Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

15αύγουστος στην Αθήνα - Τι να κάνεις για να περάσεις όμορφα;

Δώσε βάση!

15 Αυγούστου 2022 06:54
15αύγουστος στην Αθήνα - Τι να κάνεις για να περάσεις όμορφα;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί παραδοσιακά να έχουμε συνδυάσει τον Αύγουστο με την επίσκεψη στο χωριό, συναντήσεις με αγαπημένα πρόσωπα που έχουμε να δούμε καιρό και πανηγύρια. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που φέτος στις 15 Αυγούστου, οι συνθήκες δεν σου επέτρεψαν να βρίσκεσαι στο χωριό σου, αλλά αντίθετα βρίσκεσαι στην άδεια Αθήνα; Θα τα βάψεις μαύρα; Και βέβαια όχι!

Η Αθήνα έχει πολλά παραδεισένια σημεία και αν διαβάσεις τον παρακάτω οδηγό του Athensmagazine.gr, για το πως να περάσεις την σημερινή μέρα σου στην πρωτεύουσα, θα συνειδητοποιήσεις ότι μπορείς να τα περάσεις υπέροχα. Και τότε ένα χαμόγελο θα σχηματιστεί στα χείλη σου!

Με την ευκαιρία δες εδώ την Παλιά Αθήνα μέσα από ένα σπάνιο βίντεο που θα σε κάνει να κλάψεις από συγκίνηση.

Εκκλησία

Η 15 Αυγούστου είναι μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της εκκλησίας μας και η μεγαλύτερη Θεομητορική γιορτή του ορθοδόξου εορτολογίου.

Είναι μια μέρα αφιερωμένη στην Παναγία η οποία γιορτάζεται με λαμπρότητα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, ενώ μάλιστα πολλοί είναι αυτοί που επισκέπτονται την εκκλησία το πρωί. Παρακάτω, σου αναφέρουμε μερικές εκκλησίες στην Αθήνα, οι οποίες θα σε κάνουν να νιώσεις ότι βρίσκεσαι στο χωριό σου.

Άγιοι Ισίδωροι

Οι Άγιοι Ισίδωροι ή Άγιος Ισίδωρος ή Άγιος Σιδερέας είναι μεσαιωνική εκκλησία στην Αττική. Βρίσκεται στην ΝΔ πλαγιά του Λυκαβηττού, κολλημένη ακριβώς επάνω στον κομμένο βράχο και μέσα σε μεγάλο σπήλαιο. Είναι μικρό εκκλησάκι μονόκλιτου βασιλικού ρυθμού, με ξύλινη στέγη, 5,2 Χ 12,1 μ. Καταστράφηκε από πυρκαγιά το 1930 και κτίστηκε ξανά εκ βάθρων ένα χρόνο αργότερα.

Ο ναός μαζί με τα παρεκκλήσιά του είναι αφιερωμένος στον Άγιο Ισίδωρο τον Πηλουσιώτη, στον Άγιο Ισίδωρo τον Χιοπολίτη, στην Αγία Μυρόπη (Μερόπη) και στον Άγιο Γεράσιμο. Σύμφωνα με επιτόπια επιγραφή, ο ναός αφιερώθηκε στους Αγίους Ισιδώρους από μία εικόνα τους, που βρέθηκε επάνω σε έναν ιερομόναχο, όταν αυτός εκοιμήθη.

15 Αυγούστου 07:30 - 09:30 - Η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου

Ιερός Ναός Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού Λυκαβηττός, Αθήνα, Αττική
Όρθρος & Πανηγυρική Θεία Λειτουργία «Καὶ σὲ μεσίτριαν ἔχω, πρὸς τὸν φιλάνθρωπον Θεόν, μή μου ἐλέγξῃ τὰς πράξεις, ἐνώπιον τῶν Ἀγγέλων, παρακαλῶ σε, Παρθένε, βοήθησόν μοι […]

Ιερός Ναός Προφήτης Ηλίας

Ο Ιερός Ναός του Προφήτη Ηλία είναι ένας πολύπαθος Ναός, όπως αυτό καταγράφεται στο σύντομο ιστορικό.

