Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πού θα διασκεδάσεις σήμερα, Παρασκευή 13 Ιανουαρίου, στην Αθήνα; Μοναδικές προτάσεις από το Athensmagazine.gr

Ξεχωρίσαμε τα καλύτερα!

13 Ιανουαρίου 2023 09:52
Πού θα διασκεδάσεις σήμερα, Παρασκευή 13 Ιανουαρίου, στην Αθήνα; Μοναδικές προτάσεις από το Athensmagazine.gr
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr, σου κάνει τις καλύτερες προτάσεις διασκέδασης για σήμερα Παρασκευή 13 Ιανουαρίου, ώστε να περάσεις μία όμορφη μέρα. Παρακάτω θα βρεις προτάσεις για όλα τα γούστα, από εστιατόριο και bar μέχρι σινεμά και θέατρο.

Εμείς ξεχωρίσαμε τα καλύτερα για διασκέδαση... εσείς απολαύστε το!

Εστιατόριο

Το Athensmagazine.gr προτείνει για σήμερα φαγητό στο «Acan», τη νέα άφιξη στο Μοσχάτο που σε ταξιδεύει Λατινική Αμερική.

Το «Acan», λοιπόν, είναι ένα μαγαζί με έμπνευση από τη Λατινική Αμερική. Το μενού είναι λατινοαμερικάνικο, με fusion πινελιές και φυσικά «πασπαλισμένα» με το ταλέντο του σεφ Δημήτρη Γεωργιάδη.

Στο μενού θα ανακαλύψεις ένα πιάτο από κάθε χώρα της Λατινικής Αμερικής, για να διαλέξεις εσύ σε ποιες από αυτές θες να «ταξιδέψεις», κάθε φορά.

Guacamole και τσιπς τορτίγιας, από το Μεξικό, empanadas από την Αργεντινή και σαλάτα κινόα από το Περού, είναι μόνο μερικές από τις επιλογές, που θα βρεις στο μενού.

Παράλληλα, το μαγαζί δίνει έμφαση στο κρέας, το οποίο είναι προσεκτικά επιλεγμένο, πάντα καλό κομμάτι και μαγειρεμένο με πρωτότυπο τρόπο. Παράδειγμα, αποτελεί το κομμάτι iberico του μαύρου χοίρου.

Κάτι ακόμα όμως, το οποίο είναι πραγματικά αξιοσημείωτο, είναι το γεγονός ότι όλες οι τορτίγιες και οι πίτες είναι χειροποίητες, κάτι που συμβαίνει αποκλειστικά στο «Acan». Αυτό μάλιστα είναι ένας ακόμα λόγος που η επίσκεψή σου στο μαγαζί, θα μοιάζει με ταξίδι στη Λατινική Αμερική.... «ταξίδι γεύσης», καθώς οι χειροποίητες τορτίγιες είναι κάτι που συμβαίνει στο Μεξικό.

Bar

Από την άλλη αν έχεις διάθεση για ποτάκι τότε σου προτείνουμε το «La Belle Époque», στον Πειραιά, για να δοκιμάσεις τα νόστιμα cocktail του.

Το «La Belle Époque», το μπιστρό της Αριστοτέλους 10, σε ταξιδεύει πίσω στον χρόνο και στην «Ωραία Εποχή», όπου η το πνεύμα της αισιοδοξίας ήταν διάχυτο, φέρνοντας μια δόση νοσταλγίας στον μικρό πεζόδρομο του Πειραιά.

Όμορφα χρώματα, vintage έπιπλα και διακόσμηση, λουλούδια, ασπρόμαυρο πλακάκι... το μαγαζί είναι προσεγμένο μέχρι και στην τελευταία του λεπτομέρεια.

Παράλληλα, τα όμορφα κάδρα στον τοίχο με τη Σκάρλετ Ο΄Χάρα στην αγκαλιά του Ρετ Μάτλες και την Όντρεϊ Χέπμπρν από το Breakfast at Tifanny’s, συμβάλλουν στο νοσταλγικό ταξίδι σου στις δεκαετίες ‘60s - ‘70s.

Ενώ, φυσικά, δεν μπορούμε να παραλείψουμε την συμβολή της μουσικής στο vintage κλίμα του μαγαζιού, η οποία με τους golden retro ήχους και τα πικάπ με τα βινύλια, σε μαγεύει.

