Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020

5+1 πράγματα που πετάμε όλοι αλλά είναι τρομερά χρήσιμα!

Ποια είναι;

24 Απριλίου 2019 09:10
5+1 πράγματα που πετάμε όλοι αλλά είναι τρομερά χρήσιμα!

Έχουμε πει πολλές φορές πως καλό είναι να μην πετάτε τίποτα στο σπίτι σας αν δεν έχετε προηγουμένως σκεφτεί πώς να το αξιοποιήσετε με εναλλακτικούς τρόπους. Μην πετάτε λοιπόν τίποτα -και ειδικά τα παρακάτω- και γλιτώστε χρήματα από το τίποτε!

Ρολό από χαρτί τουαλέτας Φανταζόμαστε πως πετάτε τα ρολά από τα χαρτιά υγείας που ξοδεύετε. Γιατί να μην κρατήσετε μερικά από αυτά ώστε να τα χρησιμοποιήσετε στην οργάνωση του γραφείου σας; Κόψτε τα στη μέση ώστε να έχετε δύο κυλινδρικά 'μπολάκια'. Βάλτε τα στα συρτάρια του γραφείου σας και αποθηκεύστε εκεί συνδετήρες, πινέζες, γόμες ή ό,τι άλλο θέλετε.

Αυτή είναι η Διακοσμητική Ανανέωση για την Τουαλέτα που Σίγουρα δεν Είχατε Σκεφτεί!

Χερούλια συρταριών Αν έχετε παλιά έπιπλα που σκοπεύετε να πετάξετε, βγάλτε τα χερούλια από τα συρτάρια και τις ντουλάπες και χρησιμοποιήστε τα στον τοίχο σας για να κρεμάτε φουλάρια, κασκόλ ή ακόμα και τσάντες. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να τα στερεώσετε καλά (με ούπα) σε τρύπες που θα ανοίξετε στον τοίχο. Επιπλέον με αυτό το τρόπο θα οργανώσετε σωστά την ντουλάπα σας για πιο εύκολη χρήση!

Χαρτοσακούλες Κρατήστε μερικές χαρτοσακούλες από το μανάβικο ή τον φούρνο για τις βροχερές μέρες του φθινοπώρου. Βάλτε μέσα σε αυτές βρεγμένα παπούτσια ή πχ. βρεγμένα μανίκια από το παλτό σας και θα τα δείτε να στεγνώνουν πολύ πιο γρήγορα. Οι χαρτοσακούλες έχουν την ικανότητα να απορροφούν αστραπιαία την υγρασία.

5+1 πράγματα που πετάμε όλοι αλλά είναι τρομερά χρήσιμα!

Οι χαρτοσακούλες είναι πολύ χρήσιμες για τις βροχερές μέρες.
Περίσσευμα από ελαιόλαδο Μόλις τελειώσει το μπουκάλι με το ελαιόλαδο και ετοιμάζεστε να το πετάξετε, πιέστε το μπουκάλι και αφήστε να τρέξουν σε ένα βαμβάκι οι τελευταίες σταγόνες λαδιού. Χρησιμοποιήστε αυτό το βαμβάκι για να λιπάνετε τους μεντεσέδες στις πόρτες που τρίζουν.

5+1 πράγματα που πετάμε όλοι αλλά είναι τρομερά χρήσιμα!

Κλιπάκια Όσα κλιπάκια και αν έχετε μην μπείτε ποτέ στη διαδικασία να τα πετάξετε.

Τα κλιπάκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ένα σωρό διαφορετικούς τρόπους και είναι πολύ σταθερά. Πολύ γρήγορα θα γίνουν ο καλύτερός σας φίλος μέσα στο σπίτι. Αν για παράδειγμα θέλετε να πιάσετε στα πρόχειρα ένα μεγάλο καλώδιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κλιπάκια. Επίσης θα σας χρειαστούν για να παγιδεύσετε τη μισοτελειωμένη οδοντόκρεμα ψηλά στο σωληνάριο κι έτσι να μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε πιο εύκολα.

5+1 πράγματα που πετάμε όλοι αλλά είναι τρομερά χρήσιμα!

