Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πού θα διασκεδάσεις σήμερα, Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, στην Αθήνα; Μοναδικές προτάσεις από το Athensmagazine.gr

Ξεχωρίσαμε τα καλύτερα!

14 Νοεμβρίου 2022 12:39
Πού θα διασκεδάσεις σήμερα, Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, στην Αθήνα; Μοναδικές προτάσεις από το Athensmagazine.gr
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr, σου κάνει τις καλύτερες προτάσεις διασκέδασης για σήμερα Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, ώστε να περάσεις μία όμορφη μέρα. Παρακάτω θα βρεις προτάσεις για όλα τα γούστα, από εστιατόριο και bar μέχρι σινεμά και θέατρο.

Εμείς ξεχωρίσαμε τα καλύτερα για διασκέδαση... εσείς απολαύστε το!

Εστιατόριο

Το Athensmagazine.gr προτείνει για σήμερα φαγητό, στο Vitelli Athens, το νεοκλασικό bar - restaurant στο Παγκράτι που θα γίνει talk of the town.
Το Vitelli, άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό, πριν από μερικές εβδομάδες και αναμένεται να γίνει talk of the town. Στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό κτήριο του 1800 και η αισθητική του μαγαζιού είναι φανερά, αλλά ανεπιτήδευτα εμπνευσμένη από τη Νότια Ιταλία.

Το μενού στο Vitelli, βασίζεται στη Μεσογειακή κουζίνα και στις γευστικές πινελιές που προσθέτουν στις συνταγές, με έμπνευση, από την ιταλική γαστρονομία.

Ο σεφ του μαγαζιού, ο Γιώργος Πορφύρης, ο οποίος ξεχώρισε με την επιτυχημένη συμμετοχή του στο Master Chef, το 2017, δημιούργησε ένα μοναδικό μενού, το οποίο σε ταξιδεύει, σε μοναδικά γευστικά μονοπάτια.

Bar

Από την άλλη αν έχεις διάθεση για ποτάκι, τότε για σήμερα σου προτείνουμε το "Knave Bar", που βρίσκεται στην οδό Ασκληπιού 22, τη νέα άφιξη στο κέντρο της Αθήνας. Με την ευκαιρία ανακάλυψε περισσότερες νέες αφίξεις στην Αθήνα.

Το πρώτο πράγμα που πιθανώς θα παρατηρήσεις μπαίνοντας στο "Knave" είναι μια τοιχογραφία του Dreyk the Pirate με τους χαρακτηριστικούς ναύτες του να μαλώνουν πάνω από μια παρτίδα χαρτιά. Εκείνος που βρίσκεται σε δύσκολη θέση βγάζει έναν βαλέ από την κάλτσα του.

Το όνομα που έδωσαν στο μπαρ τους έχει πολλές σημασίες, εκείνοι κρατάνε αυτή του απατεώνα και του αλήτη «με την πιο ρομαντική τους έννοια.

Ένα bar με χαλαρή ατμόσφαιρα και έντονα χρώματα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Knave Bar (@knave_bar)

Σινεμά

Αν έχεις διάθεση για σινεμάδακι τότε σου προτείνουμε την δραματική ταινία "Απέραντη Αγάπη", με την Πενέλοπε Κρουζ.

Υπόθεση:

Στη Ρώμη της δεκαετίας του ’70, η 12χρονη Αντριάνα μεγαλώνει σε ένα ταραγμένο οικογενειακό περιβάλλον, το οποίο εντείνει τη δυσφορία την οποία νιώθει σε σχέση με το φύλο της.

Δες το trailer:

Δες εδώ σε ποια σινεμά παίζεται η ταινία

Θέατρο

Από την άλλη αν θέλεις να παρακολουθήσεις μια καλή παράσταση, τότε για σήμερα σου προτείνουμε το «DOGVILLE», του Lars von Trier, στο Θέατρο Νέος Ακάδημος.

Στην απομονωμένη κωμόπολη Dogville καταφθάνει κυνηγημένη από εγκληματίες η γοητευτική Γκρέις (Έλλη Τρίγγου). Παρότι η παρουσία της μοιάζει να απειλεί τον φιλήσυχο χαρακτήρα του τόπου, οι ντόπιοι πείθονται να προστατέψουν την νεαρή φυγάδα, η οποία προσφέρει ως αντάλλαγμα την εργασία της στις καθημερινές δουλειές των κατοίκων.

Κι ενώ στην αρχή η πόλη θα αγκαλιάσει την νεαρή κοπέλα, τα σύννεφα δεν θα αργήσουν να πυκνώσουν με τους κατοίκους του Dogville να δείχνουν το αληθινό τους πρόσωπο!

….. Όμως η Γκρέις δεν έχει πει ακόμα την τελευταία της λέξη…

Το Dogville αποτελεί την πρώτη κινηματογραφική ταινία της τριλογίας του Trier «USA - Land of Opportunities», ενώ δανείζεται τα χαρακτηριστικά του από το θέατρο του Μπρεχτ και τη δομή του από την αρχαία τραγωδία. Η ταινία ήταν υποψήφια για το σημαντικό βραβείο Χρυσού Φοίνικα το 2003 στο Φεστιβάλ των Καννών και απέσπασε δεκάδες βραβεία και διακρίσεις σε όλο το κόσμο. Θεωρείται σήμερα ένα από τα κορυφαία έργα στην ιστορία του κινηματογράφου.

Dogville, Νέος Ακάδημος

Το θεατρικό κείμενο προφανώς βασίζεται στο τελικό κινηματογραφικό σενάριο, αλλά έχουν επιπρόσθετα χρησιμοποιηθεί και παλαιότερες εκδοχές του. Με αυτόν τον τρόπο προστέθηκαν τμήματα του κειμένου που είχαν κοπεί από την τελική εκδοχή του σεναρίου της ταινίας ή τελικά παρουσιάστηκαν στην ταινία ως εικόνες χωρίς διάλογο.

Κλείσε εδώ το εισιτήριο σου

Μουσική

Παράλληλα, σήμερα μπορείτε να απολαύσετε τη Μπέσσυ Αργυράκη στη Σφίγγα.

Στη Σφίγγα θα παρουσιάσει με 5 σημαντικούς μουσικούς όλη της την μουσική πορεία. Τραγούδια που αγαπήθηκαν, δικά της αλλά και άλλων τραγουδιστών σε ένα πρόγραμμα – πάρτι!

Συμμετέχει μαζί της ο Δημήτρης Παπαθανασίου που με την υπέροχη φωνή του δίνει άλλο χρώμα στην μουσική παράσταση.
Μπέσσυ Αργυράκη στη Σφίγγα
 

Διασκέδαση

Ροή ειδήσεων

Share