Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πού θα διασκεδάσεις σήμερα, Πέμπτη 12 Ιανουαρίου, στην Αθήνα; Μοναδικές προτάσεις από το Athensmagazine.gr

Ξεχωρίσαμε τα καλύτερα!

12 Ιανουαρίου 2023 12:43
Πού θα διασκεδάσεις σήμερα, Πέμπτη 12 Ιανουαρίου, στην Αθήνα; Μοναδικές προτάσεις από το Athensmagazine.gr
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr, σου κάνει τις καλύτερες προτάσεις διασκέδασης για σήμερα Πέμπτη 12 Ιανουαρίου, ώστε να περάσεις μία όμορφη μέρα. Παρακάτω θα βρεις προτάσεις για όλα τα γούστα, από εστιατόριο και bar μέχρι σινεμά και θέατρο.

Εμείς ξεχωρίσαμε τα καλύτερα για διασκέδαση... εσείς απολαύστε το!

Εστιατόριο

Το Athensmagazine.gr προτείνει για σήμερα φαγητό στο «La Casa Azul», το «σπίτι» στο Περιστέρι που σε ταξιδεύει Λατινική Αμερική με τις γεύσεις του.

Το «La Casa Azul» στο Περιστέρι, είναι γεμάτο χρώμα όπως και το ομώνυμο σπίτι της Φρίντα στο Μεξικό, ενώ το εμβληματικό floral γκράφιτι και το επιβλητικό συντριβάνι που δεσπόζουν στο χώρο, σε προετοιμάζουν για τα όσα θα ακολουθήσουν και στις γεύσεις.

Έτσι λοιπόν, τόσο η διακόσμηση, όσο και οι γεύσεις σε ταξιδεύουν στη Λατινική Αμερική, ενώ η τροπική αυλή και ο λουλουδιασμένος χάρτης της Νότιας Αμερικής, σε κάνουν να νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε ένα μαγικό μέρος, μακριά... πολύ μακριά... από την Αθήνα.

Στο μενού, πιάτα όπως οι περουβιανές κροκέτες πατάτας με καπνιστό μανιτάρι και καβουρδισμένα αμύγδαλα, τα tacos γαρίδας με guacamole και παραδοσιακή σάλτσα μυρωδικών xni-pek και οι paellas, σε κάνουν να νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε ένα σπίτι στο Μεξικό και σου φέρνουν να δοκιμάσεις παραδοσιακά πιάτα.

Bar

Από την άλλη αν έχεις διάθεση για ποτάκι τότε σου προτείνουμε το «CV Distiller», το οποίο βρίσκεται στην οδό Χατζηγιάννη Μέξη, στον αριθμό 7, στα Ιλίσια και πρόκειται για ένα από τα καλύτερα whiskey bar, όχι μόνο της Αθήνας, αλλά της Ευρώπης ολόκληρης.

Το σημείο που ξεχωρίζει όμως, είναι το «μυστικό» speakeasy υπόγειο, όπου βρίσκεται και το κελάρι του μαγαζιού. Πρόκειται για ένα χώρο με ξύλινους πάγκους και καθίσματα, δερμάτινους καναπέδες, κρυφούς φωτισμούς καθώς και retro στοιχεία που παραπέμπουν στην εποχή της ποτοαπαγόρευσης, την εποχή δηλαδή που το whiskey, έγινε το διασημότερο ποτό στον κόσμο, επειδή απαγορεύτηκε η κατανάλωσή του.

Παράλληλα, εντυπωσιακό είναι και το γεγονός ότι στο «CV Distiller», θα βρεις 900 διαφορετικές ετικέτες whisky, από τις βασικές χώρες παραγωγούς, με τη Σκωτία να έχει τις περισσότερες επιλογές, ενώ στη συνέχεια ακολουθούν η Ιρλανδία, η Αμερική και η Ιαπωνία

Στο μενού θα βρεις ακόμα, σπάνια και συλλεκτικά whiskey και μπορεί η τιμή του ενός ποτηριού ουίσκι Port Ellen, του θρυλικού σκωτσέζικου distillery, που λειτούργησε μεταξύ 1825-1983 να φτάνει τα 400 ευρώ.

Σινεμά

Παράλληλα, σήμερα ξεκίνησε η νέα κινηματογραφική εβδομάδα και σου προτείνουμε να την ξεκινήσεις με την ταινία «Ο Όρκος του Παμφίρ».

Υπόθεση:

Ο Παμφίρ επιστρέφει σ’ ένα χωριό της δυτικής Ουκρανίας και στην οικογένειά του ύστερα από μήνες απουσίας. Αρνείται να δουλέψει ξανά ως λαθροδιακινητής, αλλά ένα λάθος του γιου του θα τον επανασυνδέσει με το ταραγμένο παρελθόν του

Δες εδώ το trailer:

Δες εδώ σε ποια σινεμά παίζεται η ταινία

Θέατρο

Αν έχεις διάθεση για θέατρο τότε σου προτείνουμε την παράσταση «Η Παγίδα» στο θέατρο Ζίνα.

Το αστυνομικό έργο, που παγκοσμίως μετρά περισσότερες από 30.000 παραστάσεις και θεωρείται σταθμός στην ιστορία του είδους, επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο ΖΙΝΑ, τη θεατρική σεζόν 2022-2023, μετά από τη μεγάλη απήχηση που είχε στο θεατρικό κοινό.

 «Η Παγίδα» στο θέατρο Ζίνα.

Τι είναι όμως αυτό που κάνει τόσο δημοφιλή την ΠΑΓΙΔΑ ανά τον κόσμο από το 1960 μέχρι σήμερα;

Φυσικά, η δαιμονική μαστοριά της κατασκευής της! Ο Ρομπέρ Τομά δημιουργεί μοναδικό σκηνικό παιχνίδι συγκινήσεων και ανατροπών, που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού από την πρώτη ως την τελευταία στιγμή του έργου.

Κλείσε εδώ το εισιτήριο σου

Μουσική

Επιπλέον, σήμερα μπορείς να απολαύσεις την Εύη Μάζη, η οποία έρχεται για πρώτη φορά στη σκηνή του Half Note Jazz Club, μαζί με τους σπουδαίους μουσικούς Δήμο Βουγιούκα στο ακορντεόν, Δημήτρη Κουφογιώργο στην κιθάρα, Κώστα Αρσένη στο κοντραμπάσο και την ίδια στο φλάουτο, στο τραγούδι και στο πιάνο, σε μουσικές και τραγούδια από όλο το κόσμο με σημείο αναφοράς τις συνεργασίες της και τις επιρροές της.

Η Εύη Μάζη που γνωρίσαμε σα μουσικό και τραγουδίστρια μέσα από τις συνεργασίες της με τον Διονύση Σαββόπουλο, την Ανδριάνα Μπάμπαλη και τους Χειμερινούς Κολυμβητές, ενώνει όσα την καθόρισαν στη μουσική και στο τραγούδι.

Εύη Μάζη στο Half Note Jazz Club

Τραγούδια του μεσοπολέμου που αναμειγνύονται με ethnic μουσικές, ελληνικές μπαλάντες με Αργεντίνικα τάνγκο, ρεμπέτικα τραγούδια με ορχηστρικές μελωδίες, κινηματογραφική μουσική και αλλά πολλά, σε μια συνάντηση με πολλά ηχοχρώματα. Μουσικές ετερόκλητες αλλά πολύ ταιριαστές!

Εκλεκτή καλεσμένη της η Βιολέτα Ίκαρη.

Κάνε εδώ την κράτησή σου

 

Διασκέδαση

Ροή ειδήσεων

Share