Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ευρώπη: 5 +1 ανεξερεύνητες πόλεις για διακοπές under budget

27 Ιανουαρίου 2018 19:44
Ευρώπη: 5 +1 ανεξερεύνητες πόλεις για διακοπές under budget

Αν ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία του budget-traveler τότε προσοχή: Το άρθρο αυτό θα σε κάνει να προσθέσεις έξι ακόμα πόλεις –που δε θα μπορούσες να φανταστείς– στην ταξιδιωτική σου λίστα!

Η τεχνολογία είναι ο κύριος σύμμαχός σου για να οργανώσεις ένα απόλυτα οικονομικό ταξίδι στην Ευρώπη. Ακόμα να την εκμεταλευτείς;

Οι πόλεις που ακολουθούν είναι μια (χαμηλού κόστους) πτήση μακριά. Αφού ακολουθήσαμε τους 7 χρυσούς κανόνες για οικονομικές διακοπές στο εξωτερικό καταλήξαμε στις παρακάτω πόλεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λιώσαμε! Η Αθηναΐς Νέγκα φωτογραφίζει τη νεογέννητη κορούλα της μέσα από το μαιευτήριο!

Καιρός για νέες περιπέτειες!

1. Βαρσοβία, Πολωνία

Η Βαρσοβία είναι μια πόλη που θα σε κερδίσει από τα πρώτα λεπτά της άφιξής σου, λόγω του δυναμισμού και της αίσθησης που εκπέμπει ο κόσμος, σε συνδυασμό με την επιβλητική αρχιτεκτονική της. Μπορείς να περιηγηθείς στα αξιοθέατα και να γνωρίσεις την πόλη μέσα σε μερικές μέρες, όμως ο κύριος λόγος που δε θα θελήσεις να τελειώσουν οι διακοπές σε αυτή την τόσο ενδιαφέρουσα πολωνική πόλη είναι η έντονη νυχτερινή ζωή, οι συναυλίες, οι εκθέσεις, τα φεστιβάλ και οι κάθε λογής εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Η πρόταση μας για την διαμονή σου; το Novotel Warszawa Centrum

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Ιωάννα Τούνη αδειάζει την ίδια της την μητέρα! «Αποφάσισα να μην έχουμε επικοινωνία γιατί...»

Κεντρικό, ντελικάτο, με απλές γράμμες μα ζεστή ατμόσφαιρα και με πολύ λογικές τιμές. Πως να μην το προτιμήσεις;

#2. Όλομουτς, Τσεχία

Στις όχθες του ποταμού Μοράβα, στη Μοραβία της Τσεχίας, σε περιμένει η ιστορική περιοχή Όλομουτς. Με πολλά και σημαντικά ιστορικά αξιοθέατα, το Όλομουτς -μαζί με το Μπρνο- αποτελεί το ιστορικό, πολιτικό, θρησκευτικό και μορφωτικό κέντρο της Μοραβίας. Αν είσαι φιλότεχνος, τότε το Όλομουτς είναι η πόλη της Ευρώπης που πρέπει να επισκεφτείς.

Οι λόγοι πολλοί: Θεωρείται η πόλη της μουσικής, καθώς σπουδαίοι μουσικοί συνθέτες όπως W. A. Mozart, ο Gustav Mahler ή ο Antonín Dvořák έμειναν και δουλέψαν εκεί. Διαθέτει δεκάδες πινακοθήκες και μουσεία, αρχιτεκτονικά μνημεία (χτισμένα σε διαφορετικούς ρυθμούς), θέατρα και παραστάσεις μπαλέτων, καθώς και το δεύτερο αρχαιότερο πανεπιστήμιο της χώρας, το Παλάτσκι. Αποτελεί μια σίγουρα εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πόλη της Ευρώπης που αξίζει να μπει στη λίστα των ταξιδιών σου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πες μου το ζώδιό του να σου πω... το αφροδισιακό του!

Τα ξενοδοχείο που ξεχωρίζουμε; το Miss Sophies Olomouc

Καινούργια άφίξη στην πόλη του Όλομουτς και σίγουρα πολύ ιδιαίτερη, μιας και η κατασκευή του πήρε πάνω από 10 χρόνια.

Η αγάπη και η προσοχή στην λεπτομέριεα είναι παραπάνω από φανερή. Δεν είναι η πιο οικονομική επιλογή, αλλά σίγουρα αξίζει…

3. Ζάγκρεμπ, Κροατία

Η πρωτεύουσα της Κροατίας, το Ζάγκρεμπ είναι ίσως μια από τις πιο ιδιόμορφες πρωτεύουσες που θα μπορούσες να επισκεφτείς. Μέσα στα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί από μια βαλκανική βερσιόν της Βιέννης σε μοντέρνα, ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Πέρα από τα επιβλητικά αξιοθέατα, τους μεγάλους δρόμους, τον επιβλητικό καθεδρικό και τους πανύψηλους πύργους, μεγάλη εντύπωση θα σου προκαλέσουν τα πολλά πάρκα της πόλης και η πράσινη όψη της. Περιηγήσου στους δρόμους του Ζάγκρεμπ μέσα από ένα άρθρο γραμμένο από έναν άνθρωπο που γνώρισε την πόλη επί σειρά ετών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Κώστας Λεφάκης προειδοποιεί: Έκλειψη της Σελήνης στον Λέοντας στις 31/1! Ποια ζώδια "κινδυνεύουν" να καταστραφούν;

Τι να επιλέξεις για την διαμονή σου; το Main Square

Φαντάσου ένα μοντέρνο διαμέρισμα στο κέντρο του Ζάγκρεπ όλο δικό σου! Ιδανική επιλογή για παρέες ή οικογένειες.

