Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

3 + 1 δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα για σήμερα Δευτέρα 11 Ιουλίου

Βρήκαμε τα καλύτερα!

11 Ιουλίου 2022 11:35
3 + 1 δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα για σήμερα Δευτέρα 11 Ιουλίου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν χρειάζεται πάντα να πληρώνεις για να απολαμβάνεις events και δραστηριότητες στην Αθήνα. Σου έχουμε μερικά καλά νέα! Ανακαλύψαμε τι μπορείς να κάνεις σήμερα στην πόλη εντελώς δωρεάν.

Μουσική, σινεμά, βόλτα, έκθεση...ότι μπορείς να φανταστείς μπορείς να το βρεις. Το Athensmagazine.gr, στα παρουσιάζει.

Παράλληλα, ανακάλυψε την δωρεάν εφαρμογή του Δήμου Αθηναίων, που σε ενημερώνει για όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις της πόλης.

Τιμητική εκδήλωση - συναυλία για τον Σταύρο Ξαρχάκο στο Άλσος Περιστερίου

Άλσος Δήμου Περιστερίου στις 20:30

Ο Δήμος Περιστερίου διοργανώνει τιμητική εκδήλωση – συναυλία για τον Σταύρο Ξαρχάκο, τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022, ώρα 20:30, στο Άλσος Περιστερίου.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

  • Προβολή βίντεο με την ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου
  • Ομιλία από τον Δημοσιογράφο κ. Γιώργο Τσάμπρα
  • Ομιλία από τον Δημοσιογράφο - Πολιτικό κ. Γιώργο Λιάνη
  • Ομιλία από τον Δήμαρχο κ. Ανδρέα Παχατουρίδη
  • Ομιλία από τον π. Πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή
  • Απονομή Τιμητικής Διάκρισης
  • Καλλιτεχνικό πρόγραμμα - συναυλία με τους: Ελένη Βιτάλη, Χρήστο Θηβαίο, Κώστα Μακεδόνα, Μανώλη Μητσιά, Γιώργο Νταλάρα και Ηρώ Σαΐα.

δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα για σήμερα Δευτέρα 11 Ιουλίου

"Η Χώρα που ποτέ δεν πεθαίνεις" της Ornela Vorpsi στο Αττικό Άλσος

Θέατρο Αττικού Άλσους στις 21:00

Η επιτυχημένη παράσταση του Ένκε Φεζολλάρι "Η Χώρα που ποτέ δεν πεθαίνεις" της Οrnela Vorpsi, με την Αμαλία Αρσένη στον πρωταγωνιστικό ρόλο, για μία μόνο παράσταση - στις 11 Ιουλίου στο Αττικό Άλσος σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

Ο Ένκε Φεζολλάρι, μετά την "Ορκισμένη Παρθένα" στο Φεστιβάλ Αθηνών, καταπιάνεται ξανά με την αλβανική δραματουργία. Το βραβευμένο μυθιστόρημα της Ornela Vorpsi, που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αποτελεί ένα μανιφέστο ενάντια στην πατριαρχική δομή της Αλβανίας και στην καταπίεση του ερωτισμού και της ελευθερίας του λαού της από την περίοδο του ‘70 έως τη διάλυση των χωρών του πρώην Ανατολικού Μπλοκ. Κεντρική ηρωίδα είναι η Ορνέλα, η οποία διηγείται άλλοτε πικρά και άλλοτε με χιούμορ την πορεία της προς την ενηλικίωση. Μέσα από την τρυφερή αλλά και σκληρή γραφή της η εικαστικός και συγγραφέας που ζει πλέον στο Παρίσι εξιστορεί, στην πραγματικότητα, την προσωπική της ιστορία. Εικόνες μιας χώρας δίπλα μας που ελάχιστοι την γνωρίζουν, μιας χώρας που μέσα από τις στάχτες της δικτατορίας του Ενβέρ Χότζα προσπαθεί να αναγεννηθεί, μιας χώρας που ποτέ δεν πεθαίνει…

δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα για σήμερα Δευτέρα 11 Ιουλίου

