Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τι πρέπει να κάνεις αν κάψεις το τηγάνι με λάδι;

Έχει τύχει σε όλους μας..

9 Απριλίου 2019 13:57
Τι πρέπει να κάνεις αν κάψεις το τηγάνι με λάδι;

Είσαι στην κουζίνα και μαγειρεύεις. Έχεις όλα τα υλικά στον πάγκο και μόλις έριξες το λάδι για να ζεσταθεί και στη συνέχεια να σωτάρεις κρεμμύδι. Χτυπάει το τηλέφωνο και για λίγα λεπτά απομακρύνεσαι. Μόλις επιστρέφεις το τηγάνι με το λάδι έχει πάρει φωτιά. Επιβάλλεται να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου και να κινηθείς άμεσα ώστε να αποφύγεις τα χειρότερα.
5+1 χρήσεις τις χάρτινης σακούλας που θα σας λύσουν τα χέρια!
Τι πρέπει να κάνεις

Κλείνεις την παροχή ρεύματος.

Βάζεις πάνω στο τηγάνι ένα μεταλλικό καπάκι ώστε να σκεπάσει το σκεύος ώστε να μην τροφοδοτείται η φωτιά με οξυγόνο και να σβήσει. Πως θα εξαφανίσεις τους κίτρινους λεκέδες από τα άσπρα ρούχα;

Τι ΔΕΝ πρέπει να κάνεις

Ποτέ μην ρίξεις νερό σε μια φωτιά που προκλήθηκε από λιπαρή ουσία (λάδι, βούτυρο, οποιοδήποτε λίπος), επειδή αυτό θα λειτουργήσει σαν εκρηκτικό και η λιπαρή ουσία θα πεταχτεί πυροδοτώντας το σκεύος. Σπασμένα γυαλιά; Δες πως θα τα μαζέψεις με μια μόνο κίνηση!

Μην προσπαθήσεις να μετακινήσεις το τηγάνι γιατί η κίνηση αυτή μπορεί να συμβάλει στην διάδοση της φωτιάς.

Αυτά είναι τα 3 πράγματα που δεν πρέπει να πέταμε στο νεροχύτη!

Οι συνήθειες που μάλλον θα σε οδηγήσουν σύντομα στην αλλαγή σωληνώσεων στην κουζίνα περιλαμβάνουν τσόφλια αυγών, αλεύρι και κατακάθι καφέ. Μπορεί να φαντάζει βολικό να αδειάσεις το περιεχόμενο στον νεροχύτη και να ανοίξεις τη βρύση όμως κατά πάσα πιθανότητα κάνεις ένα σοβαρό λάθος που θα φράξει τις σωληνώσεις σου. Πως θα εξαφανίσεις τους κίτρινους λεκέδες από τα άσπρα ρούχα;

Τσόφλια αυγών

Μπορεί να νομίζεις πως ρίχνοντας τα τσόφλια στο νεροχύτη και εν συνεχεία στην αποχέτευση δε θα προκαλέσεις κανένα απολύτως πρόβλημα, αλλά κάνεις λάθος. Τα κομμάτια μπορεί να είναι μικρά, όμως, καθώς πέφτουν, συγκρατούν τα υπολείμματα των τροφών που ενδεχομένως θα πέσουν στις σωληνώσεις με αποτέλεσμα να βρεθείς με μία βεντούζα στο χέρι. Σπασμένα γυαλιά; Δες πως θα τα μαζέψεις με μια μόνο κίνηση!

Αλεύρι

Όταν το αλεύρι αναμειχθεί με νερό δημιουργείται ένα παχύρρευστο μείγμα (έχε στο νου στο χυλό) που κατεβαίνει στις σωληνώσεις και τις φρακάρει. Η κίνηση που έχεις να κάνεις είναι μία. Άδειασε το σκεύος στον κάδο απορριμάτων και έπειτα ξέπλυνε στο νεροχύτη. Πλυντήριο πιάτων: Tα 6 πράγματα που κάνατε λάθος έως τώρα!

Κατακάθι καφέ

Οι υδραυλικοί θεωρούν πως το κατακάθι του καφέ είναι η συχνότερη αιτία που βουλώνουν οι σωλήνες του νεροχύτη. Εναλλακτική λύση: αντί να πετάξεις το κατακάθι στα σκουπίδια μπορείς να το ρίξεις στις γλάστρες σου και να έχεις ένα τέλειο φυτικό λίπασμα.

Διαβάστε περισσότερα θέματα που αφορούν το σπίτι και deco στο Athensmagazine.gr

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share