Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Η είδηση για την Aegean που κάνει τον γύρο του διαδικτύου!

Τι συνέβη;

8 Ιανουαρίου 2019 16:30
Η είδηση για την Aegean που κάνει τον γύρο του διαδικτύου!

Στο κενό κατέληξε νέα προσπάθεια οικονομικών και επιχειρηματικών φορέων της επαρχίας Πάφου με τις εταιρείες Aegean και Blue Air σε μια βολιδοσκόπηση των προθέσεών τους στο ενδεχόμενο να καλύψουν το κενό που δημιουργείται για μια ακόμη φορά στο αεροδρόμιο Πάφου ως προς τη σύνδεση της επαρχίας με την Αθήνα, μετά την κατάρρευση και της Cobalt.

Αποκλειστικές πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι οι δύο αερομεταφορείς κατέστησαν ξεκάθαρη την πρόθεσή τους να μη δραστηριοποιηθούν στο δρομολόγιο Πάφος-Αθήνα, εκτιμώντας ότι η κερδοφορία ενός τέτοιου δρομολογίου δεν είναι ικανοποιητική σε σχέση με την υφιστάμενη κάλυψη που παρέχουν ήδη μέσω Λάρνακας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σπαραγμός για την Άντζελα Ζήλεια... Πέθανε τα ξημερώματα ο... (video)

Αν και η μια εταιρεία δεν έχει κλείσει εντελώς την πόρτα, παραπέμποντας στο εγγύς μέλλον για νέες συζητήσεις, εντούτοις παράγοντες της επαρχίας Πάφου τόνιζαν χθες στον «Φ» ότι επί της ουσίας το θέμα της σύνδεσης της Πάφου με την Αθήνα θα πρέπει να θεωρείται κλειστό για το ορατό μέλλον. Οι επιτελείς των εταιρειών, είπε, ήταν όσο σαφείς γίνεται πως το θέμα δεν είναι για αυτούς εθνικής σημασίας, όπως κάποιοι στην Πάφο επιχειρούν να καταδείξουν, αφού οι ίδιοι θεωρούν πως η σύνδεση της Κύπρου με τον ελλαδικό χώρο ικανοποιείται και με το παραπάνω μέσω των καθημερινών δρομολογίων από τη Λάρνακα.

«Συνεπώς για τις εταιρείες το ζήτημα είναι καθαρά οικονομικό, τόσο από πλευράς μεγάλου κόστους για δεύτερο σταθμό τους στην Κύπρο όσο και λόγω περιορισμένης κερδοφορίας τέτοιου δρομολογίου», ξεκαθάρισε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η εξαφάνιση αυτού του κοριτσιού, πάγωσε την Αμερική το 1991! Σήμερα βρέθηκε και δείτε πως είναι..

Πλέον, οι προσπάθειες των παραγόντων της Πάφου μπαίνουν επί της ουσίας στο «ψυγείο», εν αναμονή τυχόν εμφάνισης νέας ενδιαφερόμενης εταιρείας εκτός ελλαδικού χώρου ή ύπαρξης τέτοιων εξελίξεων που θα μεταβάλουν τη σημερινή αρνητική στάση Aegean και Blue Air για το θέμα. Παράλληλα, οικονομικοί παράγοντες εμφανίζονται διατεθειμένοι να ασκήσουν πιέσεις σε κράτος και διαχειρίστρια εταιρεία των αεροδρομίων προκειμένου να προσφέρουν στον αερομεταφορέα που θα δεχθεί να καλύψει το κενό κίνητρα για να εντάξει το αεροδρόμιο Πάφου στο πτητικό του πρόγραμμα, ίσως και παρόμοια με αυτά που έχουν δοθεί στη Ryanair.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Από 1η Φεβρουαρίου το 90% των Ελλήνων θα παίρνει μεγαλύτερο μισθό!

Οι ίδιες πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι η προσπάθεια αυτή δεν θα εγκαταλειφθεί παρά την ξεκάθαρη αρνητική θέση των αερομεταφορέων, αφού οι τοπικοί οικονομικοί φορείς εξακολουθούν να εισπράττουν από τους πολίτες της Πάφου ένα κλίμα δυσαρέσκειας για τις εξελίξεις που οδήγησαν στη διακοπή των δρομολογίων από την Πάφο στην Αθήνα. Στο επιβατικό κοινό της Πάφου εξακολουθεί να επικρατεί δυσαρέσκεια για το γεγονός αυτό, ενώ τα πρόσθετα δρομολόγια που μπαίνουν στο πτητικό πρόγραμμα δεν φαίνεται να συγκινούν το επιβατικό κοινό της επαρχίας!

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share