Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πού θα διασκεδάσεις σήμερα, Τρίτη 22 Νοεμβρίου, στην Αθήνα; Μοναδικές προτάσεις από το Athensmagazine.gr

Ξεχωρίσαμε τα καλύτερα!

22 Νοεμβρίου 2022 11:59
Πού θα διασκεδάσεις σήμερα, Τρίτη 22 Νοεμβρίου, στην Αθήνα; Μοναδικές προτάσεις από το Athensmagazine.gr
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr, σου κάνει τις καλύτερες προτάσεις διασκέδασης για σήμερα Τρίτη 22 Νοεμβρίου, ώστε να περάσεις μία όμορφη μέρα. Παρακάτω θα βρεις προτάσεις για όλα τα γούστα, από εστιατόριο και bar μέχρι σινεμά και θέατρο.

Εμείς ξεχωρίσαμε τα καλύτερα για διασκέδαση... εσείς απολαύστε το!

Εστιατόριο

Το Athensmagazine.gr προτείνει για σήμερα φαγητό στο Las Palmas, το μαγαζί στο Χαλάνδρι που κάνει την καρδιά μας να χτυπά σε ρυθμούς Λατινικής Αμερικής.

Υπέροχες τεχνοτροπίες στους τοίχους, κατάφυτο περιβάλλον, αναπαυτικά καθίσματα, ζεστός και ρομαντικός φωτισμός, εντυπωσιακή μπάρα και όλα αυτά σε ένα περιβάλλον που σε ταξιδεύει μέχρι Λατινική Αμερική.

Λαχταριστά tacos και εκρηκτικά chimichangas με pulled pork και ακαταμάχητο τυρί που σιγολιώνει, ανοίγουν την όρεξη συνοδεία από δροσερές Margaritas και αναζωογονητική nikkei με cheviche, tiraditos και ταρτάρ σολωμού σε tacos περίβλημα.

Bar

Από την άλλη αν έχεις διάθεση για ποτάκι σου προτείνουμε το "Juan Rodriguez", το μπαρ που βρίσκεται στο στενό της Παλλάδος στον αριθμό 3.

Το μαγαζί παλαιώνει αποστάγματα και τα χρησιμοποιεί σε κλασικά cocktail ενώ παράλληλα σερβίρει πιάτα ιδανικά για να καταναλωθούν στη μπάρα.

Στην ουσία, πρόκειται για μία μίξη Νέας Ορλεάνης και μακρινού Παναμά. Ο εξωτικός Παναμάς είναι και ο τόπος γέννησης του Juan Rodriguez, του προσώπου όπου βασίστηκε η ιδέα του bar restaurant που ανοίγει τις πύλες του από νωρίς το πρωί, αποτελώντας μία ολοκληρωμένη πρόταση εξόδου για όλη την ημέρα.

Σ' ένα επιβλητικό, breathtaking σκηνικό που εμπνέεται από τη μυστηριώδη, αποκρυφιστική Νέα Ορλεάνη αλλά και τον εξωτικό Παναμά και θυμίζει νύχτες στο Moulin Rouge, θα απολαύσεις το ποτό σου και θα μεταφερθείς σε μια άλλη εποχή.

Σινεμά

Αν έχεις διάθεση για σινεμαδάκι τότε σου προτείνουμε για σήμερα την δραματική ταινία "Κορσές".

Υπόθεση:

Κλείνοντας τα 40 της χρόνια, η αυτοκράτειρα της Αυστρίας Ελισάβετ προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στον δημόσιο ρόλο της και τις καταπιεσμένες προσωπικές ανάγκες της.

Δες το trailer:

Δες σε ποια σινεμά παίζεται η ταινία

Θέατρο

Από την άλλη αν θέλεις να παρακολουθήσεις θέατρο, μια καλή παράσταση είναι "Η Απολογία της Μαρί Κιουρί" στο Θέατρο Αποθήκη.

