Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2020

Η απίστευτη μεταμόρφωση ενός παλιού αχυρώνα σε υπέροχο σπίτι!

Δεν πάει το μυαλό σας πως το έφτιαξαν!

15 Μαρτίου 2019 12:38
Η απίστευτη μεταμόρφωση ενός παλιού αχυρώνα σε υπέροχο σπίτι!
Follow us on Google News

Ένας αχυρώνας στην ιρλανδική ύπαιθρο μεταμορφώθηκε σε ένα πολυτελέστατο εξοχικό σπίτι ιδανικό για ρομαντικές αποδράσεις.

Βρίσκεται στο χωριουδάκι Ardcath, λιγότερο από μία ώρα με το αυτοκίνητο βόρεια του Δουβλίνου.

undefined

undefined

Ο αρχικός αχυρώνας ήταν διώροφος αλλά με χαμηλά ταβάνια και στα δύο επίπεδα.

Το περιορισμένο εσωτερικό ύψος μειώθηκε περαιτέρω λόγω της ανάγκης κατασκευής νέου μονωμένου δαπέδου πάνω από το υπάρχον δάπεδο.

undefined

undefined

undefined

Η κρεβατοκάμαρα!

undefined

undefined

Στην παρακάτω φωτογραφία παρατηρήστε πως το παράθυρο βρίσκεται χαμηλά στον τοίχο.

undefined

Η κουζίνα

undefined

undefined

undefined

Το μπάνιο, που είναι κρυμμένο πίσω από την κουζίνα, χωρίζεται σε δύο χώρους. Η πόρτα του μπάνιου ανοίγει σε ένα μικρό χώρο όπου βρίσκεται το ντους.

undefined

Από εκεί, μια άλλη πόρτα οδηγεί σε ένα δεύτερο μικρό δωμάτιο με νιπτήρα και τουαλέτα.

undefined

Παρόλο που το πάτωμα και η οροφή είναι τώρα μονωμένα, η διατήρηση του αρχικού χαρακτήρα σήμαινε ότι οι πέτρινοι τοίχοι αφέθηκαν ακάλυπτοι.

undefined

undefined

undefined

Για θέρμανση υπάρχει μια ξυλόσομπα αλλά και μια ηλεκτρική θερμάστρα.

undefined

undefined

Άλλωστε οι νύχτες είναι πολύ κρύες στο Δουβλίνο..

undefined

12 καρκινογόνα αντικείμενα που έχουμε όλοι στην κρεβατοκάμαρά μας και πρέπει να πετάξουμε

Πολλοί καταλαβαίνουν τη σημασία της κατανάλωσης βιολογικών τροφίμων και της αποτοξίνωσης ως μέρος μιας καθημερινής υγιεινής ρουτίνας

Η δημιουργία ενός υγιεινού περιβάλλοντος στο σπίτι αποτελεί επίσης μέρος της διαδικασίας αποτοξίνωσης, αλλά τι συμβαίνει με την κρεβατοκάμαρά μας; Στη τελική, ξοδεύουμε το ένα τρίτο της ζωής μας στην κρεβατοκάμαρα για να κοιμηθούμε. Το υπνοδωμάτιο συχνά είναι ο χώρος που αγνοούμε…

Απαλλάξτε το υπνοδωμάτιό σας από τα καρκινoγόvα
Δημιουργώντας ένα καθαρό (μη τοξικό) υπνοδωμάτιο μπορεί να είναι μια οικονομική πρόκληση, γι” αυτό το να ξεκινήσετε από μικροπράγματα είναι η πιο εύκολη λύση. Κάθε αλλαγή που κάνετε, θα έχει θετικό αντίκτυπο στην υγεία σας.

Το πως να ξεκινήσετε είναι μια προσωπική απόφαση με βάση τον προϋπολογισμό και την υγεία σας. Μερικοί αρχίζουν με την αντικατάσταση του στρώματός τους, ενώ άλλοι προτιμούν να βελτιώσουν το κλίμα και τα κλινοσκεπάσματα.

1.Αντικαταστήστε τα μαξιλάρια και τις μαξιλαροθήκες με βιολογικές ύλες

undefined

Σταδιακά αλλάξτε τα κλινοσκεπάσματα, το στρώμα, ακόμα και το κρεβάτι (αν είναι κατασκευασμένα από τεχνητά υλικά, όπως μοριοσανίδες ή MDF-μελανίνη).

Πολλοί κάνουν το λάθος να υποθέσουν ότι το βαμβάκι είναι μια ασφαλέστερη επιλογή από τα συνθετικά, αλλά είναι γεγονός ότι το βαμβάκι χρησιμοποιεί το 25% των εντομοκτόνων και πάνω από το 14% των φυτοφαρμάκων. Αν μπορείτε να το αντέξετε οικονομικά, αντικαταστήστε τα σεντόνια σας με υλικά όπως το βιολογικό βαμβάκι, λινό κάνναβης, ακόμα και μαλλί (για κουβέρτες και παπλώματα μόνο)

2. Αντικαταστήστε ή καταργήστε όλα τα συνθετικά υφάσματα των λευκών ειδών σας και της γκαρνταρόμπας σας

Τα συνθετικά υλικά όπως το ακρυλικό, το νάιλον και η πολυεστέρα είναι κατασκευασμένα από θερμοπλαστικά. Αυτά τα υφάσματα αποβάλλουν αέρια πλαστικά μόρια κάθε φορά που θερμαίνονται.

