Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Πού θα διασκεδάσεις σήμερα, Κυριακή 29 Ιανουαρίου, στην Αθήνα; Μοναδικές προτάσεις από το Athensmagazine.gr

Ξεχωρίσαμε τα καλύτερα!

29 Ιανουαρίου 2023 14:58
Πού θα διασκεδάσεις σήμερα, Κυριακή 29 Ιανουαρίου, στην Αθήνα; Μοναδικές προτάσεις από το Athensmagazine.gr
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr, σου κάνει τις καλύτερες προτάσεις διασκέδασης για σήμερα Κυριακή 29 Ιανουαρίου, ώστε να περάσεις μία όμορφη μέρα. Παρακάτω θα βρεις προτάσεις για όλα τα γούστα, από εστιατόριο και bar μέχρι σινεμά και θέατρο.

Εμείς ξεχωρίσαμε τα καλύτερα για διασκέδαση... εσείς απολαύστε το!

Εστιατόριο

Το Athensmagazine.gr προτείνει για σήμερα φαγητό στο «La Ricotta», που βρίσκεται στην Λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου 23, στη Νέα Σμύρνη, για πίτσα. Με την ευκαιρία ανακάλυψε περισσότερα μαγαζιά για πίτσα στη Νέα Σμύρνη.

Η αισθητική του «La Ricotta», κινείτε σε vintage λογική, με ξύλινα τραπέζια της δεκαετίας του ‘50 και έναν εντυπωσιακό ξυλόφουρνο.

Όμορφη και φιλόξενη αισθητική και μυρωδιές που σου σπάνε τη μύτη.

Στο «La Ricotta», θα δοκιμάσετε αυθεντικές ιταλικές γεύσεις και τις πιο νόστιμες ιταλικές πίτσες. Το ζυμάρι της πίτσας που ωριμάζει περισσότερες από είκοσι τέσσερις ώρες και οι λιτές συνταγές, χωρίς υπερβολικά υλικά, οδηγούν σε ένα μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα.

Bar

Από την άλλη αν ψήνεσαι για ποτάκι τότε σου προτείνουμε το «Minnie The Moocher», που βρίσκεται στην οδό Τσακάλωφ 6, στο Κολωνάκι.

Το όνομα του μαγαζιού είναι εμπνευσμένο από από τον τίτλο του ομώνυμου τραγουδιού του Cab Calloway και πρόκειται για ένα All day classic Bistrot-bar με διαχρονική αξία.

To «Minnie The Moocher» είναι εμπνευσμένο από την εποχή της ποτοαπαγόρευσης, με vintage έπιπλα, μυστικιστικό ύφος, ατμοσφαιρικό φωτισμό και επιβλητικά αντικείμενα.

Σινεμά

Παράλληλα, αν έχεις διάθεση για σινεμαδάκι τότε σου προτείνουμε την δραματική ταινία «Joyland».

Υπόθεση:

Ο μικρότερος γιος μιας παραδοσιακής πακιστανικής οικογένειας πιάνει δουλειά ως χορευτής στο σόου μιας τρανς, την οποία και ερωτεύεται.

Δες εδώ το trailer:

Δες εδώ σε ποια σινεμά παίζεται η ταινία

Θέατρο

Από την άλλη αν έχεις διάθεση για θέατρο τότε σου προτείνουμε την παράσταση «Βοϋτσεκ», στο θέατρο Πόλη.

Το έργο που διαμόρφωσε ολόκληρο το Σύγχρονο Θέατρο ως προφητικό της ψυχανάλυσης, αλλά και μιας μελαγχολικής κοινωνίας εξαρτημένης εργασίας, που ζούμε σήμερα την δόξα της, παρουσιάζεται στην πληρέστερή του μορφή, ακολουθώντας το σύνολο των χειρόγραφων του Μπύχνερ που πρόσφατα έχουν ανευρεθεί και των πρακτικών της Δίκης.

Ο Μπύχνερ ξεκινά να γράφει τον «Βόυτσεκ» το 1836. Τον Φεβρουάριο του 1837, λίγο πριν τον ολοκληρώσει, πεθαίνει από τύφο, σε ηλικία μόλις 23 ετών. Αυτό όμως δεν το εμπόδισε να γίνει ένα έργο-σταθμός της παγκόσμιας δραματουργίας. Βασίζεται σ’ ένα πραγματικό περιστατικό, στην θανατική καταδίκη του κουρέα Γιόχαν Κρίστιαν Βόυτσεκ, ο οποίος κατηγορήθηκε για το φόνο της ερωμένης του.

«Βοϋτσεκ», στο θέατρο Πόλη

Η Υπόθεση «Βόυτσεκ», μια αληθινή ιστορία, παρουσιάζεται τώρα σε μορφή «Θέατρο- Δοκίμιο». Εξετάζει με ψύχραιμη ματιά τα κοινωνικά αίτια που οδηγούν στη φτώχια, τις ψυχικές διαταραχές των ανθρώπων που οι κοινωνίες αντί να μεριμνούν με ευαισθησία ώστε ν’ αποκατασταθούν, με ευκολία τους περιθωριοποιούν και τους «οδηγούν» σε παραβατικές συμπεριφορές. Σχολιάζει, επίσης, την χαοτική θρησκευτική ερμηνεία της ύπαρξης «φορτώνοντας» ενοχές τους πιστούς αλλά και την αλαζονική διεκδίκηση του αλάθητου από την Επιστήμη.

Στην παράστασή μας η ιστορία διαδραματίζεται στον χώρο μιας σκηνής θεάτρου που μεταμορφώνεται διαρκώς, όπως στα όνειρα, και ένας θίασος έξι ηθοποιών, με την συνέργεια της ζωντανής μουσικής αλλά και την χρήση των Flash Animation, παρουσιάζει μέσα από «κεφάλαια – ενότητες» την τελευταία τραγική ημέρα του Βόυτσεκ, ο οποίος με γιγαντωμένα πια τα υπαρξιακά του προβλήματα φτάνει στην απονενοημένη μα και αποτρόπαια πράξη της γυναικοκτονίας.

Κλείσε εδώ το εισιτήριο σου

Μουσική

Παράλληλα, σήμερα μπορείς να απολαύσεις τον «Νονό του Swing» Ray Gelato, στο Half Note.

Ο «Νονός του Swing» Ray Gelato έρχεται στο Half Note και φέρνει στη σκηνή την χρυσή περίοδο του ΄50, με υπέροχες μουσικές σε ρυθμούς swing, από 27 έως 30 Ιανουαρίου.

Ο «Νονός του Swing» Ray Gelato έρχεται στο Half Note

Κάνε εδώ την κράτησή σου

 

Διασκέδαση

Ροή ειδήσεων

Share