Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Black Friday στην Ryanair: Εισιτήρια από 3,92 ευρώ!

Τρέξτε να προλάβετε!

20 Νοεμβρίου 2018 15:59
Black Friday στην Ryanair: Εισιτήρια από 3,92 ευρώ!

Τι προσφέρει η Ryanair την Black Friday 2018;

Για μια ακόμα χρονιά, η low cost αεροπορική εταιρεία, Ryanair, μπαίνει κι αυτή στον χορό της Black Friday 2018, με μία αντίστροφη μέτρηση!

Από τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου και μέχρι την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου (που είναι η Black Friday), θα προσφέρει στο Ryanair.com καθημερινές προσφορές και πολύ πολύ φθηνά εισιτήρια για να κάνεις το επόμενο ταξίδι σου.

Οι πρώτες προσφορές έχουν σκάσει ήδη και οι πτήσεις ξεκινούν από το πολύ ακραίο ποσό των 3,92 ευρώ.

Όπως ενημερώνουν, φυσικά θα πρέπει να βιαστείς! «Ανάλογα με την διαθεσιμότητα. Κάνε κράτηση έως και 19.11. Για ταξίδι από 01.04.2019 έως και 30.09.2019»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έρχεται η "λυπητερή" για τα τέλη κυκλοφορίας: Μέχρι πότε πρέπει να πληρωθούν;

Πώς προέκυψε η ονομασία Black Friday;

H Black Friday είναι μια αμερικάνικη παράδοση (όποια πέτρα κι αν σηκώσεις τον μπαρμπά- Σαμ θα βρεις από κάτω), που ακολουθεί την Ημέρα των Ευχαριστιών -το Thanksgiving, ναι αυτό με τις γαλοπούλες- και σηματοδοτεί επί της ουσίας την αρχή της εορταστικής εμπορικής περιόδου των Χριστουγέννων.

Η Black Friday είναι ένα αμερικάνικο έθιμο, η επόμενη μέρα της Ημέρας των Ευχαριστιών, που σηματοδοτεί την έναρξη της χριστουγεννιάτικης εμπορικής περιόδου.

Τρεις είναι οι επικρατέστερες ερμηνείες για την ονομασία του Black Friday.

Η πρώτη μας πάει πίσω στη δεκαετία του ’50, όταν οι έμποροι έκαναν τις εγγραφές στα λογιστικά τους βιβλία χειρόγραφα. Φαίνεται ότι χρησιμοποιούσαν κόκκινο μελάνι όταν σημείωναν έλλειμμα και με μαύρο μελάνι όταν είχαν κέρδος. Την ημέρα εκείνη ξεκινούσαν οι αγορές για τα Χριστούγεννα, οπότε τα κέρδη ήταν πολλά και οι καταστηματάρχες χρειάζονταν μόνο μαύρο μελάνι. Έτσι προέκυψε το Black Friday.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ντροπή σου Γιάννη Μπέζο: Εγωπαθής και προκλητικός ο ηθοποιός!

Η δεύτερη ερμηνεία για την ονομασία, λέει πως η «Μαύρη Παρασκευή» πρωτοαναφέρθηκε από τους τροχονόμους στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ. Η κίνηση των δρόμων εκείνη τη μέρα ήταν τεράστια, αφού όλοι ζητούσαν άδεια λόγω των εκπτώσεων και της έναρξης της χριστουγεννιάτικης περιόδου, οπότε γινόταν δύσκολη η δική τους δουλειά.

Μία νεότερη ερμηνεία που κυκλοφόρησε μέσω διαδικτύου το 2013 θέλει την ημέρα αυτή να γίνονταν αγοραπωλησίες δούλων, όταν στην Αμερική ίσχυε ο θεσμός της δουλείας, πριν από τον Εμφύλιο Πόλεμο. Ωστόσο, η ερμηνεία αυτή απορρίφθηκε σχεδόν αμέσως από τους ιστορικούς.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share