Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Πού θα διασκεδάσεις σήμερα, Τρίτη 24 Ιανουαρίου, στην Αθήνα; Μοναδικές προτάσεις από το Athensmagazine.gr

Ξεχωρίσαμε τα καλύτερα!

24 Ιανουαρίου 2023 10:34
Πού θα διασκεδάσεις σήμερα, Τρίτη 24 Ιανουαρίου, στην Αθήνα; Μοναδικές προτάσεις από το Athensmagazine.gr
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr, σου κάνει τις καλύτερες προτάσεις διασκέδασης για σήμερα Τρίτη 24 Ιανουαρίου, ώστε να περάσεις μία όμορφη μέρα. Παρακάτω θα βρεις προτάσεις για όλα τα γούστα, από εστιατόριο και bar μέχρι σινεμά και θέατρο.

Εμείς ξεχωρίσαμε τα καλύτερα για διασκέδαση... εσείς απολαύστε το!

Εστιατόριο

Το Athensmagazine.gr προτείνει για σήμερα φαγητό στο «La Ricotta», που βρίσκεται στη Λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου 23, στη Νέα Σμύρνη, για να απολαύσεις αυθεντική ιταλική πίτσα. Με την ευκαιρία ανακάλυψε περισσότερα μαγαζιά για αυθεντική ιταλική πίτσα.

Η αισθητική του «La Ricotta», κινείτε σε vintage λογική, με ξύλινα τραπέζια της δεκαετίας του ‘50 και έναν εντυπωσιακό ξυλόφουρνο.

Όμορφη και φιλόξενη αισθητική και μυρωδιές που σου σπάνε τη μύτη.

Στο «La Ricotta», θα δοκιμάσετε αυθεντικές ιταλικές γεύσεις και τις πιο νόστιμες ιταλικές πίτσες. Το ζυμάρι της πίτσας που ωριμάζει περισσότερες από είκοσι τέσσερις ώρες και οι λιτές συνταγές, χωρίς υπερβολικά υλικά, οδηγούν σε ένα μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα.

Bar

Από την άλλη αν έχεις διάθεση για ποτάκι τότε σου προτείνουμε την «Αρbarοριζα», που βρίσκεται στην οδό
Ερατοσθένους 33, στο Παγκράτι. Με την ευκαιρία ανακάλυψε περισσότερα μαγαζιά για ποτό στο Παγκράτι.

Ένα από τα πιο cozy και αγαπημένα στέκια του Παγκρατίου. Πολύχρωμα τραπέζια και διακοσμητικά, φιλικό προσωπικό και δεκάδες βιβλία και μια όμορφη αυλίτσα, συνθέτουν την "Αρbarοριζα", το μαγαζί που εμπνεύστηκε το όνομά του, από το αρωματικό φυτό που κυριαρχούσε στις αυλές των γιαγιάδων μας.

Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα πρωτοποριακά signature cocktails που παντρεύουν ελληνικά αποστάγματα με ξεχωριστές γεύσεις.

Σινεμά

Αν έχεις διάθεση για σινεμαδάκι τότε σου προτείνουμε την δραματική ταινία «Βαβυλώνα».

Υπόθεση:

Στο Χόλιγουντ του 1926, οι ζωές ενός Μεξικανού μετανάστη, μιας φερέλπιδος ηθοποιού και ενός διάσημου σταρ ανακατεύονται σουρεαλιστικά, καθώς ο κινηματογράφος βιώνει σαρωτικές τεχνολογικές αλλαγές.

Δες εδώ το trailer:

Δες εδώ σε ποια σινεμά παίζεται η ταινία

Θέατρο

Από την άλλη αν έχεις διάθεση για θέατρο τότε για σήμερα σου προτείνουμε την παράσταση «Κωλόκαιρος», στο Θέατρο Τζένη Καρέζη.