Η Vorpsi δημιουργεί ένα καθαρά γυναικείο σύμπαν που αμύνεται, ονειρεύεται, συνθλίβεται και, στο τέλος, επιβιώνει σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο. Ένα Βαλκάνιο αφήγημα για την ταπείνωση αλλά και την αντίσταση της γυναίκας ενάντια στα πατριαρχικά καθεστώτα. Ένα χρονικό ταξίδι σε μια χώρα που ποτέ δεν πεθαίνεις, παρά μαθαίνεις να ζεις - σχεδόν χωρίς να ανασαίνεις, να κρύβεσαι, να συναινείς ακούσια, να μοιράζεσαι το λιγοστό σου φαγητό, να σκύβεις το κεφάλι περιμένοντας τις "καλύτερες μέρες" και, αν είσαι τυχερός, να μπεις σε ένα αεροπλάνο… Να αποχαιρετήσεις τη χώρα σου για πάντα, και να γράψεις - χρόνια μετά - ένα μυθιστόρημα για το τι έζησες...

Στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ της Περιφέρειας Αττικής στο θέατρο "Κατίνα Παξινού" στο Αττικό Άλσος.

Κρατήσεις θέσεων θα γίνονται μέσω του www.ticketservices.gr.

"Που βαδίζουμε κύριοι;" συναυλία αφιέρωμα στον Λουκιανό Κηλαηδόνη

Υπαίθριο Δημοτικό θέατρο Ζωγράφου στις 21:00

"Που βαδίζουμε κύριοι;" μια συναυλία αφιέρωμα στον Λουκιανό Κηλαηδόνη.

Συμμετέχουν οι (με αλφαβητική σειρά): Σπύρος Γραμμένος, Μαρία Κηλαηδόνη και Μανώλης Φάμελλος.

Μαζί τους οι μουσικοί:
Χρήστος Παπαδόπουλος - τραγούδι, κλαρινέτο
Στέφανος Δανιηλίδης - πιάνο, ακορντεόν
Μάνος Λούτας - μπάσο
Βαγγέλης Τσιμπλάκης - ντραμ

Στο πλαίσιο του Ζωγράφου Summer Festival vol.3 - 2022.

 δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα για σήμερα Δευτέρα 11 Ιουλίου

Ομαδική έκθεση "Οι Σειρήνες ήταν γυναίκες πουλιά - Les Sirènes étaient des femmes oiseaux!"

ΟΙΚΙΑ ΤΟΜΠΑΖΗ - ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

O οργανισμός HYam (Hydra for Artis of the Mediterranean - Ύδρα για τους καλλιτέχνες της Μεσογείου), συνεχίζει την υποστήριξη του σε μια αναδυόμενη καλλιτεχνική σκηνή, με την επετειακή έκθεση που έχει τίτλο Les Sirènes étaient des femmes oiseaux (Οι Σειρήνες ήταν γυναίκες πουλιά), με την οποία γιορτάζει την πέμπτη έκδοσή του.

Με την έκθεση αυτή για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο οργανισμός HYam θέτει τις γυναίκες στο επίκεντρο της προσοχής, προσκαλώντας δύο νέες καλλιτέχνιδες, μια Κύπρια και μια Γαλλίδα, να εκθέσουν αυτό το καλοκαίρι στο νησί της Ύδρας σε ένα από τα εμβληματικά κτίρια του νησιού. Πρόκειται για την Γαλλίδα καλλιτέχνη βίντεο Anne-Charlotte Finel, και την Κύπρια γλύπτρια Λητώ Κάττου.

δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα για σήμερα Δευτέρα 11 Ιουλίου

Η έκθεση Les Sirènes étaient des femmes oiseaux, με θέμα την υβριδικότητα σε έναν 21ο αιώνα σε πλήρη μετάλλαξη, εγκαινιάζεται στην Οικία Τομπάζη, παράρτημα της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας στην Ύδρα, το Σάββατο 9 Ιουλίου 2022 και διαρκεί ως την Κυριακή 14 Αυγούστου 2022.

 

Διασκέδαση

Ροή ειδήσεων

Share