Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πού θα διασκεδάσεις σήμερα, Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, στην Αθήνα; Μοναδικές προτάσεις από το Athensmagazine.gr

Ξεχωρίσαμε τα καλύτερα!

6 Δεκεμβρίου 2022 14:03
Πού θα διασκεδάσεις σήμερα, Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, στην Αθήνα; Μοναδικές προτάσεις από το Athensmagazine.gr
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr, σου κάνει τις καλύτερες προτάσεις διασκέδασης για σήμερα Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, ώστε να περάσεις μία όμορφη μέρα. Παρακάτω θα βρεις προτάσεις για όλα τα γούστα, από εστιατόριο και bar μέχρι σινεμά και θέατρο.

Εμείς ξεχωρίσαμε τα καλύτερα για διασκέδαση... εσείς απολαύστε το!

Εστιατόριο

Το Athensmagazine.gr προτείνει για σήμερα φαγητό στο «Τρένο στο Ρουφ». που βρίσκεται στην Λεωφόρο Κωνσταντινουπόλεως προς τον σταθμό του προαστιακού στο Ρουφ.

Πρόκειται για τη μοναδική αμαξοστοιχία στον κόσμο όπου μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου, να παρακολουθήσεις κάποια θεατρική παράσταση, να πάρεις ένα ρομαντικό δείπνο ή να παρακολουθήσεις μια λογοτεχνική βραδιά.

Βρίσκεται σταθμευμένο, την αποβάθρα του σιδηροδρομικού σταθμού Ρουφ και αποτελείται από εννέα παλαιά βαγόνια – μεταξύ των οποίων και το «Ελληνικό Βαγόνι», ένα αυθεντικό Wagon Restaurant του Orient Express κατασκευής 1924, και μια μουσειακή ατμομηχανή τύπου Μπρέντα του 1947 – που λειτουργούν ως θεατρική σκηνή, μουσική σκηνή, εστιατόριο, φουαγιέ, μπαρ, καμαρίνια και βοηθητικοί χώροι.

Bar

Αν πάλι ψήνεσαι για ποτάκι τότε για σήμερα σου προτείνουμε το «Manitou», που βρίσκεται στη Λεωφόρο Δεκελείας στον αριθμό 128, στη Νέα Φιλαδέλφεια, σε ένα κεντρικό σημείο, με περατζάδα.

Στο Manitou, μπορείς να απολαύσεις είτε τον πρωινό σου καφέ και ένα νόστιμο γλυκό, είτε να φας ένα πλούσιο brunch ή ακόμα και να απολαύσεις ένα cocktail με μοναδική γεύση και αρώματα, συνοδεία νόστιμων finger foods.

Minimal αισθητική, πινελιές με πράσινα φυτά και ιδιαίτερη αρχιτεκτονική συνθέτουν έναν μοναδικό χώρο, που θα γίνει ο νέος σου αγαπημένος.

Σινεμά

Αν έχεις διάθεση για σινεμά τότε σου προτείνουμε την ταινία δράσης «Devotion: Οι Ήρωες των Αιθέρων».

Υπόθεση:

Ο Τζέσι Μπράουν είναι ο πρώτος Αφροαμερικανός πιλότος του Πολεμικού Ναυτικού. Οι προκλήσεις για να αποδείξει την αξία του είναι διαρκείς και θα πολλαπλασιαστούν όταν μετατεθεί στο μέτωπο του πολέμου της Κορέας.

Δες το trailer:

Δες εδώ σε ποια σινεμά παίζεται η ταινία

Θέατρο

Παράλληλα, αν έχεις όρεξη για θέατρο τότε μπορείς να δεις την παράσταση «Κωλόκαιρος», του Αντώνη Τσιοτσιόπουλου στο θέατρο Τζένη Καρέζη.

