Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πάρος - Νάξος σε 20 λεπτά με το νέο λιμάνι της Πάρου!

Που θα βρίσκεται;

7 Σεπτεμβρίου 2018 09:57
Πάρος - Νάξος σε 20 λεπτά με το νέο λιμάνι της Πάρου!

Σημαντική αναπτυξιακή ώθηση σε όλη την Παροναξία θα δώσει το νέο λιμάνι στην Πάρο, αφού η απόσταση ανάμεσα στην Πάρο και στη Νάξο θα περιοριστεί μόνο στα 20 λεπτά.

Πλέον, τα τρία νησιά της Παροναξίας θα αποτελούν μια οντότητα τόσο επιβατική όσο και εμπορική με τεράστια οφέλη τόσο στην τουριστική κίνηση όσο και στις μεταφορές και τη διακίνηση προϊόντων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Αδιανόητο πως...": Σοκάρει το τελυταίο γράμμα της 21χρονης που αυτοκτόνησε μέσα στο ΑΤ Πεντέλης!

Το μεγάλο βήμα για την υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου υποδομής στην Πάρο έγινε την εξασφάλιση της χρηματοδότησης ύψους 1.250.000€ των μελετών της Α’ Φάσης του νέου εμπορικού λιμένα Πάρου, στη περιοχή Καμινάκι της Μάρπησσας.

Με το νέο λιμάνι αναμένεται να υπάρξει ισόρροπη ανάπτυξη σε όλο το νησί αφού θα αποσυμφορηθεί το λιμάνι της Παροικίας το οποίο βρίσκεται σε συνεχή επιβάρυνση λόγω της τεράστιας κίνησης ιδίως τους θερινούς μήνες. Παράλληλα, θα δοθεί ευκαιρία να δημιουργηθούν σύγχρονες δομές ενώ θα διασφαλίζονται με αυστηρότητα οι πιο σύγχρονες προδιαγραφές περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη: Γιατί βιάζονται να πεθάνουν την Ειρήνη Παππά! Τι αληθινά ισχύει με την υγεία της;

Η θέση Καμινάκι της Δ.Κ. Μάρπησσας θεωρήθηκε η καταλληλότερη σε σχέση με την προσβολή από κυματισμούς, την επίδραση στο φυσικό περιβάλλον, τη λειτουργικότητα, την απουσία συγκρουόμενων και αλληλοαναιρούμενων δραστηριοτήτων και την αποδοχή από τους κατοίκους.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share