στο ΙΛΙΟΝ plus.

Η KOMPANÍA είναι εδώ και χρόνια, μία από τις πλέον επιδραστικές μπάντες στο χώρο του ρεμπέτικου και αποτελείται από τους: Ιουλία Καραπατάκη (τραγούδι), Σωτήρη Παπατραγιάννη (τραγούδι, μπαγλαμά), Θοδωρή Πετρόπουλο (μπουζούκι, τραγούδι), Τζίμη Γκίνη (ακορντεόν), Γιώργο Παπαδόπουλο (ηλεκτρική κιθάρα) Μιχάλη Δάρμα (κοντραμπάσο) και Κώστα Σπυράτο (τύμπανα/κρουστά).

H KOMPANÍA στο ΙΛΙΟΝ plus

Η KOMPANÍA, πότε μόνη της και πότε με εκλεκτούς καλεσμένους - έκπληξη από διάφορους χώρους της Ελληνικής μουσικής, θα παρουσιάζει τα τραγούδια από τον τελευταίο της δίσκο, όπου με αφετηρία της τα ρεμπέτικα συναντάει το funk, τη ροκ, το swing, το hip-hop, τη reggae, κ.α.

Κλείσε εδώ το εισιτήριο σου

 

Διασκέδαση

Ροή ειδήσεων

Share