Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πως να βάψετε μόνοι το σπίτι σας!

Τα βήματα είναι απλά!

12 Απριλίου 2019 13:01
Πως να βάψετε μόνοι  το σπίτι σας!

Αν και φαίνεται μεγάλη ταλαιπωρία το να βάψετε μόνοι το σπίτι σας!Ίσως τελικά να μην είναι όσο νομίζετε...Δείτε παρακάτω τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για μεγαλύτερη ευκολία!

1. Καθαρίστε το δωμάτιο

2. Εφαρμόστε ταινία κάλυψης στις περιοχές που δεν θα βάψετε.
3. Ρίξτε ένα πανί πάνω από το πάτωμα.
4. Εφαρμόστε το αστάρι με ρολό ή βούρτσα, στη συνέχεια αφήστε το να στεγνώσει.
5. Εφαρμόστε το χρώμα με ρολό ή βούρτσα, στη συνέχεια αφήστε το να στεγνώσει.
6. Αφαιρέστε την ταινία κάλυψης και βγάλτε το πανί όταν όλα θα είναι στεγνά.

Να σας θυμίσουμε Ένα εύκολο κόλπο για να καθαρίσεις την μπογιά από τα ρούχα σου!

Αναλυτικά :
1. Αποκτήστε τα εργαλεία που χρειάζεστε: (πινέλα,βούρτσες,σπάτουλες,χρώματα,στόκο,καθαριστικά για μετά το βάψιμο, καλυπτική ταινία,πανιά).

2. Αδειάστε το δωμάτιο από όλα τα έπιπλα και καλύψτε τα πράγματα που δεν μπορούν να μετακινηθούν Αν θέλετε να βάψετε μόνο ένα μέρος του δωματίου, θα χρειαστεί μόνο να καθαρίσετε ή να καλύψετε αντικείμενα μόνο σε εκείνη την πλευρά του δωματίου.

3 Κλείστε τυχόν τρύπες και κάντε τους τοίχους επίπεδους. Αφαιρέστε τυχόν περιττές προεξοχές, όπως καρφιά και γεμίστε τις μεγάλες τρύπες με αφρό σφράγισης. Γεμίστε μικρές τρύπες με στόκο.

4. Αφαιρέστε πόμολα, λαβές, μεντεσέδες, ηλεκτρικές πρίζες, καλύμματα ηλεκτρικών διακοπτών, κουδούνια κ.λπ. που δεν θέλετε να βάψετε. Είναι προτιμότερο να αφαιρέσετε από το να καλύψετε.

5. Εξετάστε προσεκτικά όλα τα χρώματα που θέλετε να ταιριάζουν αλλά και να είναι καλής ποιότητας Τα χρώματα βαφής μπορούν να εξασθενίσουν με την πάροδο του χρόνου, ειδικά όταν εκτίθενται στο ηλιακό φως.

6. Αν έχετε μούχλα αφαιρέστε το με ένα μείγμα λευκαντικού και νερού (50% από το καθένα), στη συνέχεια πλύνετε και πάλι με καθαρό νερό και βεβαιωθείτε ότι το δωμάτιο διατηρείται αρκετά ξηρό για να αποφύγετε τη μελλοντική ανάπτυξη μούχλας.

7.Προετοιμάστε τις επιφάνειες για να βάψετε Πρέπει να είναι απόλυτα καθαρά από σκόνη και να είναι εντελώς στεγνά αλλιώς το χρώμα θα αρχίσει σύντομα να ξεφλουδίζει.

8. Εφαρμόστε την ταινία κάλυψής σας στις άκρες των περιοχών που δεν θα βαφτούν (ντουλάπια, παράθυρα, δάπεδα, οροφή κ.λπ.) Βεβαιωθείτε ότι η ταινία είναι ευθεία για να αποφύγετε τις φυσαλίδες που θα μπορούσαν να επιτρέψουν τη βαφή να διαρρεύσει κάτω από την ταινία.

9. Ξεκινήστε το βάψιμο. Πρώτα τις γωνίες με ένα μικρο πινέλο και έπειτα όλο τον υπόλοιπο τοίχο με μια βούρτσα-ρολό.

