Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

3 δωρεάν δραστηριότητες για σήμερα Τρίτη 17 Ιανουαρίου

Αξίζουν!

17 Ιανουαρίου 2023 15:11
3 δωρεάν δραστηριότητες για σήμερα Τρίτη 17 Ιανουαρίου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην Αθήνα μπορεί κανείς να βρει τα πάντα από θέατρο, μουσική, κινηματογράφο και εκθέσεις. Τα περισσότερα από αυτά είναι επί πληρωμή, υπάρχουν ωστόσο και κάποια που είναι δωρεάν.

Παρακάτω, σου παρουσιάζουμε 3 δωρεάν δραστηριότητες, που μπορείς να κάνεις σήμερα ή τις επόμενες μέρες.

Με την ευκαιρία δείτε εδώ τι θα έκανα σαν τουρίστας στην Αθήνα για μία ημέρα;

Θέκλα Πανταζή έκθεση ζωγραφικής «Αwakenings - Το ξύπνημα του ανεκπλήρωτου»

Στο Black Duck Multiplarte

Δευτέρα - Σάββατο: 13:00 - 21:00
Κυριακή: 18:00 - 21:00

17 Ιανουαρίου 2023 - 25 Ιανουαρίου 2023

Η γκαλερί του Black Duck φιλοξενεί την έκθεση της πρωτοεμφανιζόμενης ζωγράφου Θέκλας Πανταζή από τις 17 έως τις 25 του Γενάρη.

Το έργο της διακρίνεται για το πολυεπίπεδο των συμβολισμών και την ένταση του χρώματος που ρέει. Προσωποκεντρικό με απουσία καθαρών μορφών, απαλλαγμένο απο φόρμες, μιλά χωρίς να περιορίζει και οδηγεί τον θεατή να ξεκλειδώσει τα δικά του υποσυνείδητα συναισθήματα.

Θέκλα Πανταζή έκθεση ζωγραφικής «Αwakenings - Το ξύπνημα του ανεκπλήρωτου»

Ο τίτλος της έκθεσης "Awakenings -Το ξύπνημα του ανεκπλήρωτου" μαρτυρά την αφύπνιση μιας σειράς συναισθημάτων που αποτυπώνονται πλέον στον καμβά με ευαισθησία, αισιοδοξία και βαθιά ενσυναίσθηση, με έντονο το στοιχείο των πολλαπλών αναγνώσεων, όπως άλλωστε και στη ζωή. Συμβολίζουν ένα πρόσφατο ξεκλείδωμα αισθημάτων που αποτυπώνονται στον καμβά με ένταση και διάρκεια.

Νίκος Ζαφειρόπουλος έκθεση «Κοίταξε πίσω / Look back»

Πάντειο Πανεπιστήμιο

Δευτέρα - Παρασκευή: 09:00 - 20:00

16 Ιανουαρίου 2023 - 26 Ιανουαρίου 2023

Στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (Κτίριο 3 / Σακη Καραγιωργα ΙΙ) παρουσιάζεται το φωτογραφικό project "Κοίταξε πίσω / Look back" του εικαστικού φωτογράφου Νίκου Ζαφειρόπουλου το οποίο εξετάζει την ερήμωση και την εγκατάλειψη στην κλωστοϋφαντουργική βιομηχανική περιοχή της Ελευθερούπολη Νέας Ιωνίας και στο εξαιρετικής αρχιτεκτονικής χωριό Σκούπι Αχαΐας.

Το project εξετάζει την ερήμωση και εγκατάλειψη πέρα από την ιστορική τους υπόσταση. Γεγονότα οριστικού ξεριζωμού όπως η Μικρασιατική καταστροφή, η εισβολή στην Κύπρο ή οι εκκενώσεις ορεινών χωριών κατά την περίοδο της Χούντας έχουν αναλυθεί και ερευνώνται ιστορικά ενώ οι ψυχοκοινωνικές συνέπειες των διωγμένων κατοίκων τους έχουν εκτενώς παρουσιαστεί.

Νίκος Ζαφειρόπουλος έκθεση «Κοίταξε πίσω / Look back»

Ο Νίκος Ζαφειρόπουλος, δεκαετίες μετά, με τον φωτογραφικό του φακό επιχειρεί να αποτυπώσει και αναδείξει το μετατραυματικό στρες εκείνων που βρίσκονται σχεδόν καθημερινά στη θέση να βλέπουν το σπίτι τους ή την προηγούμενη ζωή τους να καταρρέει σταδιακά και αναπόφευκτα. Μια συνέπεια ζωντανή, έντονη και σύγχρονη, που όμως δεν καταγράφεται με ιστορικούς όρους.

Σε ένα δημόσιο διάλογο μεταξύ Ελλαδιτών και Μικρασιατών αλλά και Κυπρίων με αφετηρία και επίκεντρο τον άνθρωπο, το project φιλοδοξεί να δράσει εντροπικά στο παρόν, στη βάση της γνώσης ότι το κοινό μετατραυματικό βίωμα ακυρώνει συγκρίσεις ιστορικής σπουδαιότητας.

Παγοδρόμιο στο ΚΠΙΣΝ

10.00-22.00

01 Δεκεμβρίου - 31 Ιανουαρίου 2023

Από την 1η Δεκεμβρίου το Παγοδρόμιο του ΚΠΙΣΝ αναδύεται και πάλι στο Κανάλι. Οι πατινέρ μπορούν να εξασκηθούν στον πάγο ακούγοντας τις αγαπημένες τους εορταστικές μελωδίες, αλλά και όσοι δεν ξέρουν πατινάζ έχουν την ευκαιρία να μάθουν σε μία παραμυθένια ατμόσφαιρα.

Παγοδρόμιο στο ΚΠΙΣΝ

 

Διασκέδαση

Ροή ειδήσεων

Share