  • Στα 1944 κατεστράφη ολοσχερώς από τον γνωστό βομβαρδισμό του Πειραιώς κατά το Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο.
  • Στα 1948 ξανακτίσθηκε με την φροντίδα του τότε Αρχιμανδρίτου Γερασίμου Γαρμπή.
  • Στα 1965 οι ανάγκες της Ενορίας επέβαλαν την επέκταση του, η οποία έγινε επί ιερατικού προϊσταμένου του Ναού του κυρού Χρυσοστόμου Θέμελη μετέπειτα Μητροπολίτου Μεσσηνίας.
  • Στα 1981 κατέστη ακατάλληλος για περαιτέρω λειτουργία από τους σεισμούς του Φεβρουαρίου.
  • Στα 1986 κατεδαφίσθη για να ανεγερθεί στην ίδια θέση νέος περικαλλής Ναός, προσαρμοσμένος στο όμορφο τοπίο, του λόφου.

Σημειώνεται ότι από τον Προφήτη Ηλία βλέπετε υπέροχη θέα.

Παραλία

Ο 15αύγουστος στην Αθήνα είναι μια καλή ευκαιρία να πάτε για μπάνια. Εκεί που οι υπόλοιποι θα στριμώχνονται στις παραλίες εκτός πόλης, εσύ μπορείς να διαλέξεις στην Αθήνα μια με λιγότερο κόσμο και να απολαύσεις καλύτερα το μπάνιο σου.

Προτεινόμενη παραλία: Κ.Α.Π.Ε.

Μια παραδεισένια παραλία με κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, κοντά στο Σούνιο και τον Ναό του Ποσειδώνα.

Το όνομα της παραλίας προέκυψε από την ταμπέλα που θα δεις ακριβώς από πάνω, στον δρόμο και αναφέρει «Ιδιοκτησία ΚΑΠΕ». Το ΚΑΠΕ είναι αρκτικόλεξο του «Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας».

Βραχώδης, απόμερη, με καταγάλανα και πολύ καθαρά νερά, αφήνει ικανοποιημένους ακόμα και τους πιο απαιτητικούς.

15αύγουστος στην Αθήνα - Τι να κάνεις για να περάσεις όμορφα;

Σημειώνεται ότι όλη η παραλία έχει βοτσαλάκια, ενώ καλό είναι να έχεις μαζί σου ομπρέλα καθώς η παραλία δεν είναι οργανωμένη.

Θερινό Σινεμά

Τι καλύτερο και ποιο χαλαρωτικό από ένα θερινό σινεμαδάκι; Διάλεξε την ταινία που σου αρέσει και απόλαυσε την κάτω από τον ουρανό, με τα αστέρια και το φεγγάρι που θα είναι γεμάτο ακόμα, μιας και την Παρασκευή είχαμε Πανσέληνο.

Προτεινόμενες ταινίες και σινεμά:

  • Το Τέλειο Αφεντικό - Αβάνα
  • Έγκλημα στον Νείλο - Σινέ Πέραν Digital (Δημ. Κιν/φος)
  • Το Μικρό Βιβλιοπωλείο στο Παρίσι - Cine Βοτσαλάκια

Για ψαράκι δίπλα στην θάλασσα

Επισκέψου μια ταβέρνα δίπλα στο κύμα της θάλασσας για να νιώσεις ότι βρίσκεσαι κάπου για διακοπές.

Προτεινόμενο μαγαζί:

Σαρδελάκι με θέα - Λεωφ. Ποσειδώνος 18, Βουλιαγμένη

Τηλέφωνο: 21 0967 0913

15αύγουστος στην Αθήνα - Τι να κάνεις για να περάσεις όμορφα;

Με θέα στο Σαρωνικό και το πεντανόστιμο φαγητό, το Σαρδελάκι, σίγουρα θα σε ενθουσιάσει. Επέλεξε ανάμεσα σε μια μεγάλη γκάμα από φρέσκα όστρακα ή ένα μεγάλο ψάρι στα κάρβουνα.

Με την ευκαιρία ανακαλύψτε εδώ περισσότερα μαγαζιά για ψαράκι στην Αθήνα, δίπλα στη θάλασσα.

 

Διασκέδαση

Ροή ειδήσεων

Share