Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πού θα διασκεδάσεις σήμερα, Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, στην Αθήνα; Μοναδικές προτάσεις από το Athensmagazine.gr

Ξεχωρίσαμε τα καλύτερα!

28 Νοεμβρίου 2022 11:09
Πού θα διασκεδάσεις σήμερα, Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, στην Αθήνα; Μοναδικές προτάσεις από το Athensmagazine.gr
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr, σου κάνει τις καλύτερες προτάσεις διασκέδασης για σήμερα Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, ώστε να περάσεις μία όμορφη μέρα. Παρακάτω θα βρεις προτάσεις για όλα τα γούστα, από εστιατόριο και bar μέχρι σινεμά και θέατρο.

Εμείς ξεχωρίσαμε τα καλύτερα για διασκέδαση... εσείς απολαύστε το!

Εστιατόριο

Το Athensmagazine.gr προτείνει για σήμερα φαγητό στο «Απόσταξις Μεζεδοπωλείο», που βρίσκεται στην Βασιλίσσης Σοφίας 13, στο Μαρούσι.

Το «Απόσταξις Μεζεδοπωλείο» είναι ένα παραδοσιακό μαγαζί με πέτρα, ζεστή διακόσμηση και παρεϊστικο κλίμα που σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα.

Τα πιάτα είναι το ένα καλύτερο από το άλλο! Γεύσεις σπιτικές, με πολλές gourmet πινελιές.

«Απόσταξις Μεζεδοπωλείο»

Bar

Από την άλλη αν ψήνεσαι για ποτάκι τότε για σήμερα σου προτείνουμε το «Marbella Gastro Bar»,που βρίσκεται στο Παγκράτι.

To Marbella, θυμίζει ένα μικρό όμορφο παλατάκι. Επιβλητικά χρώματα και πολυέλαιοι, προσδίδουν στον χώρο πολυτέλεια, η οποία γίνεται προσιτή, με την προσθήκη των retro στοιχείων και των ζεστών χρωμάτων, που δημιουργούν οικειότητα και ζεστασιά.

Εντυπωσιακοί πίνακες, ένα jukebox, μια εντυπωσιακή μπάρα με καμάρες, τραπεζάκια που θυμίζουν παλιό τρένο και πολύ πράσινο.

Το μενού επιμελείται η νεαρή ταλαντούχα σεφ, Ερασμία Μπαλάσκα, που σίγουρα κάπου θα την έχει πάρει το μάτι σου ή θα την έχει ακούσει το αυτί σου. Γεμάτη φαντασία, όρεξη και πολύ ταλέντο, η Ερασμία, έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα μοναδικό μενού, με γεύσεις που το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν έχεις δοκιμάσει πουθενά αλλού.

Τα πιάτα βασίζονται στην Μεσογειακή κουζίνα, ωστόσο έχουν πολλές έθνικ πινελιές, ενώ δεν λείπουν και οι προσωπικές πινελιές της Ερασμίας, που απογειώνουν την γεύση, ανεβάζοντας level.

Σινεμά

Αν έχεις διάθεση για σινεμαδάκι τότε για σήμερα σου προτείνουμε την ταινία «The Fabelmans».

Υπόθεση:

Στις ΗΠΑ των 50s, ένα αγόρι ανακαλύπτει τη μαγεία του κινηματογράφου την ώρα που έρχεται αντιμέτωπο με τις σκληρές αλήθειες τις οποίες κρύβει η οικογένειά του και τις πρώτες πληγές της εφηβείας.

Δες το trailer:

Δες εδώ που παίζεται η ταινία

Θέατρο

Η Happy Productions παρουσιάζει στον ΝΕΟ Ακάδημο, σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ, το βραβευμένο αριστούργημα ”DOGVILLE” του Lars von Trier, ένα έργο γροθιά που ξεγυμνώνει τα κατώτερα ένστικτα της ανθρώπινης φύσης, τους προσωπικούς υπολογισμούς, την εκμετάλλευση, τον ρατσισμό και την υποκρισία, κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις των ηρώων του μέχρι την τελευταία εκρηκτική σκηνή!

Στην απομονωμένη κωμόπολη Dogville καταφθάνει κυνηγημένη από εγκληματίες η γοητευτική Γκρέις (Έλλη Τρίγγου). Παρότι η παρουσία της μοιάζει να απειλεί τον φιλήσυχο χαρακτήρα του τόπου, οι ντόπιοι πείθονται να προστατέψουν την νεαρή φυγάδα, η οποία προσφέρει ως αντάλλαγμα την εργασία της στις καθημερινές δουλειές των κατοίκων.

«DOGVILLE», του Lars von Trier

Κι ενώ στην αρχή η πόλη θα αγκαλιάσει την νεαρή κοπέλα, τα σύννεφα δεν θα αργήσουν να πυκνώσουν με τους κατοίκους του Dogville να δείχνουν το αληθινό τους πρόσωπο!

….. Όμως η Γκρέις δεν έχει πει ακόμα την τελευταία της λέξη…

Το Dogville αποτελεί την πρώτη κινηματογραφική ταινία της τριλογίας του Trier «USA - Land of Opportunities», ενώ δανείζεται τα χαρακτηριστικά του από το θέατρο του Μπρεχτ και τη δομή του από την αρχαία τραγωδία. Η ταινία ήταν υποψήφια για το σημαντικό βραβείο Χρυσού Φοίνικα το 2003 στο Φεστιβάλ των Καννών και απέσπασε δεκάδες βραβεία και διακρίσεις σε όλο το κόσμο. Θεωρείται σήμερα ένα από τα κορυφαία έργα στην ιστορία του κινηματογράφου.

Το θεατρικό κείμενο προφανώς βασίζεται στο τελικό κινηματογραφικό σενάριο, αλλά έχουν επιπρόσθετα χρησιμοποιηθεί και παλαιότερες εκδοχές του. Με αυτόν τον τρόπο προστέθηκαν τμήματα του κειμένου που είχαν κοπεί από την τελική εκδοχή του σεναρίου της ταινίας ή τελικά παρουσιάστηκαν στην ταινία ως εικόνες χωρίς διάλογο.

Κλείσε εδώ το εισιτήριο σου

Μουσική

Παράλληλα, ο ηθοποιός Γιάννης Μπέζος προσκαλεί το κοινό στη μουσική βραδιά - αφιέρωμα στη μνήμη και στο πολύτιμο έργο του μεγάλου μας συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στην Αίθουσα συναυλιών του Κολλεγίου Αθηνών.

Ο Γιάννης Μπέζος μαζί με τη Μυρτώ Βασιλείου και τη Μαρία Αλαμανή θα ερμηνεύσουν μερικά από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του σπουδαίου Μίκη Θεοδωράκη, τραγούδια που έχουν εντυπωθεί στην ψυχή και στην καρδιά μας. Τραγούδια που γράφτηκαν για το θέατρο και τον κινηματογράφο, μελοποιημένη ποίηση, ερωτικά και λυρικά!

Μια βραδιά με τον Μίκη

Στη συναυλία συμμετέχει 10μελες ορχηστρικό σύνολο, η παιδική χορωδία του δημοτικού Ωδείου Αγίας Παρασκευής καθώς και το χορωδιακό σύνολο PMTP.

Κλείσε εδώ το εισιτήριο σου

 

Διασκέδαση

Ροή ειδήσεων

Share