Σε ένα κέντρο διασκέδασης στην Ελευσίνα, μέσα στα απομεινάρια του γλεντιού της προηγούμενης νύχτας, οι χαρακτήρες του έργου βρίσκονται μπροστά σε μια μεγάλη έκπληξη. Η άφιξη του Σοφοκλή, όχι μόνο θα αναταράξει τις ισορροπίες στο μικρόκοσμο του μπουζουκτσίδικου, αλλά θα φέρει μυστικά και αποκαλύψεις στο φως και θα εξωθήσει τον Μίμη, τον Στέλιο, τη Μαρία και τον Μάκη σε ακραίες συγκρούσεις. Το παρελθόν επισκέπτεται βίαια το παρόν, την ώρα που όλοι ετοιμάζονται για μια κηδεία και οι ουρανοί έχουν ανοίξει. Όλα προμηνύουν μια απρόσμενη εξέλιξη.

Κωλόκαιρος

Τα πρόσωπα στο μαγαζί «Διυλιστήριο» στην Ελευσίνα φέρουν όλα τα χαρακτηριστικά μιας λαϊκής ελληνικής πραγματικότητας. Η ζωή τους, βουτηγμένη στο αλκοόλ, τη μυρωδιά του τσιγάρου και τον ήχο των λαϊκών και των «σκυλάδικων», ακροβατεί ανάμεσα στην ειλικρίνεια και στις αμαρτίες του παρελθόντος. Η αγνή λαϊκότητά τους συγκρούεται με την πονηριά και το κυνήγι του συμφέροντος. Άνθρωποι με αντιφάσεις, ούτε καλοί ούτε κακοί, με τις αδυναμίες και τα προτερήματά τους.

Πρόκειται για ένα ρεαλιστικό έργο, στο οποίο δεν υπάρχουν όρια μεταξύ κωμωδίας και δράματος,ένα έργο που βλέπει την πραγματικότητα όπως είναι: με όλη την τραγικότητα και τη γελοιότητά της. Η γλώσσα είναι σκληρή όπως και τα γεγονότα, τα οποία κορυφώνονται σταδιακά μέσα από το σασπένς και το χιούμορ. Ο «κωλόκαιρος» στο έργο, κυριολεκτικός και μεταφορικός, δημιουργεί ένα σφιχτό κλοιό σε χαρακτήρες οικείους και αναγνωρίσιμους, προκειμένου ο θεατής να ταυτιστεί και να μπει στο ταξίδι τους, να διασκεδάσει και να κουβαλήσει τελικά τα συμπεράσματα και τα ερωτηματικά του.

Κλείσε εδώ το εισιτήριο σου

Μουσική

Παράλληλα, σήμερα μπορείς να απολαύσεις τον Μιχάλης Σιγανίδης και το Συγκρότημα Λαμπράκη στο six d.o.g.s.

D.A.M.I. (dramatized ambient music and images)

Συνάψεις καταγραμμένου ηχητικού υλικού και ζωντανής μουσικής δράσης.

Ο αυτοσχεδιασμός - απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη αυτής της μουσικής σκέψης - μεταμορφώνει κάθε φορά "το ίδιο πάντα τραγούδι", σε νέο υλικό.

Θα παιχτούν κομμάτια από τον τελευταίο δίσκο ΕΤΙΚΑΙΕΤΙΚΑΙΤΗΚΑΙΤΗ καθώς και από όλη τη δισκογραφία του Μ.Σ. και θ' ακουστούν ποιήματα των: Μ.Σαχτούρη, Ο. Καγιάμ, Λ.Κουκούλα, Π. Ελυάρ, Γ. Σιγανίδη και στίχοι του συνθέτη.

Θα προβληθούν ακόμα μικρού μήκους βίντεος, που λειτουργούν ως εμβόλιμα τραγούδια στα τραγούδια: Ο Δάσκαλος κι ο Security, Audition Παπαδιαμάντη, Lacrimae No 9480967824659, Body and Soul, Σρινίβας εν υπνώσει, Ατένιση θησαυρού κ.ά.

Κλείσε εδώ το εισιτήριο σου

 

Διασκέδαση

Ροή ειδήσεων

Share