Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Πού θα διασκεδάσεις σήμερα, Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, στην Αθήνα; Μοναδικές προτάσεις από το Athensmagazine.gr

Ξεχωρίσαμε τα καλύτερα!

24 Νοεμβρίου 2022 11:54
Πού θα διασκεδάσεις σήμερα, Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, στην Αθήνα; Μοναδικές προτάσεις από το Athensmagazine.gr
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr, σου κάνει τις καλύτερες προτάσεις διασκέδασης για σήμερα Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, ώστε να περάσεις μία όμορφη μέρα. Παρακάτω θα βρεις προτάσεις για όλα τα γούστα, από εστιατόριο και bar μέχρι σινεμά και θέατρο.

Εμείς ξεχωρίσαμε τα καλύτερα για διασκέδαση... εσείς απολαύστε το!

Εστιατόριο

Το Athensmagazine.gr προτείνει για σήμερα φαγητό στο «Marbella Gastro Bar» το ολοκαίνουργιο μαγαζί στην όμορφη γειτονιά του Παγκρατίου.

To Marbella, θυμίζει ένα μικρό όμορφο παλατάκι. Επιβλητικά χρώματα και πολυέλαιοι, προσδίδουν στον χώρο πολυτέλεια, η οποία γίνεται προσιτή, με την προσθήκη των retro στοιχείων και των ζεστών χρωμάτων, που δημιουργούν οικειότητα και ζεστασιά.

Εντυπωσιακοί πίνακες, ένα jukebox, μια εντυπωσιακή μπάρα με καμάρες, τραπεζάκια που θυμίζουν παλιό τρένο και πολύ πράσινο.

Το μενού επιμελείται η νεαρή ταλαντούχα σεφ, Ερασμία Μπαλάσκα, που σίγουρα κάπου θα την έχει πάρει το μάτι σου ή θα την έχει ακούσει το αυτί σου. Γεμάτη φαντασία, όρεξη και πολύ ταλέντο, η Ερασμία, έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα μοναδικό μενού, με γεύσεις που το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν έχεις δοκιμάσει πουθενά αλλού.

Τα πιάτα βασίζονται στην Μεσογειακή κουζίνα, ωστόσο έχουν πολλές έθνικ πινελιές, ενώ δεν λείπουν και οι προσωπικές πινελιές της Ερασμίας, που απογειώνουν την γεύση, ανεβάζοντας level.

Bar

Από την άλλη αν έχεις διάθεση για ποτάκι, τότε για σήμερα σου προτείνουμε τον «Παλιάτσο», που βρίσκεται στην Πλατεία Αγίας Τριάδας.

Η ατμόσφαιρα και η διακόσμηση στον «Παλιάτσο», είναι δύο πολύ μοναδικά πράγματα, τα οποία κάνουν το μαγαζί να ξεχωρίζει και το καθιστούν πραγματικά μοναδικό.

Τα vintage και retro έπιπλα, το βαθύ κόκκινο χρώμα στον φωτισμό που παραπέμπει σε καμπαρέ, το bar που θυμίζει τα speakeasy μαγαζιά της παλιάς εποχής και το μεγάλο παράθυρο στο βάθος του μαγαζιού με θέα τα τεράστια καταπράσινα φυτά, δημιουργούν ένα ειδυλλιακό τοπίο, που σε κάνει να νιώθεις ότι έχεις μπει σε μία χρονοκάψουλα και έχεις μεταφερθεί σε μια άλλη εποχή

Σινεμά

Παράλληλα, σήμερα ξεκίνησε η νέα κινηματογραφική εβδομάδα και σου προτείνουμε να την εγκαινιάσεις με την δραματική, αυτοβιογραφική ταινία «The Fabelmans».

Υπόθεση:

Στις ΗΠΑ των 50s, ένα αγόρι ανακαλύπτει τη μαγεία του κινηματογράφου την ώρα που έρχεται αντιμέτωπο με τις σκληρές αλήθειες τις οποίες κρύβει η οικογένειά του και τις πρώτες πληγές της εφηβείας.

Δες το trailer:

Δες εδώ σε ποια σινεμά παίζεται η ταινία

Θέατρο

Αν έχεις διάθεση για θέατρο τότε μπορείς να δεις την παράσταση «Η Μηχανή του Τούρινγκ» στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου.

Ο Άλαν Τούρινγκ είναι ο άνθρωπος που έσπασε τον κωδικό των ναζί και άλλαξε την πορεία του δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου, συμβάλλοντας καθοριστικά στην λήξη του το 1945. Οι ιστορικοί υπολογίζουν πως η συνεισφορά του βοήθησε να αποτραπούν εκατομμύρια θάνατοι.

 «Η Μηχανή του Τούρινγκ»

Ο ρόλος του στην Ιστορία αλλά και η συμβολή του στην επιστήμη των υπολογιστών και της τεχνητής νοημοσύνης έμεινε κρυφός λόγω της ομοφυλοφιλίας του, της διαπόμπευσης και της αυτοκτονίας του μέχρι το 2013 που η βασίλισσα Ελισάβετ αναγνώρισε επίσημα τις υπηρεσίες του. Πάνω από όλα όμως ο Τούρινγκ είναι ο υπερασπιστής της ανθρώπινης φαντασίας και μοναδικότητας. Η απόδειξη πως η ανθρώπινη ψυχή είναι ικανή να ξεπερνάει κάθε όριο, κάθε κοινωνικό παρεμβατισμό, κάθε στερεότυπο, κάθε αναστολή.

Κλείσε εδώ το εισιτήριο σου

Μουσική

Επιπλέον, η Ιουλία Καραπατάκη, η καλλιτέχνης που τραγουδάει όπως γελάει... με την καρδιά της, έρχεται στο Σταυρός του Νότου.

Για αυτήν το τραγούδι είναι ο τρόπος που επικοινωνεί σκέψεις και συναισθήματα. Και μπορεί το ευρύ κοινό να τη γνώρισε τα τελευταία χρόνια στις συναυλίες του Σωκράτη Μάλαμα, όμως ήδη από το 2005 μαζί με την κιθάρα της τραγουδούσε σε μαγαζιά στην Αθήνα και στην επαρχία.

Μαζί μαζί με τους μουσικούς της θα μας παρουσιάσει, στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου, ένα πρόγραμμα με ρεμπέτικα, παλιά λαϊκά, αλλά και έντεχνα τραγούδια τα οποία τα προσεγγίζει με πολύ σεβασμό και πολλή αγάπη!

Ιουλία Καραπατάκη

Μαζί της:
Αγης Παπαπαναγιώτου: κιθάρες, φωνή
Καλογιάννης Βεράνης: βιολί, τρομπέτα, φωνή
Άρης Κονιδάρης: πλήκτρα
Μιχάλης Δάρμας: κοντραμπάσο
Κώστας Σπυράτος: τύμπανα
Μανώλης Κουταλίδης: ηχοληψία

Παραγωγή – Management
Νοvel Vox

Κλείσε εδώ το εισιτήριο σου

 

Διασκέδαση

Ροή ειδήσεων

Share