Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Πού θα διασκεδάσεις σήμερα, Σάββατο 21 Ιανουαρίου, στην Αθήνα; Μοναδικές προτάσεις από το Athensmagazine.gr

Ξεχωρίσαμε τα καλύτερα!

21 Ιανουαρίου 2023 09:01
Πού θα διασκεδάσεις σήμερα, Σάββατο 21 Ιανουαρίου, στην Αθήνα; Μοναδικές προτάσεις από το Athensmagazine.gr
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr, σου κάνει τις καλύτερες προτάσεις διασκέδασης για σήμερα Σάββατο 21 Ιανουαρίου, ώστε να περάσεις μία όμορφη μέρα. Παρακάτω θα βρεις προτάσεις για όλα τα γούστα, από εστιατόριο και bar μέχρι σινεμά και θέατρο.

Εμείς ξεχωρίσαμε τα καλύτερα για διασκέδαση... εσείς απολαύστε το!

Εστιατόριο

Το Athensmagazine.gr προτείνει για σήμερα φαγητό στο «La Casa Azul», το «σπίτι» στο Περιστέρι που σε ταξιδεύει Λατινική Αμερική με τις γεύσεις του.

Το «La Casa Azul» στο Περιστέρι, είναι γεμάτο χρώμα όπως και το ομώνυμο σπίτι της Φρίντα στο Μεξικό, ενώ το εμβληματικό floral γκράφιτι και το επιβλητικό συντριβάνι που δεσπόζουν στο χώρο, σε προετοιμάζουν για τα όσα θα ακολουθήσουν και στις γεύσεις.

Έτσι λοιπόν, τόσο η διακόσμηση, όσο και οι γεύσεις σε ταξιδεύουν στη Λατινική Αμερική, ενώ η τροπική αυλή και ο λουλουδιασμένος χάρτης της Νότιας Αμερικής, σε κάνουν να νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε ένα μαγικό μέρος, μακριά... πολύ μακριά... από την Αθήνα.

Στο μενού, πιάτα όπως οι περουβιανές κροκέτες πατάτας με καπνιστό μανιτάρι και καβουρδισμένα αμύγδαλα, τα tacos γαρίδας με guacamole και παραδοσιακή σάλτσα μυρωδικών xni-pek και οι paellas, σε κάνουν να νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε ένα σπίτι στο Μεξικό και σου φέρνουν να δοκιμάσεις παραδοσιακά πιάτα.

Bar

Από την άλλη αν έχεις διάθεση για ποτάκι τότε σου προτείνουμε το ΒΟΟ!, που βρίσκεται στην οδό Λεπενιώτου 22, στο Κέντρο της Αθήνας.

Το μαγαζί αποτελείται από διάφορα επίπεδα. Αρχικά, υπάρχουν κάποια εξωτερικά τραπέζια πριν εισέλθεις στο κεντρικό μαγαζί. Αφού μπεις στο μαγαζί αριστερά στο πρώτο επίπεδο είναι το bar και κάποια τραπέζια, ενώ σε ένα δεύτερο επίπεδο και αφού ανέβεις ελάχιστα σκαλάκια βρίσκεται ένα κομμάτι του μαγαζιού όπου έχει περισσότερους όρθιους.

Τέλος, μια στριφογυριστή σκάλα σε οδηγεί σε μια ειδυλλιακή ταράτσα, με δέντρα, δροσερό αεράκι και υπέροχη διακόσμηση.

Παράλληλα, το BOO!, έχει πολύ ιδιαίτερο φωτισμό, που δημιουργεί μυστήριο. Ένα έντονο κόκκινο φως μέσα σε ένα σκοτεινό κλίμα, σε παρασέρνει σε ένα μυστήριο, σε έναν κόσμο, το κόσμο του BOO! που θέλεις να ανακαλύψεις.

Σινεμά

Αν έχεις διάθεση για σινεμαδάκι τότε σου προτείνουμε την ταινία «Κυριακή της Μητέρας».

Υπόθεση:

Την Ημέρα της Μητέρας του 1924, η νεαρή καμαριέρα Τζέιν Φέρτσαϊλντ παίρνει ρεπό και συναντά τον κρυφό εραστή της Πολ. Γόνος πλούσιας οικογένειας, εκείνος ετοιμάζεται να παντρευτεί μια γυναίκα της τάξης του, αλλά ένα απρόσμενο γεγονός θα αλλάξει τα σχέδια και τις ζωές όλων τους.

