Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

4 + 1 δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα για σήμερα Παρασκευή 8 Ιουλίου

Βρήκαμε τα καλύτερα!

8 Ιουλίου 2022 15:19
4 + 1 δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα για σήμερα Παρασκευή 8 Ιουλίου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν χρειάζεται πάντα να πληρώνεις για να απολαμβάνεις events και δραστηριότητες στην Αθήνα. Σου έχουμε μερικά καλά νέα! Ανακαλύψαμε τι μπορείς να κάνεις σήμερα στην πόλη εντελώς δωρεάν.

Μουσική, σινεμά, βόλτα, έκθεση...ότι μπορείς να φανταστείς μπορείς να το βρεις. Το Athensmagazine.gr, στα παρουσιάζει.

Με την ευκαιρία δες εδώ πού θα διασκεδάσεις σήμερα, Παρασκευή 8 Ιουλίου, στην Αθήνα.

Jef Maarawi (Full Band) & Jack Heart and The Love Ghosts

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στις 21:00

Τα Music Escapades, η ενότητα συναυλιών που είναι αφιερωμένη στις πιο σύγχρονες τάσεις της ελληνικής εναλλακτικής σκηνής, επιστρέφουν στους εξωτερικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ και εγκαινιάζουν το συναυαλιακό πρόγραμμα του φετινού καλοκαιριού.

Δύο από τους πιο ενδιαφέροντες singer-songwriters της αθηναϊκής σκηνής ενώνουν τις δυνάμεις τους, σε μια πολύ ενδιαφέρουσα βραδιά.

 δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα για σήμερα Παρασκευή 8 Ιουλίου

Ο Jef Maarawi μπορεί να γεννήθηκε στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, όμως είναι στην Αθήνα που έχει διαγράψει την καλλιτεχνική του πορεία, σε θέατρο και μουσική. Έχει κυκλοφορήσει τρεις δίσκους στην Inner Ear (με τελευταίο το υπέροχο άλμπουμ Terra Papagalli του 2021, έναν φόρο τιμής στην αθηναϊκή exotica) και είναι απολαυστικός στα live με τη larger than life εξωστρεφή παρουσία του.

O Jack Heart (κατά κόσμον Νικόλας Κοκολάκης, με καταγωγή από την Τήνο) πήρε το καλλιτεχνικό του όνομα από ένα κομμάτι του Bob Dylan κι έχει ήδη κυκλοφορήσει δύο άλμπουμ μαζί με τους Love Ghosts, συνδυάζοντας τον σύγχρονο κιθαριστικό ήχο με την κληρονομιά της παραδοσιακής τραγουδοποιίας. Παρέα, έχουν μοιραστεί στο παρελθόν τη σκηνή με τους Nick Cave and the Bad Seeds, Editors, Wolf Alice και The Last Drive.

Sam Messer έκθεση "I Sing to You"

ALLOUCHE BENIAS - 18:00 - 21:00

Η εμμονή του Sam Messer με τις γραφομηχανές ξεκίνησε σε συνεργασία με τον συγγραφέα Paul Auster αλλά εξελίχθηκε καθώς ο Messer άρχισε να χρησιμοποιεί τη γραφομηχανή για να εξερευνήσει πώς αλλάζει η γλώσσα.

 δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα για σήμερα Παρασκευή 8 Ιουλίου

Στα έργα που εκτίθενται, ο Messer αντλεί έμπνευση από την ιστορία της ζωγραφικής και τα σύγχρονα ζητήματα για να αυτοσχεδιάσει πάνω στην δομή της γραφομηχανής. Το λάδι, το ακρυλικό και το σπρέι χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία της επιφάνειας του καμβά έως ότου η γραφομηχανή μεταμορφωθεί σε πορτρέτο. Τα τρισδιάστατα στρώματα των υλικών του μαζί με την πεπλατυσμένη προοπτική μπλέκονται μεταξύ τους, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ότι το χρώμα λιώνει στις άκρες του καμβά, ενώ μερικές από τις γραφομηχανές τείνουν να χάνουν εντελώς τη μορφή τους.

Ο καλλιτέχνης για την δημιουργία των έργων του χρησιμοποιεί την αφαίρεση και τις γνώσεις του για την ιστορία της αυτοσχεδιαστικής τέχνης.

Βραδιές σινεμά στο Φεστιβάλ Δήμου Γλυφάδας 2022

3η Μαρίνα Γλυφάδας - 20:30

Το Φεστιβάλ του Δήμου Γλυφάδας περιμένει μικρούς και μεγάλους για τρεις μήνες πολιτισμού, ψυχαγωγίας και διασκέδασης. Σήμερα, προβάλλεται η ταινία "Το μυστήριο του κυρίου Πικ".

Υπόθεση:

Μια νεαρή εκδότρια ανακαλύπτει το ξεχασμένο χειρόγραφο ενός… πιτσαδόρου, το οποίο αποφασίζει αμέσως να εκδώσει. Το μυθιστόρημα γίνεται μπεστ σέλερ, ο συγγραφέας του (που έχει πεθάνει) δεν έχει γράψει τίποτε άλλο στη ζωή του κι ένας κριτικός λογοτεχνίας, πεπεισμένος ότι πρόκειται για απάτη, αποφασίζει να ερευνήσει την υπόθεση.

Trailer:

Πρόγραμμα καλοκαιρινών εκδηλώσεων Ιουλίου 2022 του Δήμου Περιστερίου

Άλσος Δήμου Περιστερίου

Στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου Περιστερίου, θα παρουσιαστεί σήμερα το 3o Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών.

 δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα για σήμερα Παρασκευή 8 Ιουλίου

Συμμετέχουν: Σύλλογος Ηπειρωτών Περιστερίου, Αδελφότης Κρητών
Περιστερίου, Σύλλογος Ποντίων Περιστερίου, Πανελλήνιος Αθλητικός
Σύλλογος “ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ”, Εργαστήρι Παραδοσιακών και Λαΐκών Χορών

Yoga στο Πάρκο στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος

Στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μπορείς να κάνεις yoga στο πάρκο με έμπειρους δασκάλους και να βιώσεις μία υπέροχη εμπειρία.

δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα για σήμερα Παρασκευή 8 Ιουλίου

 

Διασκέδαση

Ροή ειδήσεων

Share