Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Εύκολα tips για να καθαρίσεις σωστά τις εστίες της κουζίνας!

Η σωστή τεχνική για να μην... τρέχεις για καινούργια κουζίνα!

21 Ιανουαρίου 2019 16:39
Εύκολα tips για να καθαρίσεις σωστά τις εστίες της κουζίνας!

Μια κεραμική εστία που λάμπει μας κάνει περήφανους, όμως άνθρωποι είμαστε, λάθη και λεκέδες γίνονται καθημερινά στην κουζίνα.

Όλα διορθώνονται, μην ανησυχείς.

Τι πρέπει να αποφεύγουμε:

Είναι γνωστό πως ο μεγαλύτερος εχθρός της κεραμικής μας εστίας είναι η ζάχαρη γι αυτό μόλις πέσει πάνω της την ώρα που μαγειρεύουμε την σκουπίζουμε αμέσως με βρεγμένο πανί.

Μεγάλοι εχθροί είναι επίσης το αλάτι και τα λίπη. Τα σκουπίζουμε κι αυτά με βρεγμένο πανί αμέσως μόλις πέσουν.
Κάτι που δεν της αρέσει επίσης καθόλου μα καθόλου είναι να σέρνουμε πάνω της κατσαρόλες και τηγάνια γιατί κάνουν γρατζουνιές. Τα σηκώνουμε για να τα μετακινήσουμε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγική απόφαση για τον Σκλαβενίτη!

Δεν χρησιμοποιούμε συρμάτινες βούρτσες και σφουγγαράκια που χαράζουν κι αφήνουν γρατσουνιές.

Δεν ξεκινάμε να μαγειρεύουμε ποτέ σε κεραμική εστία με λεκέδες γιατί θα χειροτερέψουμε την κατάσταση. Πρώτα την καθαρίζουμε και μετά την ανάβουμε. Αλλιώς θα ξανακάψουμε τους καμένους ήδη λεκέδες.

Πώς καθαρίζουμε τους ξεραμένους λεκέδες

Γεμίζουμε ένα μπολ με χλιαρό νερό. Βουτάμε ένα σφουγγάρι και με τη μαλακή πλευρά που δε χαράζει, περνάμε την επιφάνεια της κουζίνας για να μουλιάσει τους ξεραμένους λεκέδες. Ξεπλένουμε συνεχώς το σφουγγάρι μέχρι να απομακρύνουμε τα υπολείμματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αγαπημένος παρουσιαστής επιστρέφει στην τηλεόραση! Η αποκάλυψη on air!

Για λίγο πιο δύσκολους λεκέδες απλώνουμε μαγειρική σόδα πάνω στο λεκέ και αφού τον αφήσουμε 5 λεπτά τον τρίβουμε με λεμόνι κομμένο στη μέση. Στο τέλος σκουπίζουμε με βρεγμένο πανί.

Για επίμονους λεκέδες απλώνουμε στα σημεία των λεκέδων την ειδική κρέμα καθαρισμού και με την ειδική ξύστρα ξύνουμε και απομακρύνουμε τους λεκέδες.

Με αυτό τον τρόπο θα υποστεί λιγότερη φθορά και θα διατηρηθεί σαν καινούρια για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να φύγουν και οι πιο επίμονοι λεκέδες.

Στο τέλος περνάμε την εστία με υγρό πανί.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share