Σε ένα κέντρο διασκέδασης στην Ελευσίνα, μέσα στα απομεινάρια του γλεντιού της προηγούμενης νύχτας, οι χαρακτήρες του έργου βρίσκονται μπροστά σε μια μεγάλη έκπληξη. Η άφιξη του Σοφοκλή, όχι μόνο θα αναταράξει τις ισορροπίες στο μικρόκοσμο του μπουζουκτσίδικου, αλλά θα φέρει μυστικά και αποκαλύψεις στο φως και θα εξωθήσει τον Μίμη, τον Στέλιο, τη Μαρία και τον Μάκη σε ακραίες συγκρούσεις. Το παρελθόν επισκέπτεται βίαια το παρόν, την ώρα που όλοι ετοιμάζονται για μια κηδεία και οι ουρανοί έχουν ανοίξει. Όλα προμηνύουν μια απρόσμενη εξέλιξη.

Τα πρόσωπα στο μαγαζί «Διυλιστήριο» στην Ελευσίνα φέρουν όλα τα χαρακτηριστικά μιας λαϊκής ελληνικής πραγματικότητας. Η ζωή τους, βουτηγμένη στο αλκοόλ, τη μυρωδιά του τσιγάρου και τον ήχο των λαϊκών και των «σκυλάδικων», ακροβατεί ανάμεσα στην ειλικρίνεια και στις αμαρτίες του παρελθόντος. Η αγνή λαϊκότητά τους συγκρούεται με την πονηριά και το κυνήγι του συμφέροντος. Άνθρωποι με αντιφάσεις, ούτε καλοί ούτε κακοί, με τις αδυναμίες και τα προτερήματά τους.

Κωλόκαιρος του Αντώνη Τσιοτσιόπουλου

Μέσα από τέτοιους χαρακτήρες το έργο σκιαγραφεί μια χώρα κι έναν κόσμο όπου τίποτα δεν είναι σταθερό, δεν υπάρχει απάγκιο ούτε εγγυήσεις για το μέλλον, οι αξίες είναι ρευστές και οι σχέσεις δύσκολες. Η φιλία, η συντροφικότητα, η αγάπη και η οικογένεια είναι έννοιες που βάλλονται στον Κωλόκαιρο, συγκρουόμενες με την απληστία, τους εγωισμούς και την προκατάληψη απέναντι στο καινούργιο και το διαφορετικό.

Δοκιμάζονται στο έργο τα στεγανά και οι ριζωμένες νοοτροπίες μιας κοινωνίας που δυσκολεύεται να αποδεχτεί την ανάγκη απελευθέρωσης και αυτοδιάθεσης των μελών της με τρόπο διαφορετικό από τους «δεδομένους».

Κλείσε εδώ το εισιτήριο σου

Μουσική

Επιπλέον σήμερα μπορείς να απολαύσεις την KOMPANÍA στο ΙΛΙΟΝ plus.

Η KOMPANÍA είναι εδώ και χρόνια, μία από τις πλέον επιδραστικές μπάντες στο χώρο του ρεμπέτικου και αποτελείται από τους: Ιουλία Καραπατάκη (τραγούδι), Σωτήρη Παπατραγιάννη (τραγούδι, μπαγλαμά), Θοδωρή Πετρόπουλο (μπουζούκι, τραγούδι), Τζίμη Γκίνη (ακορντεόν), Γιώργο Παπαδόπουλο (ηλεκτρική κιθάρα) Μιχάλη Δάρμα (κοντραμπάσο) και Κώστα Σπυράτο (τύμπανα/κρουστά).

KOMPANÍA στο ΙΛΙΟΝ plus

Επί μια δεκαετία πραγματοποιεί συνεχείς περιοδίες, σε δεκάδες πόλεις, χωρών του εξωτερικού, όπως σε Ολλανδία, Γερμανία, Αυστρία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ελβετία, Γαλλία, Σουηδία, Ισραήλ, Αλβανία, Κύπρο κ.α. και φυσικά σε σημαντικούς χώρους ανά την Ελλάδα!

Κάνε εδώ την κράτησή σου

 

Διασκέδαση

Ροή ειδήσεων

Share