Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μεταμόρφωσε το φοιτητικό σου δωμάτιο, χωρίς να ξοδέψεις μία!

22 Φεβρουαρίου 2018 17:16
Μεταμόρφωσε το φοιτητικό σου δωμάτιο, χωρίς να ξοδέψεις μία!

Είσαι φοιτητής σε άλλη πόλη, νοικιάζεις δικό σου σπίτι, μένεις στην εστία ή μένεις στο σπίτι με τους δικούς σου; Όπως και να έχει, έχεις το δικό σου μοναδικό χώρο που μπορείς να τον διακοσμήσεις όπως ακριβώς θέλεις εσύ. Το πιο πιθανό είναι το δωμάτιο σου να είναι μικρό, να έχεις δηλαδή ένα γραφείο, ένα κρεβάτι και μια ντουλάπα. Πώς μπορείς όμως να το κάνεις όμορφο και ζεστό σαν αυτά τα ωραία δωμάτια που βλέπεις στο Pinterest;

Φίλε φοιτητή και φίλη φοιτήτρια, σου έχω 15 υπέροχους και δημιουργικούς τρόπους να διακοσμήσεις το «άδειο» σου δωμάτιο χωρίς να ξοδέψεις πολλά χρήματα:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραγδαίες εξελίξεις: Δεκτό το αίτημα της Ειρήνης Μελισσαροπούλου στις φυλακές του Χονγκ Κονγκ! (video)

Επένδυσε σε ένα όμορφο χαλί
Ένας ωραίος τρόπος για να ζεστάνεις το χώρο σου και να του δώσεις χρώμα είναι να προσθέσεις ένα χαλί σε αποχρώσεις που σου αρέσουν. Και προφανώς δε χρειάζεται να ξοδέψεις πολλά χρήματα για να αποκτήσεις ένα όμορφο χαλί για το πάτωμα σου. Μπορείς να επισκεφτείς καταστήματα με διάφορες προσφορές αλλά και stocks, όπου θα βρεις μεγάλη ποικιλία χαλιών σε πολύ προσιτές τιμές.

Κι αν δεν το βάλεις στο πάτωμα, κρέμασέ το στον τοίχο σου
Δωμάτιο σου είναι, ό,τι θέλεις το κάνεις, σε περίπτωση που απορήσει η μαμά σου γιατί κρεμάς το χαλί στον τοίχο. Γιατί εκτός των άλλων λειτουργεί κι ως εξαιρετική ταπετσαρία καλύπτοντας τους άσχημους ψυχρούς τοίχους χωρίς να κοπιάσεις ιδιαίτερα. Επιπλέον, αν νοικιάζεις σπίτι, μην ξεχνάς ότι με το πέρας των φοιτητικών χρόνων θα το αφήσεις, επομένως δεν αξίζει να μπεις στον κόπο να το βάψεις ή να αγοράσεις ταπετσαρίες τοίχου - και αρκετά χρήματα θα σου φύγουν και πολύ κόπο θα κάνεις.

Ένα χαλί είναι η πιο οικονομική, μοντέρνα και μοναδική επιλογή που θα μπορούσες να κάνεις. Α! Αποτελεί και το καλύτερο background για να κρεμάσεις τις φωτογραφίες σου.

Κλέψε τους παλιούς δίσκους των γονιών σου
Αστειεύομαι. Σίγουρα δε θέλεις να σε αποκληρώσουν οι γονείς σου, επειδή κρέμασες στον τοίχο σου, τους δίσκους που είχαν δώσει μια περιουσία κάποτε. Αν λατρεύεις τη vintage διακόσμηση και δηλώνεις fan της μουσικής, τότε αυτή η ιδέα θα σου αρέσει αναμφίβολα. Στην αγορά μπορείς να βρεις κενούς δίσκους βινυλίου σε πολύ χαμηλή τιμή. Κι αν πιάνει το χέρι σου, μπορείς να τους βάψεις σε διάφορα χρώματα προτού τους κρεμάσεις!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor 2 - Διαρροή: Αυτοί είναι οι 4 νέοι παίκτες που μπαίνουν στο ριάλιτι! Σας έχουμε τα ονόματα...

Με τα κολάζ φωτογραφιών, δεν έχασε κανείς
Υπάρχει κάτι πιο όμορφο από έναν τοίχο γεμάτο φωτογραφίες που θα σου θυμίζουν τις ωραιότερες αναμνήσεις με τους φίλους σου και την οικογένειά σου; Είναι ό,τι πιο χαλαρωτικό υπάρχει στις δύσκολες μέρες να περιτριγυρίζεσαι από στιγμές που μόνο συναισθήματα χαράς και ευτυχίας σου προκαλούν.

Ένα κολάζ φωτογραφιών μπορεί να εξατομικεύσει τις αναμνήσεις σου, με αποτέλεσμα να αισθάνεσαι πάντα σαν στο σπίτι σου, ειδικά αν σπουδάζεις σε άλλη πόλη. Μια πολύ ωραία ιδέα εκτός από το να κολλήσεις τις φωτογραφίες στον τοίχο, είναι να χρησιμοποιήσεις ένα σχοινί με μανταλάκια για να τις κρεμάσεις.

Πρόσθεσε φυτά
Τα φυτά είναι ο πιο απλός και εύκολος τρόπος να βελτιώσεις την εικόνα του δωματίου σου. Προτίμησε φυτά όπως ο κάκτος, ο νεφρίτης κ.ά, που δεν απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα και πολύ φως. Φοιτητές είμαστε, τόσα έχουμε στο μυαλό μας, δε θα έχουμε και τα γλαστράκια!

Πηγή:neopolis

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share