Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019

Μούχλα στο σπίτι σας; Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί;

Και όμως αντιμετωπίζεται!

19 Οκτωβρίου 2018 11:58
Μούχλα στο σπίτι σας; Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί;

Η μούχλα είναι το αποτέλεσμα της παρουσίας υγρασίας σε έναν χώρο, η οποία συμπυκνώνεται…στα κρύα σημεία των επιφανειών. Ακριβώς όπως συμβαίνει στο καπάκι της κατσαρόλας όταν μαγειρεύουμε, οι υδρατμοί συμπυκνώνονται στο εσωτερικό του σπιτιού μας σε συγκεκριμένα σημεία, υπό συγκεκριμένες συνθήκες.

Εάν η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ του αέρα και των τοίχων στο εσωτερικό του σπιτιού μας είναι μεγάλη, σε συνδυασμό με αυξημένη σχετική υγρασία, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών. Οι υγρές επιφάνειες που δημιουργούνται από τα συμπυκνώματα είναι το πιο πρόσφορο έδαφος για να αναπτυχθεί ο μύκητας και η μούχλα.

Πώς μπορώ να το αποφύγω;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θρίλερ με τον Χρήστο Φερεντίνο: Μια γυναίκα τον ρίχνει στα χάπια!


Είναι εύκολα αντιληπτό πως όταν υπάρχει υγρασία συμπύκνωσης και μούχλα, δεν υπάρχει απαραίτητα και είσοδος νερού στο κτίριο. Το πρόβλημα είναι καθαρά εσωτερικό και επιφανειακό.
Παρόλο που η υγρασία συμπύκνωσης είναι ένα ιδιαίτερα σύνηθες φαινόμενο στις κατοικίες, είναι σχετικά εύκολο να αντιμετωπιστεί, εφόσον οι ενέργείες μας είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Όπως προαναφέραμε οι παράγοντες που δημιουργούν τη μούχλα είναι τρεις.
1. Υγρασία της ατμόσφαιρας
2. Θερμοκρασία της ατμόσφαιρας
3. Θερμοκρασία του τοίχου

Θα πρέπει, λοιπόν, να επηρεάσουμε τους παράγοντες αυτούς που συντελούν περισσότερο στη δημιουργία της μούχλας στο δικό μας κτίριο.

Κάποιες φορές η καλύτερη λύση είναι η θερμομόνωση (αύξηση θερμοκρασίας τοίχου), άλλες φορές αρκεί ο σωστός αερισμός (μείωση υγρασίας της ατμόσφαιρας)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία για την Ελένη Μενεγάκη: Η ψυχολογική πίεση και το ναρκοπέδιο!

Είναι συνεπώς, απαραίτητο να πραγματοποιηθεί μια επιστημονική διάγνωση υγρασίας, με τα κατάλληλα εργαλεία, έτσι ώστε να οδηγηθούμε σε ασφαλή συμπεράσματα.

Σε κάθε περίπτωση, η μούχλα αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για τους ενοίκους του κτιρίου και δεν πρέπεί να αντιμετωπίζεται ως ένα απλό αισθητικό πρόβλημα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share