Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Υμνοι της Daily Mail για τη Σίφνο!

12 Ιανουαρίου 2018 18:29
Υμνοι της Daily Mail για τη Σίφνο!

Σε αυτό το νησί «μπορείτε να φάτε σαν βασιλιάς και στη συνέχεια να περπατήσετε στα πιο παραδεισένια μονοπάτια της Ελλάδας».

Με αυτό τον τρόπο προλογίζει σε δημοσίευμα-ύμνο η Daily Mail τη Σίφνο, δηλώνοντας μαγεμένη από το νησί του Αιγαίου.

Στη Σίφνο και πιο συγκεκριμένα στην Απολλωνία, την πρωτεύουσα, σύμφωνα με τη βρετανική ιστοσελίδα, συναντάται η υψηλή κοινωνία της Αθήνας με Γάλλους τουρίστες. Το νησί, ωστόσο, παραμένει σχετικά άγνωστο στους Βρετανούς και άλλους ταξιδιώτες, καθώς η πρόσβαση γίνεται δια θαλάσσης από την Αθήνα ή τη Σαντορίνη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το σπίτι της μύριζε υπέροχα και κανείς δεν ήξερε γιατί! Δείτε το μυστικό της!

«Ωστόσο, το νησί γίνεται γνωστό», αναφέρει χαρακτηριστικά ο συντάκτης της Daily Mail, Σάιμον Μπους και το αποθεώνει ως γαστρονομικό προορισμό, σημειώνοντας πως ο Νικόλαος Τσελεμεντές, ο πρώτος Ελληνας που συνέταξε βιβλίο μαγειρικής, γεννήθηκε στο νησί το 1878.

«Η Σκάρλετ Γιόχανσον εθεάθη το περασμένο καλοκαίρι στο εστιατόριο Omega3, τη γαστρονομική ναυαρχίδα του νησιού. Ενα τους πιάτο με ονειρεμένη γεύση είναι αυτό που είχαν οι θεοί κατά νου για την ταραμοσαλάτα πριν συνδεθεί με την γη και τις υπόλοιπες ταβέρνες, όπου μπορείς να φας τα πάντα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια μιλά για τα ρεβίθια που σερβίρονται ως ρεβιθάδα, αλλά και το θυμαρίσιο, το «νόστιμο αρνί του νησιού που είναι τόσο τρυφερό». Μάλιστα, προτείνει την ταβέρνα Χρυσοπηγή, στον ζαφειρένιο κόλπο, που μαγειρεύει μια ασυναγώνιστη εκδοχή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκτακτη ανακοίνωση από τον ΟΑΕΔ!

Εκτός από γαστρονομικές ανακαλύψεις, το νησί ενδείκνυται για πεζοπορία στο εκτενές δίκτυο μονοπατιών του, ένα εκ των οποίων οδηγεί σε μια μυστηριώδη μυκηναϊκή ακρόπολη, στο ύψωμα ενός βουνού, κάποιο άλλο σε ένα μοναχικό σημείο κολύμβησης δίπλα σε ένα αρχαίο ορυχείο και ένα άλλο στην πρώην πρωτεύουσα, το παράκτιο Κάστρο.

Πηγή: | iefimerida.gr

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share