10. Τέλος,αφαιρέστε την κάλυψη όταν τελειώσετε. Τραβήξτε την ταινία από τον τοίχο. Εάν το χρώμα στεγνώσει τελείως, η ταινία θα είναι δύσκολο να αφαιρεθεί και μπορεί να τραβήξει μαζί και το χρώμα από τον τοίχο σας.

Κόλπα για να βάψετε το σπίτι μόνες σας!

Γνωρίζατε ότι το lip balm σας μπορεί να βοηθήσει στο βάψιμο του σπιτιού;

Μπορεί το βάψιμο να σας φαίνεται μπελάς αλλά κανείς δε μπορεί να αρνηθεί το γεγονός ότι η μπογιά μεταμορφώνει κάθε χώρο σε χρόνο-αστραπή. Για να σας βοηθήσουμε να γίνεται εξπέρ στο βάψιμο, σας παρουσιάζουμε 7 κόλπα που θα σας βοηθήσουν να μετατρέψετε τη διαδικασία... χρωματισμού σε παιχνιδάκι. Προτού λοιπόν πιάσετε πινέλο, μάθετε ποια trick θα σας βοηθήσουν να γίνετε εξπέρ στο βάψιμο!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραγδαίες εξελίξεις: Δεκτό το αίτημα της Ειρήνης Μελισσαροπούλου στις φυλακές του Χονγκ Κονγκ! (video)

Καθαρίστε τους τοίχους καλά , αλλά διεξοδικά Περάστε την επιφάνεια που θέλετε να βάψετε με ένα στεγνό πανάκι καθαρισμού. Με αυτόν τον τρόπο, θα καταφέρετε να απομακρύνετε τη σκόνη από τους τους τοίχους σας αποτελεσματικά χωρίς να μπείτε σε έξτρα κόπο.

Rock n’ ρολό Βουτήξτε το ρολό στο ειδικό επικλινές δοχείο κάνοντας απαλές κινήσεις ώστε αυτό να «πάρει» αρκετή βαφή για να μην στάζει και να καλυφθεί ομοιόμορφο.

Κάντε το τεστ Για να διαλέξετε με σιγουριά τη σωστή απόχρωση, δεν έχετε παρά να βάψετε μια μικρή επιφάνεια του τοίχου σας. Αφήστε το για 2-3 μέρες ώστε να δείτε πώς φαίνεται διαφορετικές ώρες της ημέρας, παρατηρώντας το πάντα σε σχέση με τα έπιπλα και το φωτισμό του χώρου σας.

Πάρτε το πινέλο Χρησιμοποιώντας την παραπάνω τεχνική, περάστε με ένα πινέλο τα «δύσκολα» σημεία του τοίχου, δηλαδή εκείνα που χρειάζονται περισσότερη προσοχή στη... λεπτομέρεια! Ποια είναι αυτά; Τα σημεία που είναι κοντά στα σοβατεπί ή τα σημεία στα οποία έχετε βάλει ταινία.

Μην ξεχάσετε το lip balm σας Πέρα από ενυδάτωση στα χείλη σας το lip balm (και η βαζελίνη) σας βοηθά να γίνετε μάστερ του βαψίματος. Περάστε με αυτό τα χερούλια, τους μεντεσέδες και την κάσα των παραθύρων, τα πόμολα καθώς και τις πρίζες και τους διακόπτες της επιφάνειας στην οποία σκοπεύτετε να αλλάξετε χρώμα. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορείτε να τα καθαρίσετε πολύ εύκολα σε περίπτωση που λερωθούν με μπογιά.

Βάψτε τα σκούρα Κι όμως το διαφανές ή λευκό αστάρι δεν είναι πάντα μονόδρομος. Τρανή εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση που θέλετε να βάψετε τους τοίχους σας σε κάποια πιο σκούρα απόχρωση από αυτήν που έχετε ήδη. Για να φτάσετε, λοιπόν, στο τελικό αποτέλεσμα... με λιγότερα χέρια μπογιάς, προτιμήστε ένα σκούρο αστάρι.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share