Τα κλιπάκια αυτού του είδους θα σας χρησιμεύσουν πολύ σε διάφορα μικροπροβλήματα μέσα στο σπίτι.
Φελλός Μην πετάτε ποτέ τους φελλούς των κρασιών γιατί θα σας χρειαστούν στο να δημιουργήσετε ένα σωρό πανέμορφα diy projects. Μπορείτε να φτιάξετε φανταστικά κεριά, δίσκους, χαλάκια, διακοσμητικά και πολλά άλλα ενδιαφέροντα πράγματα - και όλα αυτά με ελάχιστη προσπάθεια.

Υπάρχουν αμέτρητα πράγματα που μπορείτε να φτιάξετε με φελλούς. Εμείς σας προτείνουμε να δοκιμάσετε να φτιάξετε μερικά σουβέρ για τα ποτήρια του κρασιού.
Όπως βλέπετε βάζοντας τη φαντασία σας σε λειτουργία μπορείτε να πάρετε φαινομενικά άχρηστα αντικείμενα και να τα τους δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία. Γιατί λοιπόν να μην εκμεταλλευτείτε τις άπειρες πλέον ιδέες που μπορείτε να βρείτε στο the home issue και να δημιουργήσετε όμορφα πράγματα για το σπίτι σας χωρίς τη δαπάνη ούτε ενός ευρώ;

Αυτοί είναι κάποιοι σημαντικοί λόγοι για να μην απλώνετε τα ρούχα σας στο μπαλκόνι!

Αυτοί είναι κάποιοι σημαντικοί λόγοι για να μην απλώνετε τα ρούχα σας στο μπαλκόνι!

Δυστυχώς λίγο πολύ όλοι το κάνουμε: τις βροχερές και υγρές μέρες του χρόνου προτιμάμε να απλώνουμε τα ρούχα να στεγνώσουν μέσα στο σπίτι.
Άλλοι το κάνουν για να στεγνώσουν πιο γρήγορα, άλλοι γιατί δεν έχουν πρόσβαση σε εξωτερικό χώρο, κάποιοι ακόμα και για να αποφύγουν τους εξωτερικούς ρύπους (π.χ. καυσαέρια ή καπνό από τα τζάκια), όμως για όποιο λόγο και αν καταφεύγετε σε αυτή την πρακτική καλό είναι να σταματήσετε να εφαρμόζετε αυτή την κακή συνήθεια.

Το θέαμα με απλώστρες ρούχων σε εσωτερικούς χώρους και κάλτσες, εσώρουχα και πετσέτες να στεγνώνουν πάνω σε καλοριφέρ είναι συνηθισμένο σε σπίτια σε όλο τον κόσμο: από ηλιόλουστες χώρες όπως η Κύπρος και η Ελλάδα μέχρι την βροχερή Μεγάλη Βρετανία. Και όμως οι γιατροί τονίζουν πως αυτή η συνήθεια μπορεί να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στην υγεία μας. Πρόσφατα η ιατρική ένωση ASI (Asthma Society of Ireland) της Ιρλανδίας, μιας χώρας όπου πολλοί κάτοικοι συνηθίζουν να απλώνουν τα ρούχα για να τα στεγνώσουν μέσα στα σπίτια, έβγαλε μια ανακοίνωση - προειδοποίηση στην οποία τονίζει τους κινδύνους που κρύβει αυτή η πρακτική για την υγεία μας.

Αυτοί είναι κάποιοι σημαντικοί λόγοι για να μην απλώνετε τα ρούχα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, επιστημονικές έρευνες απέδειξαν πως η αυξημένη υγρασία στους εσωτερικούς χώρους, η οποία προκαλείται από το στέγνωμα των ρούχων μέσα σε αυτούς, με τη σειρά της προκαλεί εξαιρετικές συνθήκες για την ανάπτυξη μούχλας. Η μούχλα ευθύνεται για την παρουσία στον αέρα του σπιτιού αόρατων σπορίων που καθώς εισπνέονται από τον άνθρωπο μπορούν να του προκαλέσουν αλλεργίες, αλλά και προβλήματα στο αναπνευστικό με συμπτώματα όπως επίμονο βήχα και φτέρνισμα ακόμα και χρόνιες παθήσεις του αναπνευστικού και άσθμα.

Οι γιατροί συστήνουν να φροντίζετε να απλώνετε τα ρούχα πάντα έξω ή αν αυτό δεν είναι έφικτο να αγοράσετε ένα στεγνωτήριο ρούχων.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share