Δες εδώ το trailer:

Δες εδώ σε ποια σινεμά παίζεται η ταινία

Θέατρο

Από την άλλη έχεις διάθεση για θέατρο τότε σου προτείνουμε την παράσταση «Η Τρελή του Σαγιό», στο θέατρο Παλλάς.

Η Ωρελί, η ιδιοφυής «τρελή» από την περιοχή Σαγιό στο γαλλικό Τροκαντερό, είναι μια ανεπιτήδευτη, ιδεαλίστρια που βλέπει τον κόσμο όμορφο και χαρούμενο. Όταν μαθαίνει το σχέδιο μιας ομάδας διεφθαρμένων εταιρικών στελεχών και κυνικών επιχειρηματιών, που σχεδιάζουν να σκάψουν το Παρίσι για να βρουν το πετρέλαιο που πιστεύουν ότι βρίσκεται κάτω από τους δρόμους του, κινητοποιεί όλους τους φίλους της, που, όπως κι εκείνη, αντιστέκονται στην εξουσία του χρήματος, και στήνει μια παγίδα στους εχθρούς της, μέσα στην οποία τους οδηγεί και τους καταστρέφει, καθώς αυτοί είναι τυφλωμένοι από την απληστία τους.

«Η Τρελή του Σαγιό», στο θέατρο Παλλάς

«Τι θα προτιμούσατε να έχετε στην αυλή σας: μια αμυγδαλιά ή μια πετρελαιοπηγή;»

Δίπλα στον Πέτρο Ζούλια, βάζει την καλλιτεχνική της σφραγίδα, μία σπουδαία ομάδα συντελεστών. Η Ευανθία Ρεμπούτσικα, υπογράφει την πρωτότυπη μουσική σύνθεση και τα τραγούδια. Τα φαντασμαγορικά σκηνικά σχεδίασε η Μαρία Φιλίππου, τα εντυπωσιακά κοστούμια η Ντένη Βαχλιώτη, τους ατμοσφαιρικούς φωτισμούς η Μελίνα Μάσχα και την κινησιολογική καθοδήγηση η Κική Μπάκα.

Το εμπνευσμένο -και πιο επίκαιρο από ποτέ- κείμενο της «Τρελής του Σαγιό», καυτηριάζει τον τυχοδιωκτισμό και ανοίγει τον δρόμο στην επικράτηση της ανθρωπιάς έναντι του ευκαιριακού κέρδους, αναδεικνύοντας την αιώνια πάλη ανάμεσα στους ονειροπόλους της ζωής και την εξουσία… την αιώνια μάχη ανάμεσα στο καλό και στο κακό.

Κλείσε εδώ το εισιτήριο σου

Μουσική

Παράλληλα, σήμερα μπορείς να απολαύσεις τον Μίλτο Πασχαλίδη στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου.

Ο Μίλτος Πασχαλίδης, μετά από μια μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία, την επανεκτέλεση του οριακού δίσκου του Θάνου Μικρούτσικου «Εμπάργκο» (εκδ. Ogdoo Music Group), αλλά και της τέταρτης συγγραφικής του εργασίας, με τίτλο «Ξενοδοχεία» (εκδ. Αλεξάνδρεια), επιστρέφει στο σταθερό του στέκι, για να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα εφ’ όλης της ύλης: τις καλύτερες στιγμές της δισκογραφίας του, τραγούδια που αγαπά αλλά και -όπως μας έχει συνηθίσει - εκπλήξεις της στιγμής.

Μίλτος Πασχαλίδης

Ευαίσθητος δημιουργός και χαρισματικός ερμηνευτής, δυναμικός και αυθόρμητος, κοινωνικά ευαίσθητος και ταυτόχρονα βαθιά ερωτικός, ο Μίλτος Πασχαλίδης ξεχωρίζει για τις ζωντανές εμφανίσεις του, που συνδυάζουν στοιχεία ετερόκλητα, έχουν καθορισμένη αρχή, αλλά άγνωστο τέλος και μας παρασύρουν σε μια μουσική περιπέτεια που μένει αξέχαστη.

Κάνε εδώ την κράτησή σου

 

Διασκέδαση

Ροή ειδήσεων

Share