«La Belle Époque»
Σινεμά

Παράλληλα, αν έχεις διάθεση για σινεμαδάκι τότε σου προτείνουμε την ταινία «Το Χρυσάφι του Ρήνου».

Υπόθεση:

Συρία, 2010. Ενώ ο Γκιγουάρ Χατζάμπι υποβάλλεται σε βασανιστήρια για να αποκαλύψει την τοποθεσία του κρυμμένου χρυσού που έκλεψε στη Γερμανία, θα ανακαλέσει την ιστορία του, ξεκινώντας από την παιδική του ηλικία στο Ιράν.

Δες εδώ το trailer:

Δες εδώ σε ποια σινεμά παίζεται η ταινία

Θέατρο

Από την άλλη αν έχεις διάθεση για θέατρο τότε σου προτείνουμε την παράσταση «42497», το νέο έργο του Γιώργου Καπουτζίδη, στο Θέατρο ΗΒΗ.

Σε ένα δυστοπικό μέλλον, οι άνθρωποι ζουν κάτω από την επιφάνεια της γης, προσπαθώντας να επιβιώσουν από τις παρενέργειες των επιπόλαιων επιλογών που έκαναν επί δεκαετίες ολόκληρες. Οι ανθρώπινες σχέσεις αναπτύσσονται, καταβαραθρώνονται και επαναπροσδιορίζονται, μέσα από την γνωστή ενσυναίσθηση και την ευαισθησία του Γιώργου Καπουτζίδη.

 «42497», το νέο έργο του Γιώργου Καπουτζίδη, στο Θέατρο ΗΒΗ

Ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος, ο Μιχάλης Συριόπουλος, η Γιούλη Τσαγκαράκη, η Ανθή Σαββάκη, ο Μανώλης Κλωνάρης, ο Αποστόλης Ψαρρός, η Ειρήνη Βαλατσού και η αγαπημένη του κοινού Κατιάνα Μπαλανίκα που ανανεώνει και για φέτος την συνεργασία της με τον Γιώργο Καπουτζίδη, συναντιούνται επί σκηνής σε ένα πρωτότυπο έργο, που μας υπενθυμίζει πόσο κοντά βρισκόμαστε στο «σκοτάδι της αβύσσου» και πόση δύναμη χρειάζεται για να «βγούμε και πάλι στην επιφάνεια».

Κλείσε εδώ το εισιτήριο σου

Μουσική

Επιπλέον, σήμερα μπορείς να απολαύσεις τη Νατάσα Θεοδωρίδου στην Ακτή Πειραιώς.

Η κορυφαία Ελληνίδα τραγουδίστρια θα εμφανίζεται στη σκηνή της Ακτής Πειραιώς και με τα τραγούδια της, θα κάνει τις νύχτες μας μαγικές, όπως μόνο εκείνη ξέρει!

Μαζί της, από τις 21/10 και κάθε Παρασκευή & Σάββατο, θα ερωτευόμαστε, θα ταξιδεύουμε και θα τραγουδάμε δυνατά, σαν μια μεγάλη παρέα.

Η Νατάσα Θεοδωρίδου στην Ακτή Πειραιώς!

Δίπλα της ο ταλαντούχος Γιώργος Κακοσαίος, που έχει ήδη αγαπηθεί πολύ.

Το ιστορικό μαγαζί της οδού Πειραιώς ανακαινίζεται ριζικά δημιουργώντας μια νέα εποχή, ανανεώνεται και μετατρέπεται σε ένα υπερσύγχρονο, ολοκαίνουριο χώρο, με την υπογραφή του Κωνσταντίνου Ρήγου.

Η δική μας Νατάσα καινοτομεί και πάλι, ανεβαίνοντας στη σκηνή της Ακτής Πειραιώς… νωρίς!
Μας υποδέχεται λοιπόν η ίδια, ξεκινώντας το μουσικό της πρόγραμμα στις 22.30, και μας τραγουδά τις αμέτρητες επιτυχίες της, νέες αλλά και κλασικές.

Κάνε εδώ την κράτησή σου

 

Διασκέδαση

Ροή ειδήσεων

Share