Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019

Το σπίτι του μέλλοντος που επιπλέει στο νερό!

Είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει τη συντέλεια του κόσμου...

21 Μαρτίου 2019 08:59
Το σπίτι του μέλλοντος που επιπλέει στο νερό!

Με δεδομένο ότι η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τον κόσμο γύρω μας, το σπίτι που επιπλέει είναι ένας υπεύθυνος τρόπος να επενδύσει κανείς σε “ακίνητη” περιουσία.
Η αύξηση της στάθμης της θάλασσας που προβλέπεται να συμβεί τις επόμενες δεκαετίες τροφοδοτεί τα σενάρια καταστροφής του πλανήτη. Πρώτο “θύμα” προβλέπεται να είναι οι παραθαλάσσιες πόλεις που ενδέχεται να καταστραφούν ολοσχερώς είτε να βυθιστούν παρασύροντας μαζί τους ολόκληρα έθνη και πολιτισμούς. Και ενώ τα καταστροφολογικά, post-apocalypse σενάρια οργιάζουν, η εταιρεία Kodasema περνά από τη θεωρία στην πράξη.Επίσης αφού μιλάμε για περίργα σπίτια δείτε τη μεταμόρφωση ενός αχυρώνα σε ένα απίστευτο σπίτι.

Η κατασκευαστική εταιρεία από την Εσθονία επιδίδεται κυρίως στο σχεδιασμό και την κατασκευή κινούμενων προκατ σπιτιών που προωθείται ευρέως στην αγορά της Βόρειας Ευρώπης. Το τελευταίο της δημιούργημα με όνομα Light Float διαφέρει όμως από οτιδήποτε έχουμε δει έως τώρα και ενδέχεται να είναι η λύση που αναζητάμε σε περίπτωση καταστροφής εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής. Πρόκειται για ένα σπίτι που είναι κατά το ήμισυ βάρκα και για τον σχεδιασμό του οποίου η Kodasema χρειάστηκε να πραγματοποιήσει μελέτες και να συνεργαστεί με εταιρείες που εξειδικεύονται στην κατασκευή πλωτών οχημάτων.

Το σπίτι που επιπλέει στο νερό

Το Light Float με μέγεθος μόλις 25 τ.μ. μοιάζει περισσότερο με μεγάλο studio παρά με σπίτι. Διαθέτει καθιστικό, υπνοδωμάτιο, μπάνιο και ακόμη μία μεγάλη βεράντα όπου μπορεί ο ιδιοκτήτης να περνά το χρόνο του τις ηλιόλουστες ημέρες. Οι αγοραστές έχουν ακόμη τη δυνατότητα να επιλέξουν το υλικό της επένδυσης που είναι είτε ξύλο είτε σιδερένιο υλικό. Κατά τα άλλα, το πλωτό αυτό σπίτι συμπεριφέρεται ακριβώς όπως ένα πλοίο και ο “καπετάνιος” του μπορεί να το δέσει σε ένα λιμάνι ή μία αποβάθρα.

Το σπίτι που επιπλέει στο νερό

Ποιος όμως θα αγοράσει αυτό το σπίτι που επιπλέει; Εκτός από το σενάριο της αποκάλυψης που το σικ αυτό studio θα είναι και το μέσο επιβίωσης του ιδιοκτήτη, το Light Float μπορεί να χρησιμεύσει ως πλωτό εξοχικό, ως “harbor” καφέ ή ως στούντιο για καλλιτέχνες που έχουν αδυναμία στη θάλασσα. Πρόκειται για μία καινοτόμο ιδέα που θα μπορούσε όντως να χρησιμοποιηθεί ως Plan B σε περίπτωση που τα πράγματα στον πλανήτη δεν εξελιχθούν τόσο θετικά. Με ορισμένες βελτιώσεις που θα ικανοποιούν τις ανάγκες ενός μόνιμου κατοίκου μέσα σε αυτό, το Light Float μπορεί να είναι το σπίτι του μέλλοντος.

Αυτό το σπίτι χτίζεται σε 6 ώρες και κοστίζει μόλις 27.000 ευρώ!


Ο Ιταλός Ρενάτο Βιντάλ δημιούργησε μια τέλεια εναλλακτική σε σχέση με την παραδοσιακή μορφή στέγασης. Το σπίτι M.A.Di. είναι ένα αναδιπλούμενο σπίτι που κοστίζει μόλις 27.000 ευρώ και 3 άνθρωποι μπορούν να το συναρμολογήσουν σε μια επίπεδη επιφάνεια μέσα σε μόλις 6 ώρες.

Το κτίριο είναι πιστοποιημένο ως σεισμικά ασφαλές και δημιουργήθηκε από υλικά υψηλής ποιότητας. Βγαίνει στα μεγέθη των 27 και 84 τετραγωνικών μέτρων. Περιλαμβάνει μπάνιο και εγκαταστάσεις υγιεινής, συνδέσεις κουζίνας, κλιμακοστάσιο και τεχνικές εγκαταστάσεις. Επιπλέον, μπορείτε να εγκαταστήσετε ηλιακό θερμοσίφωνα και φωτισμό LED.
"Δημιουργεί ένα ζεστό και ασφαλές μέρος που μπορεί να προσαρμοστεί τελείως στις ανάγκες σας", αναφέρει η ιστοσελίδα. Ο χρόνος παράδοσης μπορεί να φτάσει τις 60 μέρες μετά την τελική έγκριση των σχεδίων. Το M.A.Di. μπορεί να μοιάζει με ένα συνηθισμένο σπίτι, αλλά εκτός από το εξωτερικό του όλα τα υπόλοιπα απέχουν πολύ από την έννοια του συνηθισμένου.

ο οχυρωνας που έγιεν σπίτι!

Πρόκειται για ένα αναδιπλούμενο σπίτι που κοστίζει μόλις 27.000 ευρώ και 3 άνθρωποι χρειάζονται μόνο 6 ώρες για να το συναρμολογήσουν.

Το σπίτι δεν χρειάζεται να τοποθετηθεί πάνω σε τσιμέντο. Κατά συνέπεια, δεν έχει καμία αρνητική επιρροή στο περιβάλλον.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr

TAGS
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share