Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πού θα διασκεδάσεις σήμερα, Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου, στην Αθήνα; Μοναδικές προτάσεις από το Athensmagazine.gr

Ξεχωρίσαμε τα καλύτερα!

1 Δεκεμβρίου 2022 10:28
Πού θα διασκεδάσεις σήμερα, Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου, στην Αθήνα; Μοναδικές προτάσεις από το Athensmagazine.gr
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr, σου κάνει τις καλύτερες προτάσεις διασκέδασης για σήμερα Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου, ώστε να περάσεις μία όμορφη μέρα. Παρακάτω θα βρεις προτάσεις για όλα τα γούστα, από εστιατόριο και bar μέχρι σινεμά και θέατρο.

Εμείς ξεχωρίσαμε τα καλύτερα για διασκέδαση... εσείς απολαύστε το!

Εστιατόριο

Το Athensmagazine.gr προτείνει για σήμερα φαγητό στο «Ρακάκι», που βρίσκεται στην οδό Μοσχονησίων 2, στην Καισαριανή, για να δοκιμάσετε αυθεντικό κρητικό φαγητό. Με την ευκαιρία ανακαλύψτε εδώ περισσότερα μαγαζιά για αυθεντικό κρητικό φαγητό στην Αθήνα.

Ένα παλιό προσφυγικό σπίτι, το οποίο έχει μεταμορφωθεί σε ταβέρνα με κρητικό φαγητό και φέρει το όνομα "Ρακάκι", σε περιμένει να απολαύσεις νόστιμες γεύσεις, σε έναν χώρο με ζεστή ατμόσφαιρα.

Παράλληλα, οι εικόνες από την Κρήτη, που κρέμονται από τους τοίχους, σε κάνουν να αισθάνεσαι ότι μπήκες στο αρχοντικό παππούδων στην Κρήτη.

Bar

Από την άλλη αν έχεις διάθεση για ποτάκι τότε σου προτείνουμε το «48 Espresso Wine Bar», που βρίσκεται στην Λεωφόρο Βεΐκου 48, στο Γαλάτσι. Με την ευκαιρία ανακάλυψε περισσότερα μαγαζιά στο Γαλάτσι.

Ένας πανέμορφος χώρος διακοσμημένος από ξύλο και μέταλλο στο οποίο μπορείς να διασκεδάσεις από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Γευστικό πρωϊνό και καφές για το πρωί.... λευκό ή κόκκινο κρασί από την κάβα, επιλεγμένα whiskey, rum, vodka και γευστικά cocktails για το βράδυ.

Σινεμά

Παράλληλα, σήμερα ξεκίνησε η νέα κινηματογραφική εβδομάδα και σου προτείνουμε να την εγκαινιάσεις με την ταινία «Η Νύχτα της 12ης».

Υπόθεση:

Ο νεαρός αστυνομικός Γιοχάν Βιβές έχει μόλις διοριστεί επικεφαλής στην εγκληματολογική ομάδα της Γκρενόμπλ. Το ίδιο βράδυ μια νεαρή κοπέλα θα καεί ζωντανή στη μέση του δρόμου κι εκείνος θα αναλάβει να διαλευκάνει την πιο δύσκολη υπόθεση της καριέρας του.

Δες το trailer:

Θέατρο

Αν έχεις διάθεση για θέατρο τότε σήμερα μπορείς να απολαύσεις την παράσταση «Ο Κουρέας της Σεβίλλης», στο θέατρο Ακροπόλ με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, σε σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου.

Λίγα λόγια για το έργο:

Το 1775 στις παρυφές της Γαλλικής επανάστασης ο Καρόν ντε Μπομαρσέ εμπνεόμενος από το διαφωτισμό και τα κηρύγματα του Βολταίρου, του Ρουσσώ κι επηρεασμένος εκτός των άλλων από τον Μολιέρο και τον Μαριβώ γράφει τον περίφημο «ΚΟΥΡΕΑ ΤΗΣ ΣΕΒΙΛΛΗΣ» που ανεβαίνει στο θέατρο με πρωτοφανή επιτυχία και στη συνέχεια μεταμορφώνεται από τον Τζοακίνο Ροσίνι σε μια από τις πιο διάσημες όπερες παγκοσμίως.

Ο περίφημος Φίγκαρο εμφανίζεται για πρώτη φορά στη θεατρική πινακοθήκη ως ένας μυθικός χαρακτήρας τυχοδιώκτη πονηρού καταφερτζή αλλά και ονειροπόλου ο οποίος ήταν προάγγελος μιας επανάστασης που έμελλε να αλλάξει τον κόσμο.