Διάλεξε αυτό που σου ταιριάζει περισσότερο!

Τα Μπίτολα (ή Μοναστήρι) ήταν γνωστά στην ιστορία και ως η «πόλη των προξένων», δεδομένου ότι πολλές ευρωπαϊκές χώρες διέθεταν τα προξενεία τους εκεί. Με περισσότερους από 90.000 κατοίκους, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην ΠΓΔΜ. Το κλίμα στην περιοχή είναι ηπειρωτικό με ήπια επιρροή της Μεσογείου και πολλές ηλιόλουστες μέρες ετησίως. Στην πόλη θα βρεις πολλά αξιόλογα πολιτιστικά μνημεία, με το πιο χαρακτηριστικό αυτών τον καθεδρικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, τον Πύργο, το Ρολόι, τη σκεπαστή αγορά και το παλιό παζάρι.

Η εύκολη πρόσβαση από τη Δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο κάνουν τα Μπίτολα ένα δημοφιλή προορισμό για αγορές και διασκέδαση. Αν θέλεις να τα γνωρίσεις μπορείς να εξασφαλίσεις το κατάλυμα της επιλογής σου από 20 ευρώ.

Πού να μείνεις; Διάλεξε το Sumski Feneri

Ζεστό, φιλόξενο με κλασική διακόσμηση και καλές τιμές. Ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να βρεθούν κοντά στη φύση. Οι εξαιρετικές κριτικές τα λένε όλα!

5. Μπρατισλάβα, Σλοβακία

Μπορεί να μην είχε περάσει καν από το μυαλό σου να επισκεφτείς την πρωτεύουσα της Σλοβακίας, αλλά γρήγορα η επίσκεψή σου θα μετατραπεί σε ευχάριστη έκπληξη. Μια μικρή, αλλά πολύ ενδιαφέρουσα πόλη, ιδανική για ένα ταξίδι-αστραπή που δε θα σου κοστίσει ακριβά και θα σε αφήσει με τις καλύτερες των εντυπώσεων, κυρίως λόγω της αίγλης που αποπνέει.

Το μεσαιωνικό στοιχείο είναι διάχυτο, από το κάστρο μέχρι τα στενά της παλιάς πόλης. Τα μάτια σου θα χορτάσουν πράσινο. Έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα και προτιμάται κυρίως από νέους τουρίστες, λόγω της έντονης νυχτερινής ζωής, της οικονομικής διαμονής, αλλά και της γραφικότητάς της.

Ποιο ξενοδοχείο σου προτείνουμε; το LOFT Hotel Bratislava

‘Ενα τετράστερο ξενοδοχείο με μοναδικούς χώρους, μοντέρνο χαρακτήρα που προσφέρει πολλούς λόγους να θέλεις να μείνεις σε αυτό. Η διακόσμηση και η τοποθεσία είναι τα δυνατά σημεία. Επίσης, δεν το λες και ακριβό…

+1. Παμπόροβο, Βουλγαρία

Για όσους δεν το γνωρίζουν ήδη, το Παμπόροβο είναι δημοφιλές τουριστικό θέρετρο σκι της Βουλγαρίας, το οποίο βρίσκεται στην καρδιά της βουλγαρικής Ροδόπης. Παρότι ο χειμώνας στο Παμπόροβο διαρκεί αρκετά (Δεκέμβριο-Μάιο), το θέρετρο είναι γνωστό για την ηλιοφάνειά του. Μάλιστα θεωρείται ένα από τα πιο ηλιόλουστα θέρετρα της Βουλγαρίας. Το κόστος διαμονής στο Παμπόροβο ξεκινάει από 23 ευρώ.

Τι θα έλεγς για μια ιδιαίτερη εμπειρία διαμονής; Κλείσε το σαλέ σου στο Malina Villas

Μια σίγουρα ξεχωριστή πρόταση διαμονής που δεν κοστίζει πολύ αλλά θα σε κάνει να την θυμάσαι μια ζωή. Εδώ που τα λέμε, ποιος τρέχει στις Άλπεις; ‘Εχουμε και πιο κοντά σαλέ στην καρδια΄του βουνού, και μάλιστα οικονομικότατα!

Αν παρ’ όλα αυτά θέλεις να μείνεις πιστός στο γνωστό και ιδιαίτερα δημοφιλές Μπάνσκο, τότε επίλεξε τη διαμονή σε ένα από τα best value πολυτελή ξενοδοχεία της περιοχής.

Κι επειδή το σημαντικότερο όλων για οικονομικές διακοπές στο εξωτερικό είναι η καλή οργάνωση, διάβασε τα βήματα με τα οποία θα καταφέρεις να εξοικονομίσεις περισσότερα χρήματα. Έτσι θα έχεις τη δυνατότητα να ταξιδεύεις πιο συχνά!

Πηγή: travelstyle.gr

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share