Σάββατο, 25 Μαΐου 2019

Το έξυπνο κόλπο γα το καθάρισμα του σπιτιού που θα πρέπει να γνωρίζει κάθε νοικοκυρά!

Για ρίξε μία ματιά!

8 Ιουνίου 2018 15:20
Το έξυπνο κόλπο γα το καθάρισμα του σπιτιού που θα πρέπει να γνωρίζει κάθε νοικοκυρά!

Είτε χρειάζεστε μια μικρή ποσότητα μαγειρικής σόδας για κάποια συνταγή είτε μεγαλύτερη ποσότητα για να καθαρίσετε κάτι στο σπίτι σας το κουτί της μαγειρικής σόδας είναι σίγουρο πως θα αφήσει έναν μικρό χαμό στον πάγκο σας.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε καταρχάς για να σώσετε την κατάσταση και να χρησιμοποιείτε την μαγειρική σας σόδα χωρίς να λερώνετε καμιά επιφάνεια της κουζίνας σας είναι να την μεταφέρετε σε μια αλατιέρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Είδηση σοκ: Αυτοκτόνησε πασίγνωστος σεφ!

Μια αλατιέρα -που είναι και πολύ οικονομική- θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε και χώρο. Κάθε φορά που θα χρειάζεστε λίγη σόδα θα ρίχνετε απλά όση θέλετε με την αλατιέρα.

Επιπλέον σας έχουμε και κάποιες βασικές καθαριστικές χρήσεις της σόδας που μπορεί να μην γνωρίζετε.

Καθάρισμα χαλιών Ρίξτε μαγειρική σόδα πάνω στο χαλί σας και αφήστε την να δράσει για ένα ολόκληρο βράδυ. Έπειτα απλά περάστε με την ηλεκτρική σκούπα. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μπορείτε να κάθαρίσετε και το στρώμα του κρεβατιού σας.

Ηλεκτρική σκούπα Για να μην έχει καμιά άσχημη μυρωδιά η σακούλα της σκούπας σας απλά ρίξτε μέσα σε αυτήν λίγη μαγειρική σόδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Πέθανε από...": Σοκάρει το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον θάνατο του 37χρονου στην Δράμα!

Ασημικά Χρησιμοποιήστε 3 μέρη σόδας και 1 μέρος νερό για να τρίψετε με το μείγμα τα ασημικά σας. Ξεπλύντε και περάστε με ένα βαμβακερό πανί.

Μυρωδάτη βαλίτσα Μετά το τέλος των διακοπών βάλτε λίγη μαγειρική σόδα μέσα στη βαλίτσα σας για να την διατηρήσετε φρέσκια μέχρι το επόμενο ταξίδι σας.

Για να απολυμαίνετε τα σφουγγάρια σας Διαλύστε 2 κ.σ. σόδα σε 1/2 λίτρο ζεστό νερό. Μουλιάστε τα σφουγγάρια σας στο μείγμα και βάλτε τα όλα μαζί μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων για 3 λεπτά. Είναι έτοιμα να τα χρησιμοποιήσετε και πάλι.

Καθαρίστε το ξύλο κοπής Πασπαπλίστε με μαγειρική σόδα το ξύλο κοπής, τρίψτε με ένα σφουγγαράκι και ξεπλύντε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Τίποτε δεν χάνεται αν δεν παραδώσεις τα όπλα": Συγκλονίζει ο δημοσιογράφος του Star που δίνει μάχη με τον καρκίνο!

Πηγή: spirossoulis.com

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share