Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ρώσικο τουριστικό περιοδικό αποθεώνει το... Άγιο όρος!

16 Μαρτίου 2018 10:18
Ρώσικο τουριστικό περιοδικό αποθεώνει το... Άγιο όρος!

Ο δημοσιογράφος Κίριλ Σιντόροφ εκθειάζει το Άγιο Όρος μετά την διαμονή του στο αφιέρωμα του για το μεγαλύτερο ρωσικό τουριστικό περιοδικό της Ρωσίας

Τα εννέα θεμελιώδη μαθήματα ζωής που έλαβε κατά την ολιγοήμερη παραμονή του στο Άγιο Όρος, περιγράφει ο δημοσιογράφος Κίριλ Σιντόροφ, σε δεκασέλιδο αφιέρωμα στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού Vokrug Sveta, του μεγαλύτερου ρωσικού τουριστικού περιοδικού, με σχεδόν 3,5 εκατομμύρια αναγνώστες και κοινό που συνολικά ανέρχεται σε 7,7 εκατομμύρια, όπως αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στη Μόσχα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor 2 - Αποκλειστικό: Αυτοί είναι οι 6 παίκτες που μπαίνουν την Κυριακή! Οι ακυρώσεις και οι αντικατάσταση...

Ο δημοσιογράφος, μαζί με τον φωτογράφο Κονσταντίν Τσαλάμποφ, παρέμειναν τέσσερις ημέρες στη Μονή Ξενοφώντος, όπου παρακολούθησαν διακριτικά τον μοναχικό βίο, αλλά και συμμετείχαν σε λειτουργίες, γευμάτιζαν με τους μοναχούς και βοηθούσαν στις καθημερινές τους εργασίες. Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί τους πνευματικά ζητήματα, αλλά και θέματα καθημερινότητας που τους απασχολούσαν και να αντλήσουν αξέχαστες εμπειρίες και εννέα πολύτιμα μαθήματα, τα οποία ο Ρώσος δημοσιογράφος περιγράφει σε αντίστοιχα κεφάλαια στο αφιέρωμά του. Παρότι γραμμένο λιτά και σε ύφος ταξιδιωτικού οδοιπορικού το άρθρο αποπνέει σεβασμό προς τον μοναχικό βίο και εστιάζει στην πνευματική ανάταση με την οποία αποχωρεί ο επισκέπτης από το Άγιο Όρος, καταλήγοντας με τα λόγια του δημοσιογράφου ότι μετά από αυτή την εμπειρία "πήρε κάποια σημαντικά μαθήματα ζωής και απέκτησε πίστη... στους ανθρώπους".

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor 2: Tι είδαμε χτες Τα νεύρα της Σπυροπούλου, το κάρφωμα της Μελίνας και η οικειοθελής αποχώρηση βόμβα!

Η δημοσιογραφική αποστολή συντονίστηκε από το Γραφείο Τύπου Μόσχας του ΥΨΗΠΤΕ, σε συνεργασία με την Ellinair του Ομίλου Μουζενίδη, τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής και την Ένωση Ξενοδόχων Χαλκιδικής. Στο πλαίσιο της ίδιας αποστολής, οι δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν μονάδες επεξεργασίας ελιάς στη Χαλκιδική, και παρακολούθησαν όλη τη διαδικασία παραγωγής προϊόντων ελιάς από τη συγκομιδή έως τη συσκευασία. Το σχετικό αφιέρωμα αναμένεται να δημοσιευθεί στο τεύχος Ιουλίου.

Πηγή: news247.gr

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share