Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

5 + 1 δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα για σήμερα Πέμπτη 7 Ιουλίου

Μάθε τώρα τι παίζει!

7 Ιουλίου 2022 13:56
5 + 1 δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα για σήμερα Πέμπτη 7 Ιουλίου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν χρειάζεται πάντα να πληρώνεις για να απολαμβάνεις events και δραστηριότητες στην Αθήνα. Σου έχουμε μερικά καλά νέα! Ανακαλύψαμε τι μπορείς να κάνεις σήμερα στην πόλη εντελώς δωρεάν.

Μουσική, σινεμά, βόλτα, έκθεση...ότι μπορείς να φανταστείς μπορείς να το βρεις. Το Athensmagazine.gr, στα παρουσιάζει.

Παράλληλα, το πιο "γευστικό" event επιστρέφει στο Ζάππειο, από τις 7 έως τις 10 Ιουλίου.

"Οι γείτονες από πάνω" του Σέσκ Γκέϊ στην Γλυφάδα

Γ' Μαρίνα Γλυφάδας - 20:30

Πρόκειται για μια έξυπνη "οργασμική κωμωδία" που αφορά όλον τον κόσμο, αφού έχει θέμα τον γάμο, τις μακροχρόνιες σχέσεις και το αιώνιο πρόβλημα των ζευγαριών…την αναζωπύρωση της αγάπης και του σεξ… με όλα τα ξεκαρδιστικά επακόλουθα! Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γλυφάδας 2022, δωρεάν στην Γ' Μαρίνα Γλυφάδας.

δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα για σήμερα 7 Ιουλίου

Υπόθεση:

Ο Επαμεινώνδας Ζαχαρίας Μπέκος ή Ζακ Μπεκώ (Δημήτρης Σταρόβας) & η Άννα Μαρία Πετροχείλου Μπέκου (Νικολέττα Καρρά) είναι παντρεμένοι 15 χρόνια και βάλε…!
Ο γάμος τους, περνάει μεγάλη κρίση και η σχέση τους έχεις αιχμαλωτιστεί στην ρουτίνα των χρόνων! Σχεδόν δεν αγγίζονται πια!!

Τρώγονται με τα ρούχα τους, οι καυγάδες είναι γι’ αυτούς καθημερινή συνήθεια!

Μια μέρα η Άννα Μαρία (Νικολέττα Καρρά) προσκαλεί τους "γείτονες από πάνω" σε finger food dinner, προκειμένου να γνωριστούν καλύτερα και, παράλληλα, για να βγάλουν την υποχρέωση για τη βοήθειά τους στην ανακαίνιση του διαμερίσματός τους πριν από 6 μήνες!

Ο Αντωνίκος (Γιώργος Κοψιδάς) & η Γεωργιάννα (Σοφία Μανωλάκου) είναι ένα ιδιαίτερο ζευγάρι με απελευθερωμένο lifestyle, απολαμβάνουν τις χαρές της ζωής όπως απολαμβάνουν και το σεξ, αχόρταγα και με πολύ ανοιχτό μυαλό! Ζουν στον επάνω όροφο, όμως τα βογγητά και οι αναστεναγμοί πάθους που ακούγονται σχεδόν κάθε βράδυ από το διαμέρισμα τους, αποτελούν άλλη μια αφορμή έντασης για τον Επαμεινώνδα (Δημήτρη Σταρόβα) και την Άννα Μαρία (Νικολέττα Καρρά). Ίσως από τη ζήλια, ακριβώς επειδή η δική τους σεξουαλική ζωή έχει χτυπήσει πάτο…

Το βράδυ της συνάντησης των επάνω και των κάτω, θα φέρει τα πάνω κάτω!

Μεγάλες αποκαλύψεις και μια σοκαριστική πρόταση θα αλλάξει τα δεδομένα και για τα δύο ζευγάρια…
Την παράσταση προλογίζει ο Θάνος Μπίρκος σε ένα ρόλο έκπληξη! Κι αυτός γείτονας, αλλά ο "πιο πάνω", που μένει στο δώμα και, ως Ναπολέων Δωμαπάρτης, προλογίζει, ακολουθεί και παρακολουθεί την παράσταση εξασφαλίζοντας ένα δεύτερο φινάλε μετά απο αυτό του έργου. Αγωνίζεται για την κανονικότητα της διαφορετικότητας και το δικαίωμα όλων στο δικαίωμα!!!

Προβολή συναυλίας της Royal Concertgebouw Orchestra

Στον Κήπο Μεγάρου Μουσικής Αθηνών - 21:00

Από το Φεστιβάλ της Λουκέρνης 2011.

