Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ένας απλός και οικονομικός τρόπος για να καθαρίσετε τον τρίφτη τυριού! - Τα πιο πρακτικά tips!

Υπάρχει λύση!

25 Απριλίου 2019 15:00
Ένας απλός και οικονομικός τρόπος για να καθαρίσετε τον τρίφτη τυριού! - Τα πιο πρακτικά tips!

Ο τρίφτης τυριού είναι ένα πολύ χρήσιμο αξεσουάρ στην κουζίνα και στο καθάρισμα του σπιτιού! Αυτά είναι τα πιο πρακτικά tips!

Πολλές νοικοκυρές αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το πώς να τον καθαρίσουν γρήγορα απολυμαίνοντάς τον ταυτόχρονα και χωρίς να κινδυνέψουν να τραυματιστούν.

Έξυπνο tip Πάρτε ένα λεμόνι και κόψτε το στη μέση. Περάστε με αυτό όλον τον τρίφτη για να απομακρυνθούν τα υπολείμματα τυριού αλλά και για να τον απολυμάνετε.

Extra tip Αν ο τρίφτης έχει μείνει άπλυτος για αρκετή ώρα, πάρτε ένα μπολάκι και γεμίστε το με αλάτι.

Βάλτε μέσα στο μπολ το μισό λεμόνι και πιέστε το για να συγκρατήσει κάποια ποσότητα αλατιού.

Τρίψτε με αυτό τον τρίφτη σας κάνοντάς του μια τύπου «απολέπιση». Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα όλα τα υπολλείματα θα έχουν απομακρυνθεί.

Ό,τι μορφή και αν έχει ο τρίφτης σας μπορεί να καθαριστεί με αυτόν τον τρόπο.

Ξεπλύντε με λίγο νερό και ο τρίφτης σας είναι και πάλι πεντακάθαρος και έτοιμος για την επόμενη χρήση.

Θα πάθετε πλάκα μόλις δείτε τι θα συμβεί αν βάλετε μία φλούδα λεμονιού στο πλυντήριο πιάτων!

Θα πάθετε πλάκα μόλις δείτε τι θα συμβεί αν βάλετε φλούδα λεμονιού στο πλυντήριο πιάτων! Θα γίνει το αγαπημένο σας υλικό στο καθάρισμα του σπιτιού!

Όλες οι νοικοκυρές που είναι μανιακές με το καθάρισμα κατά καιρούς δοκιμάζουν οτιδήποτε θα μπορούσε να αποτρέψει κάθε εστία βρωμιάς και μικροβίων στο σπίτι τους.

Μην ξοδεύετε άδικα τα χρήματα σας σε κάθε λογής απορρυπαντικά όταν μπορείτε να βρείτε τη λύση στη φύση.

Το λεμόνι έχει αποδειχθεί θαυματουργό και έχει βγάλει όλες τις νοικοκυρές ασπροπρόσωπες ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις. Εμείς σας παρουσιάζουμε μια νέα ιδιότητα του λεμονιού που μέχρι σήμερα ίσως να αγνοούσατε.

Το λεμόνι κάνει θαύματα και στο πλυντήριο πιάτων σας. Μια μικρή φέτα λεμονιού στο πλυντήριο πιάτων (ανάμεσα στα πιάτα) ή ένα ποτήρι με λίγο από το χυμό του (στη θήκη που μπαίνει και το απορρυπαντικό) θα το ανανεώσει αισθητά.

Μια κούπα λεμονιού ακόμα και χρησιμοποιημένη αρκεί για να κάνει τη διαφορά στα πιάτα σας.

Η αλλαγή δε θα γίνει μόνο στους εσωτερικούς χώρους του πλυντηρίου αλλά και στα πιάτα που θα καθαρίσουν ακόμα καλύτερα.

Επίσης λίγος χυμός λεμονιού θα κάνει τη δράση του απορρυπαντικού ακόμα πιο ισχυρή ενώ οι φλούδες λεμονιού ανάμεσα στα πιάτα θα τα κάνουν ακόμα πιο λευκά και θα δώσουν μια διακριτική μυρωδιά στα σκεύη

Μια ενδιαφέρουσα, θα λέγαμε, λύση είναι να μην πετάτε τα χρησιμοποιημένα λεμόνια. Μπορείτε αφού χρησιμοποιήσετε το χυμό τους σε κάποια συνταγή, να τα βάζετε στο πλυντήριο πιάτων έτσι ώστε να τα εκμεταλλεύεστε στο έπακρον.

Έξτρα tip Βάλτε μερικές φλούδες λεμονιού στον πάτο κάθε σακούλας που τοποθετείτε στον κάδο απορριμάτων. Έτσι τα σκουπίδια σας θα μυρίζουν όμορφα και η κουζίνα θα αποκτήσει μια διακριτική μυρωδιά λεμονιού.

Παράλληλα, ρίξτε μία ματιά στις 6+1 χρήσεις της μπατονέτας που σίγουρα δεν είχες σκεφτεί!

Πηγή: youweekly.gr

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share