Το έργο:

Η άγνωστη, στο ευρύ κοινό, ιστορία μιας σημαντικής γυναίκας της παγκόσμιας Ιστορίας. Τα όνειρα, η καριέρα, το αποτύπωμά της στην Επιστήμη, οι έρωτες και η σχέση με τις κόρες της.

Ένα ερωτικό σκάνδαλο, στο Παρίσι του 1911, γίνεται αφορμή για να κινδυνέψει μια επιστήμονας, να μην πάρει ένα Νόμπελ. Πρωταγωνιστές σ’ αυτό το σκάνδαλο, η Μαρί Κιουρί και ο Πωλ Λανζεβάν, επίσης επιστήμονας, παλιός μαθητής του άντρα της, Πιέρ Κιουρί, και παντρεμένος. Ο γαλλικός Τύπος αποσιώπησε τη δεύτερη απονομή του Νόμπελ Χημείας στην επιστήμονα και η γαλλική κοινωνία την κατέκρινε ξεχνώντας την μεγαλειώδη προσφορά της.

Η Απολογία της Μαρί Κιουρί

Αυτό το πραγματικό γεγονός, γίνεται εφαλτήριο για μια παράσταση που διαδραματίζεται σε μια δικαστική αίθουσα. Εκεί διεξάγεται η φανταστική δίκη της Μαρί και της δίνεται η ευκαιρία για μια απολογία. Και η καλύτερη απολογία δεν είναι άλλη από τη διήγηση της ζωής της. Τα πρώτα χρόνια στην υπό τσαρική κατοχή Βαρσοβία, οι σπουδές στη Σορβόνη, η ραδιενέργεια, το πρώτο Νόμπελ… Η Μαρί στο εδώλιο, σε μια συνθήκη κατάφωρης αδικίας, ξετυλίγει με συγκίνηση και ένταση τη δική της προσωπική ιστορία αποδεικνύοντας πως ο δρόμος των ιδεολόγων του πλανήτη, ειδικά των γυναικών, δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα.

Το κείμενο της Ευσταθίας παίρνει ως αφορμή τη βιογραφία της Μαρί Κιουρί, που είναι γραμμένη από την κόρη της Εύα, συγκεντρώνοντας παράλληλα καταγεγραμμένες πληροφορίες της ιστορικής πραγματικότητας σε συνδυασμό με στοιχεία μυθοπλασίας, που αναδεικνύουν, με ευαισθησία, τις άγνωστες πτυχές μιας προσωπικότητας (ερευνήτριας, επαγγελματία, συζύγου, μητέρας, ερωμένης). Μια ιστορία, η οποία μας αφορά ακόμη και σήμερα. Μιας γυναίκας, που ήδη, στις αρχές του περασμένου αιώνα, προσπάθησε να απαλλαγεί από τα στερεότυπα που η κοινωνία θέλησε για την ίδια.

Κλείσε εδώ το εισιτήριο σου

Μουσική

Παράλληλα, σήμερα μπορείς να απολαύσεις το τρίο του κοντραμπασίστα Γρηγόρη Θεοδωρίδη στο Half Note Jazz Club.

Στο πιάνο ο Ορέστης Πετράκης και στα τύμπανα ο Ούγγρος Attila Gyarfas που εδώ και χρόνια συνεργάζεται με τον Γρηγόρη σε διαφορά project εντός και εκτός της χώρας.

To τρίο του κοντραμπασίστα Γρηγόρη Θεοδωρίδη στο Half Note Jazz Club

Στο δεύτερο σετ το σχήμα θα εμπλουτιστεί με δύο από τους καλύτερους εγχώριους μουσικούς,τον γνωστό σε όλους David Lynch στο σαξόφωνο και τον καταπληκτικό Δημήτρη Παπαδόπουλο στην τρομπέτα. Το κουιντέτο πλέον θα παρουσιάσει συνθέσεις των Kenny Wheeler, Gary Peacock,Wolfgang Muthspiel κ.α

Κλείσε εδώ το εισιτήριο σου

 

Διασκέδαση

Ροή ειδήσεων

Share