"Τι ανακάλυψη", γράφει η Wall Street Journal για τον εκθαμβωτικό νεαρό μαέστρο Άντρις Νέλσονς, ο οποίος εμφανίζεται με τον πιανίστα Yefim Bronfman στο Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 5 του Μπετόβεν, το οποίο ακολουθεί μετά την Εισαγωγή από " Τα ερείπια των Αθηνών". Η Σεχραζάτ του Nikolay Rimsky-Korsakov, ηθεαματικά πολύχρωμη συμφωνική σουίτα που εμπνεύστηκε από τις ιστορίες των Αραβικών Νυχτών, συμπήρώνει το πρόγραμμα. Σχολιάζοντας την ποιότητα της ορχήστρας, ένας Ισπανός δημοσιογράφος έγραψε: "Απόψε είχα την εντύπωση ότι το Concertgebouw είναι πραγματικά η καλύτερη ορχήστρα στον κόσμο".

δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα για σήμερα 7 Ιουλίου

Πρόγραμμα:

Ludwig van Beethoven: Εισαγωγή από τα "Ερείπια των Αθηνών" έργο 113
Κοντσέρτο αρ. 5 για πιάνο σε μι ύφεση μείζονα, έργο 7
Frédéric Chopin: Σπουδή σε φα μείζονα, έργο 10/8
Nikolai Rimsky- Korsakov: Σεχραζάτ, έργο 35
Antonín Dvořák: Σλαβονικός Χορός σε λα ύφεση μείζονα, έργο 46/3

Sam Messer έκθεση "I Sing to You"

Allouche Benias, Κανάρη 1 - 18:00 - 21:00

Η εμμονή του Sam Messer με τις γραφομηχανές ξεκίνησε σε συνεργασία με τον συγγραφέα Paul Auster αλλά εξελίχθηκε καθώς ο Messer άρχισε να χρησιμοποιεί τη γραφομηχανή για να εξερευνήσει πώς αλλάζει η γλώσσα.

δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα για σήμερα 7 Ιουλίου

Στα έργα που εκτίθενται, ο Messer αντλεί έμπνευση από την ιστορία της ζωγραφικής και τα σύγχρονα ζητήματα για να αυτοσχεδιάσει πάνω στην δομή της γραφομηχανής. Το λάδι, το ακρυλικό και το σπρέι χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία της επιφάνειας του καμβά έως ότου η γραφομηχανή μεταμορφωθεί σε πορτρέτο. Τα τρισδιάστατα στρώματα των υλικών του μαζί με την πεπλατυσμένη προοπτική μπλέκονται μεταξύ τους, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ότι το χρώμα λιώνει στις άκρες του καμβά, ενώ μερικές από τις γραφομηχανές τείνουν να χάνουν εντελώς τη μορφή τους.

Ο καλλιτέχνης για την δημιουργία των έργων του χρησιμοποιεί την αφαίρεση και τις γνώσεις του για την ιστορία της αυτοσχεδιαστικής τέχνης.

2023 Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης: Μυστήριο 23 "Σινέ-Ελευσίς: IN SITU realities"

Αυτό το καλοκαίρι η Ελευσίνα μετατρέπεται σε υπαίθριο κινηματογράφο με προβολές ταινιών εμπνευσμένες από την πόλη και την ανθρωπογεωγραφία των κατοίκων της.

Η 2023 ΕΛΕVΣΙΣ Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει από τις 7 έως τις 10 Ιουλίου τη δράση παρακαταθήκης Μυστήριο 23_Σινέ-Ελευσίς: IN SITU realities, σηματοδοτώντας την έναρξη του πρώτου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στην ευρύτερη περιοχή, σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας. Επιχειρώντας μια συνομιλία με την Ελευσίνα και τα τοπία της, και ταυτόχρονα μια εκ νέου "ανάγνωση" οκτώ εμβληματικών ντοκιμαντέρ-φόρου τιμής στην πόλη και τους κατοίκους της, το Φεστιβάλ θα μεταμορφώσει τις Γραμμές ΟΣΕ του Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού και το Πάρκινγκ Παλαιού Ελαιουργείου, δύο τοποθεσίες ιδιαίτερης αισθητικής και σημασίας για το ιστορικό φορτίο και το διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον της Ελευσίνας, σε υπαίθριους κινηματογράφους, χαρίζοντας στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης μια αξέχαστη καλλιτεχνική εμπειρία.

Αντλώντας τη θεματική της από όλο το φάσμα της ρεαλιστικής καταγραφής, την αρχαιολογία, την ιστορία, την εθνογραφία έως το περιβάλλον και την οικολογία, η θερινή εκδοχή του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ αποτελεί προπομπό της δράσης Σινέ-Ελευσίς: IN SITU realities, που θα φιλοξενηθεί από το φθινόπωρο του 2023 στον ιστορικό κινηματογράφο Ελευσίς, την πρώτη -ενόψει της 2023 Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης- κλειστή αίθουσα παραστατικών και κινηματογραφικών καλλιτεχνικών γεγονότων.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται αυτό το καλοκαίρι πιλοτικά, σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας.

δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα για σήμερα 7 Ιουλίου

Πρόγραμμα προβολών

Πέμπτη 7 Ιουλίου

  • Πάρκινγκ Παλαιού Ελαιουργείου
    21:00 Σμύρνη, η καταστροφή μιας κοσμοπολίτικης πόλης 1900-1922, της Μαρίας Ηλιού (2012, 87') Κατάλληλη

Παρασκευή 8 Ιουλίου

  • Γραμμές ΟΣΕ | Παλαιός Σιδηροδρομικός Σταθμός της Ελευσίνας
    21:00 Πρώτη Ύλη, του Χρήστου Καρακέπελη (2012, 78') Κατάλληλη
    22:30 Baraka, του Ρον Φρίκε (1992, 96') Κατάλληλη
  • Πάρκινγκ Παλαιού Ελαιουργείου
    21:30 Στη γη του άγριου μελιού, των Ταμάρα Κοτέφσκα και Λιούμπομιρ Στεφάνοφ
    (Honeyland, 2019, 89') Κατάλληλη

Σάββατο 9 Ιουλίου

  • Γραμμές ΟΣΕ | Παλαιός Σιδηροδρομικός Σταθμός της Ελευσίνας
    21:00 Wall – E, του Άντριου Στάντον (2008, 98') Ειδική, μεταγλωττισμένη προβολή για παιδιά
    22:45 Το Παρίσι φλέγεται, της Τζένι Λίβινγκστον (Paris is Burning, 1990, 78') Κατάλληλη άνω των 16 ετών
  • Πάρκινγκ Παλαιού Ελαιουργείου
    21:30 Ένα προσωπικό ταξίδι του Μάρτιν Σκορσέζε στο αμερικάνικο σινεμά, των Μάρτιν Σκορσέζε και Μάικλ Χένρι Γουίλσον
    (A Personal Journey with Martin Scorsese Through American Movies, 1995, 225') Κατάλληλη

Κυριακή 10 Ιουλίου

  • Γραμμές ΟΣΕ | Παλαιός Σιδηροδρομικός Σταθμός της Ελευσίνας
    21:15 Οι παράλιες της ζωής μου, της Ανιές Βαρντά (The Beaches of Agnès, 2008, 112') Κατάλληλη
  • Πάρκινγκ Παλαιού Ελαιουργείου
    21:30 Συναντώντας τον Γκορμπατσόφ, των Βέρνερ Χέρτσογκ και Αντρέ Σίνγκερ
    (Meeting Gorbachev, 2018, 90') Κατάλληλη

"Στου Μποχώρη", σε σκηνοθεσία Βάνας Πεφάνη

Θέατρο "Κατίνα Παξινού"

Ένα καλοκαίρι γεμάτο με μουσική και θέατρο υπόσχεται το πρόγραμμα του 1ου Φεστιβάλ της Περιφέρειας Αττικής στο θέατρο "Κατίνα Παξινού" στο Αττικό Άλσος, που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και την αγαστή συνεργασία του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, Χάρη Ρώμα.

Για πρώτη φορά, οι πολίτες της Αττικής, αλλά και όλοι όσοι αγαπούν την τέχνη και τον πολιτισμό, θα μπορούν να απολαύσουν 30 μέρες Θέατρου τον Ιούλιο και 30 μέρες Μουσικής τον Σεπτέμβριο σε ένα πλούσιο, ποιοτικό πολιτιστικό πρόγραμμα, το οποίο συμπεριλαμβάνει πολλούς γνωστούς και αγαπημένους καλλιτέχνες.

Σήμερα παίζεται η παράσταση "Στου Μποχώρη".

Κρατήσεις θέσεων θα γίνονται μέσω του www.ticketservices.gr.

"Jazz στην Πλατεία"

Πειραιώς 260 - Πλατεία - 23:00

Τζαζ νότες συνοδεύουν φέτος τις φεστιβαλικές νύχτες, με ελεύθερη είσοδο. Πέντε ξεχωριστά ελληνικά τζαζ σχήματα, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του διακεκριμένου σαξοφωνίστα Δημήτρη Τσάκα, δίνουν την επίγευση των παραστάσεων και ζωντανεύουν μαγικά τις βραδιές μας στην Πειραιώς 260. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2022.

δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα για σήμερα 7 Ιουλίου

Πρόγραμμα:

  • 30 Ιουνίου, 1 & 2 Ιουλίου | Αλεξάνδρα Σιετή Quartet
  • 5 - 7 Ιουλίου | Μάνος Θεοδοσάκης Quartet
  • 10, 11 & 13 Ιουλίου | Alexandros Affolter Quartet
  • 14 - 16 Ιουλίου | Melina Paxinos Quartet
  • 18 - 20 Ιουλίου | Δημήτρης Σεβδαλής Quartet
 

Διασκέδαση

Ροή ειδήσεων

Share