Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έβερεστ: Θα ξαναγίνει μέτρηση ύψους γιατί υπάρχουν αμφιβολίες ότι μειώθηκε!

Κι όμως είναι αλήθεια!

11 Απριλίου 2019 09:29
Έβερεστ: Θα ξαναγίνει μέτρηση ύψους γιατί υπάρχουν αμφιβολίες ότι μειώθηκε!

Ξεκινάει η επιχείρηση μέτρησης του ύψους του Έβερεστ από μία ειδικά εκπαιδευμένη ομάδα τεσσάρων μελών.
Έτοιμο να μετρήσει για πρώτη φορά το ύψος του μεγαλύτερου βουνού στον κόσμο, είναι το Νεπάλ...

Από το 2015 όταν και χτύπησε την περιοχή ένας μεγάλος σεισμός, 7,8 ρίχτερ, υπήρχε έντονη ανησυχία οτι το Έβερεστ έχει συρρικνωθεί και έτσι, δύο χρόνια αργότερα ξεκίνησε η εκπαίδευση μία ειδικής ομάδας που θα επιχειρούσε να δώσει απαντήσεις.
Το συγκεκριμένο όρος φτάνει 8.848 μέτρα, σύμφωνα με μία μέτρηση που είχε γίνει το 1954 και είναι η πιο αποδεκτή αυτή τη στιγμή.
Βέβαια, το 1999 μία ομάδα Αμερικανών, χρησιμοποιώντας GPS το έβγαλαν 2 μέτρα ψηλότερο, αλλά εκτός από το US National Geographic Society, δεν έχει γίνει κάπου αλλού αποδεκτή η μέτρηση αυτή.

Αργότερα, υπήρξε ακόμα και διπλωματική αντιπαράθεση με την Κίνα, επειδή οι τελευταίοι υποστήριζαν οτι ήταν 4 μέτρα μικρότερο, όμως ούτε αυτή η... εκδοχή πέρασε.

Έτσι, το Νεπάλ αποφάσισε για πρώτη φορά να προχωρήσει στις δικές του μετρήσεις.

«Δεν θα είναι εύκολη δουλειά, αλλά πιστεύουμε οτι θα καταφέρουμε», είπε ο αρχηγός της αποστολής, Khim Lal Gautam που ανέβηκε στην κορυφή του, το 2011.

Αυτό είναι το κρουαζιερόπλοιο 155 μέτρων που θα κάνει ταξίδια σε όλο τον κόσμο!

Το SeaDream, ένα κρουαζιερόπλοιο που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί σε ταξίδια πολυτελείας, θα κατασκευαστεί στο ναυπηγείο της Μανγκάλια (Mangalia) στη Ρουμανία, μετά την υπογραφή σύμβασης μεταξύ του ομίλου Damen Shipyards με το SeaDream Yacht Club, με έδρα τη Νορβηγία.

Το σκάφος, μήκους 155 μέτρων, θα είναι έτοιμο να ταξιδέψει σε προορισμούς σε όλο τον κόσμο, διαθέτοντας και πιστοποιήσεις που θα του επιτρέπουν να προσεγγίσει πολικούς προορισμούς.

Να σας θυμίσουμε ένα Ταξίδι στην Καραϊβική: Ένα νέο πολυτελές κρουαζιερόπλοιο μόνο για ενήλικες θα ταξιδέψει για πρώτη φορά!

Η κατασκευή του σκάφους θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, με προγραμματισμένη ημερομηνία παράδοσης τον Σεπτέμβριο του 2021.

Το ναυπηγείο θα κατασκευάσει επίσης πλοία μεταφοράς επιβατών και πλοίο για υπεράκτιες εκμεταλλεύσεις, με χωρητικότητα φόρτωσης άνω των 10.000 τόνων.

Προκειμένου να εκπληρωθούν οι πρόσφατες συμβάσεις, περισσότεροι άνθρωποι θα προσληφθούν στο ναυπηγείο.

Θα πάθετε πλάκα!Αυτό είναι το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου!

Το «Symphony of the Seas» της Royal Caribbean, είναι το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο.

Μπορεί να φιλοξενήσει πάνω από 6.000 επισκέπτες σε 18 διαφορετικά καταστρώματα. Απευθύνεται σε κάθε είδους επισκέπτη ακόμα και σε παιδιά και προσφέρει πλήθος δραστηριοτήτων και επιλογών.

Βουτιές σε πισίνες, προσομοιωτές ιστιοπλοΐας ή και zipline είναι μερικά από τα πράγματα που μπορούν οι επισκέπτες να απολαύσουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share