Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

4 δωρεάν χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις στην Αθήνα

Για να μπεις στο κλίμα των γιορτών!

12 Δεκεμβρίου 2022 12:54
4 δωρεάν χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις στην Αθήνα
Πηγή: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μετράμε αντίστροφα για τα Χριστούγεννα και οι γειτονιές της Αθήνας, έχουν φορέσει τα γιορτινά τους και σε περιμένουν να τις επισκεφτείς. Παράλληλα, πληθώρα εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων οργανώνονται στην πρωτεύουσα και παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικά δωρεάν χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που αξίζει να απολαύσετε.

Με την ευκαιρία δες εδώ πού θα φας τα καλύτερα μελομακάρονα της Αθήνας.

Δέκα «χριστουγεννιάτικα χωριά» στις γειτονιές της Αθήνας

Από τις 23 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου, οι γειτονιές της Αθήνας, από την Αχαρνών και τη Λαμπρινή μέχρι το Παγκράτι και την Ελληνορώσων, μεταμορφώνονται σε «χριστουγεννιάτικα χωριά».

Ο Άγιος Βασίλης και τα ξωτικά του θα βρίσκονται καθημερινά στις θέσεις τους για να υποδεχθούν μικρούς και μεγάλους με κατασκευές, κεράσματα, face-painting και πολλές ακόμη γιορτινές διαδραστικές εμπειρίες.

Τις εκδηλώσεις πλαισιώνουν, μεταξύ άλλων, ξυλοπόδαροι, ζογκλέρ, χριστουγεννιάτικες μασκότ, animateurs, μαριονέτες και ταχυδακτυλουργοί.

Πού θα βρίσκονται τα «χριστουγεννιάτικα χωριά»;

Πλατεία Μεσολογγίου – Παγκράτι

Πλατεία Χελντράιχ – Νέος Κόσμος

Πλατεία Ζακλίν ντε Ρομιγί – Θησείο

Πλατεία Αγίας Αικατερίνης – Κάτω Πετράλωνα

Πλατεία Αθανασίου Διάκου – Θυμαράκια

Πλατεία Ναθαναήλ – Αγ. Ελευθέριος

Πλατεία Αγίου Ανδρέα – Λαμπρινή

Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα

Πλατεία Αγίου Δημητρίου & Πανόρμου – Αμπελόκηποι

Πλατεία Γκίκα – Ελληνορώσων

Ωράριο λειτουργίας:

Καθημερινά: 11.30 – 14.00 & 15.00 – 20.00 | Σάββατο 31.12: 11.00 – 17.00

Μια βόλτα στο στολισμένο Σύνταγμα και μοναδικές συναυλίες

Το Σύνταγμα έχει «φορέσει» τα γιορτινά του και είναι το ιδανικό σημείο για να κάνεις τη βόλτα σου, να βγάλεις τις φωτογραφίες σου και να μπεις στο κλίμα των Χριστουγέννων.

Παράλληλα, στη σκηνή της πλατείας Συντάγματος, από τις 20 έως τις 28 Δεκεμβρίου, θα υπάρχουν καθημερινά τρεις live εκδηλώσεις.

Καθεμία από αυτές τις μέρες θα ξεκινά στις 11 το πρωί με ορχηστρικά σύνολα, θα ακολουθούν στις 14.00 κάποιες φρέσκιες μουσικές προτάσεις από ανερχόμενα σχήματα, ενώ στις 18.00 πάνω στη σκηνή θα ανεβαίνουν εκείνη την εβδομάδα, μερικοί από τους δημοφιλέστερους Έλληνες καλλιτέχνες: Ανάμεσά τους ο Νίκος Πορτοκάλογλου, η Ρένα Μόρφη, η Ευρυδίκη και ο Μύρωνας Στρατής, οι Stavento και η Ήβη Αδάμου, οι 1550 και ο Δημήτρης Σταρόβας, οι ENORASIS κ.ά., που υπόσχονται να απογειώσουν τη γιορτινή μας διάθεση!

Ξεχωριστές συναυλίες στο Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας»

Παράλληλα, ξεχωριστή θέση στο εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων έχει το Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας».

Από τις 16 Δεκεμβρίου, στη σκηνή του Θεάτρου ανεβαίνει «Ο βαφτιστικός» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, η πιο δημοφιλής ελληνική οπερέτα που έχει αγαπηθεί από γενιές και γενιές Ελλήνων για την υπέροχη μουσική και την ξεκαρδιστική της υπόθεση, με τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, σε μουσική διεύθυνση και σκηνοθεσία του Γιώργου Πέτρου.

Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στο Σύνταγμα
Πηγή: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Στις 23 Δεκεμβρίου, η Athens Big Band αναβιώνει τη “χρυσή” εποχή της jazz, με τραγούδια που έγιναν θρυλικά από τους Frank Sinatra και Ella Fitzgerald, με τις ερμηνείες των Σταύρου Ρωμανού και Τζένης Καπάδαη, σε καλλιτεχνική επιμέλεια Σάμι Αμίρη, ενώ, λίγες μέρες αργότερα, στις 27 Δεκεμβρίου, οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη γιορτινή συναυλία “The Twelve Days of Christmas” με τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων και σολίστ τη σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη, υπό τη μουσική διεύθυνση του Σταύρου Μπερή.

Παγοδρόμιο στο ΚΠΙΣΝ

Δωρεάν Δραστηριότητα

Από την 1η Δεκεμβρίου το Παγοδρόμιο του ΚΠΙΣΝ επέστρεψε και πάλι στο κανάλι για να υποδεχτεί τους πατινέρ που θέλουν να εξασκηθούν στον πάγο ακούγοντας τις αγαπημένες τους εορταστικές μελωδίες, αλλά και όσους δεν ξέρουν πατινάζ αλλά θέλουν να μάθουν.

Οι επισκέπτες συναντούν το Παγοδρόμιο στο ίδιο σημείο, στη βόρεια όχθη του Καναλιού, στο ύψος του Κέντρου Επισκεπτών, οπού μπορούν να απολαύσουν το φωτισμένο υπερθέαμα του Καναλιού και τα Χορογραφημένα Σιντριβάνια ενώ στροβιλίζονται με τα παγοπέδιλά τους.

Το Παγοδρόμιο λειτουργεί καθημερινά από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 22.00 το βράδυ, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.
Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή
Οι προεγγραφές ανοίγουν κάθε Τρίτη στις 12.00
 

Διασκέδαση

Ροή ειδήσεων

Share