«Ο Κουρέας της Σεβίλλης»

Στην ιστορία του έργου μπαίνει ανάμεσα στη διαμάχη του γέρο Ντοτόρε Μπαρτόλο και του νεότερού του κόμη Αλμαβίβα που μάχονται για το ποιος θα καταφέρει να παντρευτεί την πανέμορφη Ροζίνα. Παρά τις μάταιες προφυλάξεις του Μπαρτόλο ο Φίγκαρο με τα πανέξυπνα τεχνάσματά του καταφέρνει να κερδίσει ο αριστοκράτης κόμης Αλμαβίβα την πανέμορφη Ροζίνα κι ως εκ τούτου στο τέλος να νικήσει ο έρωτας.

Αξιοσημείωτο είναι το πετυχημένο ανέβασμα του έργου από το Εθνικό θέατρο από το 1948 έως το 1950 σε μετάφραση Δημήτρη Ροντήρη και σκηνοθεσία Κλ. Κλώνη όπου το ρόλο του Φίγκαρο υποδύθηκε ο νεαρός τότε Δημήτρης Χορν, της Ροζίνας η Έλλη Λαμπέτη, του κόμη Αλμαβίβα ο Ανδρέας Φιλιππίδης και του γιατρού Μπαρτόλο ο Χριστόφορος Νέζερ.

Κλείσε εδώ το εισιτήριο σου

Μουσική

Παράλληλα, σήμερα μπορείς να απολαύσεις την Κατερίνα Παπουτσάκη στο Σταυρό του Νότου Club.

Τραγούδια δικά της, τραγούδια που της φέρνουν στο μυαλό μυρωδιές από τα παλιά αλλά και μελωδίες του σήμερα.

Όλα αυτά «πειραγμένα» με αγάπη και κέφι, από εμπνευσμένους μουσικούς με γούστο, σκέρτσο και φινέτσα!

Κατερίνα Παπουτσάκη

Κάνε εδώ την κράτησή σου

Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις

Ο Δήμαρχος Αθηναίων φωταγωγεί την πόλη μαζί με Δημάρχους από όλο τον κόσμο

Η πιο αγαπημένη γιορτή του χρόνου πλησιάζει και η Αθήνα ετοιμάζεται να την υποδεχθεί με φως, λάμψη και χαρά στο κέντρο και στις γειτονιές της! Ο εορταστικός διάκοσμος ολοκληρώθηκε – αναβαθμισμένος και οικολογικός – και κορυφώνεται με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην πλατεία Συντάγματος, την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου, στις 18.00. Το πανέμορφο έλατο που και φέτος «ταξίδεψε» στην Αθήνα από το Καρπενήσι, φωτίζεται από 40.000 λαμπάκια, μήκους 5 χλμ. και διακοσμείται με εκατοντάδες μπάλες και στολίδια.

Αθήνα Χριστούγεννα

Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, την 1η Δεκεμβρίου, ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει μέσα από μια λαμπερή γιορτή, όπου κυριαρχεί το φως και η μουσική, με παρουσιάστρια τη Νάντια Κοντογεώργη.

Την 1η Δεκεμβρίου το ΚΠΙΣΝ μεταμορφώνεται και «φοράει» τα γιορτινά του: Οι φωτιστικές εγκαταστάσεις μεταμορφώνουν το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος σε ένα μαγικό τοπίο. Το Παγοδρόμιο στο Κανάλι ανοίγει τις πόρτες του και προσκαλεί τους επισκέπτες να στροβιλιστούν στον πάγο. Τα Χορογραφημένα Σιντριβάνια κινούνται σε γιορτινούς ρυθμούς και ο Άγιος Βασίλης περιμένει να καλωσορίσει τα παιδιά κάθε ηλικίας με μπαλόνια και χαμόγελα.

Και όλοι μαζί συναντιόμαστε στην Αγορά για να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε με την Παιδική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και τις chórεs της Μαρίνας​ Σάττι, σε μια ξεχωριστή συμμετοχική μουσική εκδήλωση, που θα διευθύνει ο Αμερικανός μαέστρος, συνθέτης και διευθυντής του Young People’s Chorus of New York City, Francisco J. Núñez.

Πέμπτη 01/12, 19.00
Αγορά

 

Διασκέδαση

Ροή ειδήσεων

Share