Αν φοράτε ρούχα που δεν τσαλακώνονται, εισπνέετε πλαστικό και φορμαλδεΰδη. Να θυμάστε ότι απορροφάτε αυτά τα χημικά απ “ευθείας μέσω του δέρματός σας.

3. Αντικαταστήστε ή καταργήστε τα συνθετικά ρούχα στην ντουλάπα σας

Η βάση για τα περισσότερα συνθετικά υφάσματα είναι ένα υγρό που κατασκευάζεται από άνθρακα, πετρέλαιο, ή φυσικό αέριο. Το υγρό περνάει διαμέσου λεπτών οπών ενός ακροφυσίου, που ονομάζεται μήτρα κλωστοποιήσεως. Καθώς το υγρό βγαίνει από τις τρύπες, ψύχεται και στερεοποιείται για να σχηματίσει μικροσκοπικά νήματα. Αυτά τα νήματα υφαίνονται μαζί για να φτιαχτεί το ύφασμα.

Για να γίνουν αυτά τα ρούχα πιο ανθεκτικά προστίθεται υπερφθόριο (PFC) και τεφλόν στο ύφασμα για να μην τσαλακώνεται και να μη λεκιάζεται.

4. Απαλλαγείτε από τεχνητά υφάσματα στα έπιπλα

Αν έχετε οποιαδήποτε έπιπλα στο υπνοδωμάτιό σας, όπως μια καρέκλα που είναι από τεχνητό δέρμα, δεν θα πρέπει να βρίσκεται στην κρεβατοκάμαρά σας ή γενικά σε οποιοδήποτε δωμάτιο στο σπίτι σας για λόγους υγείας. Μπορεί να εκπλαγείτε να μάθετε ότι το πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC), χρησιμοποιείται συχνά σε συνθετικό δέρμα.

Το PVC θεωρείται ευρέως ως το πιο επικίνδυνο από όλα τα πλαστικά. Κατασκευάζεται πιο ευέλικτο με τη χρήση τοξικών πλαστικοποιητών-τυπικών φθαλικών ενώσεων, οι οποίες είναι γνωστές ως ενδοκρινικοί διαταράκτες.

Πετάξτε μαξιλάρια που είναι ανθεκτικά στους λεκέδες και το νερό, καθώς έχουν ψεκασθεί με χημικές ουσίες που είναι τοξικές. Εάν το ύφασμα είναι από βαμβάκι / μείγμα από πολυεστέρα πιθανότατα έχει επεξεργαστεί με φορμαλδεΰδη και μαλάκωσε με αμμωνία. Αντικαταστήστε τα με βιολογικά ή φυσικά υλικά.

undefined

5. Αφαιρέστε μοριοσανίδες και MDF

Αν έχετε οποιαδήποτε έπιπλα που είναι κατασκευασμένα από μοριοσανίδες, MDF ή μελαμίνη, δεν θα πρέπει να βρίσκονται στο σπίτι σας, και ειδικά στην κρεβατοκάμαρά σας. Το MDF φτιάχνεται με πριονωτό ξύλο που έχει μαλακώσει και κονιορτοποιηθεί. Η σκόνη συνδυάζεται με ρητίνες και άλλους παράγοντες δέσμευσης και συμπιέζεται σε στερεές σανίδες.

Η χημική ουσία που προκαλεί την μεγαλύτερη ανησυχία είναι η φορμαλδεΰδη, η οποία μπορεί να επιδεινώσει το άσθμα και άλλες παθήσεις των πνευμόνων, να ερεθίσει τις βλεννογόνους μεμβράνες και να προκαλέσει δερματίτιδα.

Όπως το MDF, οι μοριοσανίδες περιέχουν φορμαλδεΰδη, ένα γνωστό καρκινογόνο, που έχει άμεσα συνδεθεί με ρινοφαρυγγικό καρκίνωμα (καρκίνος του φάρυγγα) σε ανθρώπους. Η χημική ουσία μπορεί επίσης να προκαλέσει πονοκεφάλους, αλλεργίες, ναυτία και αίσθημα καύσου στο λαιμό.

6. Απαλλαγείτε από χαλιά

Το ξύλινο παρκέ ή πλακάκια είναι πιο εύκολο να καθαριστούν και αποτελούν καλύτερες επιλογές για την αλλεργία / άσθμα. Ενώ τα μικρά χαλάκια ή τα χαλιά μπορεί να φαίνονται ωραία στην κρεβατοκάμαρά σας, κρατάνε τη βρωμιά, τα ακάρεα της σκόνης και άλλα αλλεργιογόνα.

Εάν μπορείτε, παραλείψτε τα χαλάκια και τα χαλιά.

Σχεδόν όλα τα υλικά από πολυεστέρα κατασκευάζεται με αντιμόνιο, ένα καρκινογόνο που είναι τοξικό για την καρδιά, τους πνεύμονες, το ήπαρ, και το δέρμα. Πολλά χαλιά κατασκευάζονται επίσης από ολεφίνη (πολυπροπυλένιο).

Διαβάστε περισσότερα θέματα για το σπίτι!

TAGS
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share